Hvilken af Marfugas olivenolier skal jeg vælge?

I Det italienske køkken har vi et udvalg af Marfugas udsøgte olier. Men hvordan vælger du så den rette olie? En god ekstra jomfru olivenolie smager godt i sig selv og fremhæver smagen i maden. Det er en god rettesnor at bruge en mild olie til milde retter og en kraftig olie til kraftigere retter. Men hvilken af Marfugas olivenolier passer så bedst til dig? Her er en oversigt over de forskellige olier.

Økologisk Marfuga klassisk

Kendetegn: Den økologiske ekstra jomfru olivenolie Marfuga klassisk kendetegnes ved at være den mildeste af vores top olivenolier. Det er den perfekte olivenolie til hverdagen, og den kan bruges til det meste. Olien kan både nydes rå og bruges som kvalitetsolie til at stege i.


Duft: Elegant, rund, frisk

Smag: Delikat, frugtagtig, let bitter og pikant eftersmag

Olivensorter: Moraiolo, Frantoio og Leccino

Høstperiode: 10. november – 31. december

Bør nydes: Rå eller til stegning

Passer fx godt til: Salatdressinger, hummus, pesto, pizza, pastasovser og til stegning

Tilgængelig i: 250 ml, 500 ml, 1 liter dunke

læs mere om produktet Bestil marfuga klassisk nu
Marfuga klassisk

DOP Umbria Marfuga

Kendetegn: DOP Umbria Marfuga er en kraftig og smagfuld ekstra jomfru olivenolie, der skal nydes rå. Denne topolie, der er økologisk, er det perfekte valg for olivenolie-entusiasten, som er vild med den umiskendelige smag af oliven. Olien har siden 2013 fået over 20 præmier og topkarakterer i de vigtigste olivenolie-konkurrencer og mest anerkendte olivenolie-guider.


Duft: Nyslået græs, frugtagtig og intens

Smag: Kraftig, smagfuld med en umiskendelig smag af oliven, perfekt græsagtig med fremtrædende noter af artiskok og bitre mandler

Olivensorter: Moraiolo, Frantoio og Leccino

Høstperiode: 10. oktober – 30. november

Bør nydes:

Passer fx godt til: Smagfulde retter fx i grønsagssupper, på kød og grillede grøntsager

Tilgængelig i: 250 ml og 500 ml.

læs mere om produktet Bestil DOP Umbria marfuga nu
Økologisk ekstra jomfru olivenolie DOP Umbria

Økologisk trace bio

Kendetegn: Den økologiske Trace Bio er en prisvindende ekstra jomfru olivenolie af ypperste kvalitet. Det er en exceptionel olivenolie til hverdagsbrug, der kan bruges til stegning, men som virkelig træder i karakter, når den nydes rå.


Duft: Græs, friske oliven

Smag: Mandel og artiskok, afbalanceret og harmonisk

Olivensorter: Moraiolo, Frantoio og Leccino

Høstperiode: 20. oktober – 30. november

Bør nydes: Rå eller til stegning

Passer fx godt til: Salatdressinger, fisk, bruschetta, hummus, pesto, pastasaucer og til stegning

Tilgængelig i: 250 ml, 500 ml

læs mere om produktet bestil økologisk trace bio nu
Økologisk ekstra jomfru olivenolie Trace Bio

L'affiorante

Kendetegn: L’affiorante er en delikat blød og frugtig økologisk ekstra jomfru olivenolie, der bør nydes rå og er prikken over i’et i din madlavning. Den er elegant og harmonisk med et fint afstemt forhold mellem det frugtagtige, det bitre og det pikante. Det er en såkaldt monocultivar – dvs den er lavet på en enkelt olivensort, nemlig Moraiolo. Olivenerne udvælges nøje og håndplukkes, før de er fuldt modne, og koldpresses kort tid efter på Marfugas egen oliemølle.

Olien har siden 2013 fået over 20 præmier og topkarakterer i de vigtigste olivenolie-konkurrencer og mest anerkendte olivenolie-guider. Herudover blev den i 2017 i Gambero Rosso’s olivenolie-guide kåret som “Bedste økologiske olivenolie”, og i 2018 blev olien for andet år i træk Slow Food certificeret. Denne topolie fremstilles kun i begrænset antal.


