Grillede grøntsager med marinade opskrift

Grillede grøntsager med marinade – en italiensk klassiker

Vi elsker grillede grøntsager med marinade. Det er simpelt, smagfuldt og sommerligt. Det er en ægte italiensk klassiker, der kan serveres som tilbehør til fx en god bøf eller grillet fisk. Grillede grøntsager kan også være en forret eller være en del af et fad med lækre antipasti.

Du kan bruge et væld af forskellige grøntsager – alt efter årstid og smag. I Italien serveres ofte grøntsager som aubergine, squash, peberfrugt, løg, fennikel, tomat, svampe og radicchio. Men egentlig er det kun fantasien, der sætter grænser.

Vi har her lavet en klassisk tallerken bestående af aubergine, squash, løg og peberfrugt.  Du kan selvfølgelig spise de grillede grøntsager, som de er. Eller, som vi har gjort, lave en enkel og smagfuld marinade, der hældes over grøntsagerne inden servering.

Grillede grøntsager med marinade – se vores video fra køkkenet

Udsøgt balsamico fra Modena

Grillede grøntsager med marinade – ingredienser (4 personer)

Grøntsagerne:

  • 2-3 friske løg
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 2 peberfrugter

Marinaden:


Olivenolie til pastasalat

Sådan laver du grillede grøntsager med marinade

  1. Tænd op i grillen.
  2. Skyl grøntsagerne. Skær løgene i halve. Fjern kernerne i peberfrugterne og skær dem i passende stykker.
  3. Aubergine og squash skæres i skiver, der ikke er for tykke.
  4. Når grillen er klar, lægges grøntsagerne på risten, pensel med lidt olivenolie og drys evt. lidt salt på.
  5. Tilbered marinaden: Snit hvidløget fint. Hæld olivenolie og balsamico i en skål sammen med hvidløg, salt og peber. Rør rundt med en ske og lad den trække, mens du griller grøntsagerne.
  6. Vend grøntsagerne af og til og tag dem af, når de er møre eller grillede, som du bedst kan lide dem.
  7. Lad grøntsagerne køle lidt af og hæld marinaden over. Lad grøntsagerne trække lidt i marinaden før servering.

Gode tips, når du laver grillede grøntsager

I denne opskrift har vi grillet grøntsagerne på grillen udendørs. Men du kan også grille grøntsagerne på en grill-pande på komfuret. Så retten kan laves året rundt.

Du kan evt pensle grøntsagerne med marinaden, før du griller dem.

Inden servering kan du evt. pynte med frisk hakket persille eller friske basilikum-blade.

Buon appetito.

Se vores øvrige opskrifter - klik her

Vi anbefaler også:

Tilbud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *