Bruschetta opskrifter – klassisk italiensk antipasti
Udgivet:
Bruschetta er kun afgrænset af fantasien
Er der noget bedre end en knasende sprød og velsmagende bruschetta med solmodne tomater, lidt hvidløg og masser af god ekstra jomfruolivenolie? Det er en perfekt start på et godt måltid eller på tapasbordet.
Vi har gennem årene nydt mange lækre bruschette på restauranter og pizzeriaer rundt omkring i Italien. Både serveret som forret på et af Roms larmende og charmerende pizzeriaer og på et fad med forskellige slags bruschetta’er som antipasti på vores favorit agriturismo i Toscana. Og bruschetta er også et hit hjemme hos os her i Danmark.
Bruschetta er en ganske simpel og enkel ret, der er hurtig at lave. Men hvad er det, der gør en god bruschetta til en himmelsk mundfuld? En bruschetta er både rustik og smagfuld, og så kan man virkelig smage de enkelte råvarer, der selvfølgelig skal være af god kvalitet.
Der findes et hav af bruschetta-varianter: Fra den helt simple blot med hvidløg, lidt salt og olivenolie til bruschettaer med diverse lækre tapenader og salsaer. For ikke at forglemme den klassiske bruschetta, der er vores favorit: Bruschetta al pomodoro – med tomat.
Her får du vores bud på et udvalg af lækre bruschette, som kan nydes til en aperitif, som forret eller på tapasbordet. Vores bruschetta opskrift er til 4 personer.
Et godt tip fra køkkenet: ekstra jomfru olivenolier er mange forskellige ting, og nogle typer olie er særligt anvendelige til bestemte formål. Vi har skrevet en guide til dig, så du finder den helt rigtige olie: Hvordan finder du den bedste ekstra jomfru olivenolie?
Gode tips, når du laver bruschetta
Der er som sagt et væld af muligheder, når du laver bruschetta. Vi kan også anbefale vores pesto fra Ligurien, vores skønne sorte oliventapenade og den vanedannende trøffelsalsa fra Umbrien. Ja, faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser, når du skal designe din egen bruschetta. Sammen med bruschetta kan du servere en skål med Taggiasca-oliven og soltørrede tomater i ekstra jomfru olivenolie.
Se også vores udvalg af lækre italienske antipasti, hvis du mangler inspiration til tapas-bordet.
Vin-tips: Til bruschetta kan vi anbefale rosévinen Langhe Rosato DOC Trabuc fra vingården La Fusina i Piemonte og hvidvinen Rafé, der er en dejlig Chardonnay fra vingården Cascina Gilli i Piemonte. Se vores udvalg af italiensk vin fra mindre vingårde.
MINUTTER
PERSONER
OPRINDELSE
Ingredienser