Hummus – hjemmelavet opskrift a la Det italienske køkken

Hummus – hjemmelavet opskrift a la Det italienske køkken

Udgivet:

Hjemmelavet hummus på få minutter

Hummus er ikke en traditionel italiensk opskrift, men kikærter er meget populært i Italien, og så går hummus rigtig godt i mange italienske sammenhænge. Vi elsker blandt andet hummus til et godt italiensk brød, til at dyppe grissini i, som dip til grøntsager eller i en sandwich med en god italiensk skinke eller pølse.

Hummus er hurtigt og nemt at lave, og så smager det fantastisk. Du kan lave hummus på mange forskellige måder. Hemmeligheden bag en god hummus er en ekstra jomfru olivenolie af god kvalitet, og i hummus kommer vores ekstra jomfru olivenolier fra Marfuga i Umbrien virkelig til sin ret. Typiske ingredienser i hummus er også tahin og spidskommen. Man kan også putte yoghurt i.

I denne opskrift her har vi lavet den helt simpelt med ganske få ingredienser: Vi bruger blot ekstra jomfru olivenolie, kikærter, hvidløg, peperoncino (chili), citron og lidt salt.

I opskriften kan du bruge tørrede kikærter, der skal stået i blød natten over og er kogt møre. Du kan også, som vi har gjort i opskriften, bruge kikærter fra dåse, der skylles godt før brug.

Gode tips, når du laver hummus

Hummus kan spises blandt andet til falafler, pitabrød og i sandwich. Vi holder også meget af at servere hummus som en snack med vores Taggiasca-oliven og sprøde grissini eller som dip til grøntsags-stave. Hummus er også lækkert til et godt brød. Se vores opskrift på focaccia. Som prikken over i’et hælder vi ofte lidt citronolie eller chiliolie over hummussen. Hvis du ønsker den mere pikant, kan du drysse lidt af vores pikante krydderiblanding over. Du kan også pynte med skyllet persille og et drys paprika.

Ekstra jomfru olivenolier er mange forskellige ting, og nogle typer olie er særligt anvendelige til bestemte formål. Vi har skrevet en guide til dig, så du finder den helt rigtige olie: Hvordan finder du den bedste ekstra jomfru olivenolie?

Clock Icon 10

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Køkkenet

OPRINDELSE

Ingredienser

400 gram kikærter (vi bruger kikærter i dåse)

3 fed hvidløg

2 dl. ekstra jomfru olivenolie. Vi anbefaler økologisk ekstra jomfru olivenolie Marfuga Klassisk

Saft fra en halv citron

Lidt salt

Chili efter behag

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Hæld vandet fra kikærterne og skyl kikærterne godt.

2. Pil hvidløget og pres den halve citron.

3. Kom kikærter, hvidløg, lidt salt, citronsaft og olivenolie i en skål.

4. Hvis du er til chili, kan du også komme den i nu.

5. Blend til du har en ensartet masse, så der ikke er hvidløgsstykker eller halve kikærter tilbage.

6. Smag til med citron og salt.

7. Kom evt. lidt mere olivenolie i, hvis den er for tør. Hummus skal være cremet og ikke tør.