Duft: Nyslået græs, friske oliven, frugtagtig

Smag: En umiskendelig smag af oliven, græsagtig med tydelige noter af artiskok og bitter mandel, intens bitterhed og pikanthed

Olivensorter: Moraiolo

Høstperiode: 15. oktober – 10. november

Bør nydes:

Passer fx godt til: Kartofler, linser, kikærter, grøntsags-supper, på en god bøf, og til frisk ost

Tilgængelig i: 250 ml, 500 ml, 500 ml med gaveæske

læs mere om produktet bestil l'affiorante nu
Ekstra jomfru olivenolie L'affiorante gaveæske
Ekstra jomfru olivenolie L'affiorante

Økologisk DOP Umbria Riserva

Kendetegn: Denne økologiske ekstra jomfru olivenolie har en intens grøn farve og en frisk, græsagtig duft med fremtrædende noter af artiskok og tidsel. Det er en kraftig og meget smagfuld olie, der bør nydes rå. Fremstilles af særligt udvalgte oliven. Olien fremstilles kun i gode årgange og i et begrænset antal. Denne topolie har fået en række fornemme priser i anerkendte olivenolie-konkurrencer.


Duft: Frisk, græsagtig duft med fremtrædende noter af artiskok og tidsel

Smag: Kraftig, smagfuld. Smagen er vidtfavnende med afbalancerede bitre og pikante noter, stor kompleksitet af vegetabilske dufte med en mild eftersmag af umodne grønne mandler

Olivensorter: Moraiolo og Frantoio

Høstperiode: 10. oktober – 30. november

Bør nydes:

Passer fx godt til: Grøntsags-supper, oksekød, fisk og friske oste. Også egnet til simple retter som ris og pasta blot med olivenolie og parmesan, hvor oliens smag virkelig kommer til sin ret

Tilgængelig i: 500 ml

læs mere om produktet bestil økologisk dop umbria riserva nu
Ekstra jomfruolivenolie DOP Umbria Riserva

Novello - årets første høst

Kendetegn: Ekstra jomfru olivenolie Novello er årets allerførste høst. Olivenerne håndplukkes, før de er fuldt modne. Den yderst smagfulde olie er ufiltreret, irgrøn og intens, og den bør nydes rå. Novello’en tappes på klare flasker, så man kan nyde den flotte intense grønne farve. Olien fremstilles kun fra midten af oktober til starten af november, og den kan kun købes få måneder derefter. Fremstilles kun i begrænset antal.


Duft: Intens duft af nyslået græs og friske oliven

Smag: Intens, kraftig, smag af artiskok og let bitter og pikant

Olivensorter: Moraiolo, Frantoio og Leccino

Høstperiode: 10. oktober – 10. november

Bør nydes:

Passer fx godt til: Bruschetta, kogte kartofler, linser, kikærter, supper og oksekød. Også i simple retter som ris og pasta blot med olivenolie og parmesan, hvor oliens intense friskhed og smag virkelig kommer til sin ret

Tilgængelig i: 500 ml

læs mere om produktet BESTIL NOVELLO NU
Ekstra jomfru olivenolie Novello

ekstra jomfru olivenolie med sort trøffel

Kendetegn: Denne aromatiserede trøffelolie er eksklusive dråber, der kan pifte dit måltid op. Den nydes rå og har mange anvendelsesmuligheder. Olien har en naturlig smag af sort trøffel og en god ekstra jomfru olivenolie som base. Den er kraftig og koncentreret, så du skal kun bruge lidt.


Duft og smag: Dejlig duft og smag af sort trøffel, pebret smag med kraftige noter af jordbund og hvidløg

Bør nydes:

Passer fx godt til: Bøf, salat, ristet brød, bruschetta, æggeretter, kartoffelmos og i pasta- og risottoretter fx med svampe

Tilgængelig i: 100 ml

læs mere om produktet bestil den sorte trøffelolie nu
Ekstra jomfru oliven olie med sort trøffel

ekstra jomfru olivenolie med hvid trøffel

Kendetegn: Denne aromatiserede trøffelolie er eksklusive dråber, der kan pifte dit måltid op. Den nydes rå og har mange anvendelsesmuligheder. Den har en naturlig smag af hvid trøffel og en god ekstra jomfru olivenolie som base. Den er kraftig og koncentreret, så du skal kun bruge lidt.


Duft og smag: Dejlig duft og delikat smag af hvid trøffel, let pebret smag med noter af jordbund og hvidløg

Bør nydes:

Passer fx godt til: Bøf, salat, ristet brød, bruschetta, æggeretter, kartoffelmos og i pasta- og risottoretter med fx svampe

Tilgængelig i: 100 ml

læs mere om produktet bestil den hvide trøffelolie nu
Ekstra jomfru olivenolie med hvid trøffel

ekstra jomfru olivenolie med chili

Kendetegn: Mulighederne med denne aromatiserede ekstra jomfru olivenolie med chili er mange. Chiliolie er perfekt at nyde i rå form, og den kan give et personligt strejf til retten. Den er lavet med peperoncino (italiensk chili) og har en god ekstra jomfru olivenolie som base.


Smag: Middel pikant smag af chili (peperoncino)

Bør nydes:

Passer fx godt til: Kød, grill- og pastaretter, på pizza, i dressinger og i hummus

Tilgængelig i: 250 ml

læs mere om produktet bestil den smagfulde chiliolie nu
Ekstra jomfru olivenolie Marfuga med chili

ekstra jomfru olivenolie med rosmarin

Kendetegn: Denne smagfulde rosmarinolie kan pifte din madlavning op. Vores skønne aromatiserede rosmarinolie er baseret på en god ekstra jomfruolivenolie, og indeholder kun ægte rosmarin. Rosmarinolien er smagfuld og velduftende, og den er perfekt at nyde i rå form.


Smag: En dejlig smag af rosmarin

Bør nydes:

Passer fx godt til: Kød fx oksekød, lam og fjerkræ, grillretter, pastaretter, pizza, rodfrugter, stegte og ovnbagte kartofler og foccacia

Tilgængelig i: 250 ml

læs mere om produktet bestil den udsøgte rosmarinolie nu
Rosmarinolie

ekstra jomfru olivenolie med citron

Kendetegn:  Anvendelsesmulighederne med denne aromatiserede citronolie er mange. Den giver retten en friskhed og en dejlig smag af citron. Denne citronolie har en naturlig smag af citron og en god ekstra jomfru olivenolie som base.


Duft og smag: En dejlig duft og smag af friske citroner

Bør nydes:

Passer fx godt til: Fisk, salater, grill- og pastaretter, hummus og guacamole

Tilgængelig i: 250 ml

læs mere om produktet bestil den skønne citronolie
Ekstra jomfru olivenolie med citron

Gaveæske med ekstra jomfru olivenolier

Spændende gave-ide til feinschmeckeren. I denne eksklusive gaveæske får du fire ekstra jomfru olivenolier fra Marfuga. Hver flaske indeholder 100 ml. Æsken indeholder et udvalg af prisvindende og udsøgte ekstra jomfruolivenolier.

Tilgængelig i: 100 ml

læs mere om produktet bestil den fine gaveæske
Gaveæske med ekstra jomfru olivenolier

kasse med olivenbondens favoritter

Er du vild med olivenolie, og ønsker du et udvalg af forskellige olier til din madlavning? Eller er du på jagt efter en kulinarisk gaveide? Så har vi i denne kasse samlet et udvalg af Marfugas udsøgte ekstra jomfru olivenolier, der komplimenterer hinanden godt og kan bruges til forskelligt.

læs mere om produktet bestil olivenbondens kasse
Kasse med olivenbondens favoritter

Hvilken af Marfugas olivenolier skal jeg vælge?

Økologisk Marfuga klassisk

Marfuga klassisk

Kendetegn: Ekstra jomfru olivenolien Marfuga klassisk kendetegnes ved at være den mildeste af vores top olivenolier. Det er den perfekte økologiske olivenolie til hverdagen, og den kan bruges til det meste. Olien kan både nydes rå og bruges som kvalitetsolie til at stege i.


Duft: Elegant, rund, frisk

Smag: Delikat, frugtagtig, let bitter og pikant eftersmag

Olivensorter: Moraiolo, Frantoio og Leccino

Høstperiode: 10. november – 31. december

Bør nydes: Rå eller til stegning

Passer fx godt til: Salatdressinger, hummus, pesto, pizza, pastasovser og til stegning

Tilgængelig i: 250 ml, 500 ml, 1 liter dunke

læs mere om produktet Bestil marfuga klassisk nu

DOP Umbria Marfuga

Økologisk ekstra jomfru olivenolie DOP Umbria

Kendetegn: DOP Umbria Marfuga er en kraftig og smagfuld ekstra jomfru olivenolie, der skal nydes rå. Denne topolie er det perfekte valg for olivenolie-entusiasten, som er vild med den umiskendelige smag af oliven. Olien har siden 2013 fået over 20 præmier og topkarakterer i de vigtigste olivenolie-konkurrencer og mest anerkendte olivenolie-guider.


Duft: Nyslået græs, frugtagtig og intens

Smag: Kraftig, smagfuld med en umiskendelig smag af oliven, perfekt græsagtig med fremtrædende noter af artiskok og bitre mandler

Olivensorter: Moraiolo, Frantoio og Leccino

Høstperiode: 10. oktober – 30. november

Bør nydes:

Passer fx godt til: Smagfulde retter fx i grønsagssupper, på kød og grillede grøntsager

Tilgængelig i: 250 ml, 500 ml, 750 ml

læs mere om produktet Bestil DOP Umbria marfuga nu

Økologisk trace bio

Økologisk ekstra jomfru olivenolie Trace Bio

Kendetegn: Den økologiske Trace Bio er en prisvindende ekstra jomfru olivenolie af ypperste kvalitet. Det er en exceptionel olivenolie til hverdagsbrug, der kan bruges til stegning, men som virkelig træder i karakter, når den nydes rå.


Duft: Græs, friske oliven

Smag: Mandel og artiskok, afbalanceret og harmonisk

Olivensorter: Moraiolo, Frantoio og Leccino

Høstperiode: 20. oktober – 30. november

Bør nydes: Rå eller til stegning

Passer fx godt til: Salatdressinger, fisk, bruschetta, hummus, pesto, pastasaucer og til stegning

Tilgængelig i: 250 ml, 500 ml

læs mere om produktet bestil økologisk trace bio nu

Økologisk L'affiorante

Ekstra jomfru olivenolie L'affiorante gaveæske
Ekstra jomfru olivenolie L'affiorante

Kendetegn: L’affiorante er en delikat blød og frugtig økologisk ekstra jomfru olivenolie, der bør nydes rå og er prikken over i’et i din madlavning. Den er elegant og harmonisk med et fint afstemt forhold mellem det frugtagtige, det bitre og det pikante. Det er en såkaldt monocultivar – dvs den er lavet på en enkelt olivensort, nemlig Moraiolo. Olivenerne udvælges nøje og håndplukkes, før de er fuldt modne, og koldpresses kort tid efter på Marfugas egen oliemølle.

Olien har siden 2013 fået over 20 præmier og topkarakterer i de vigtigste olivenolie-konkurrencer og mest anerkendte olivenolie-guider. Herudover blev den i 2017 i Gambero Rosso’s olivenolie-guide kåret som “Bedste økologiske olivenolie”, og i 2018 blev olien for andet år i træk Slow Food certificeret. Denne topolie fremstilles kun i begrænset antal.


Duft: Nyslået græs, friske oliven, frugtagtig

Smag: En umiskendelig smag af oliven, græsagtig med tydelige noter af artiskok og bitter mandel, intens bitterhed og pikanthed

Olivensorter: Moraiolo

Høstperiode: 15. oktober – 10. november

Bør nydes:

Passer fx godt til: Kartofler, linser, kikærter, grøntsags-supper, på en god bøf, og til frisk ost

Tilgængelig i: 250 ml, 500 ml, 500 ml med gaveæske

læs mere om produktet bestil økologisk l'affiorante nu

Økologisk DOP Umbria Riserva

Ekstra jomfruolivenolie DOP Umbria Riserva

Kendetegn: Denne økologiske ekstra jomfru olivenolie har en intens grøn farve og en frisk, græsagtig duft med fremtrædende noter af artiskok og tidsel. Det er en kraftig og meget smagfuld olie, der bør nydes rå. Fremstilles af særligt udvalgte oliven. Olien fremstilles kun i gode årgange og i et begrænset antal. Denne topolie har fået en række fornemme priser i anerkendte olivenolie-konkurrencer.


Duft: Frisk, græsagtig duft med fremtrædende noter af artiskok og tidsel

Smag: Kraftig, smagfuld. Smagen er vidtfavnende med afbalancerede bitre og pikante noter, stor kompleksitet af vegetabilske dufte med en mild eftersmag af umodne grønne mandler

Olivensorter: Moraiolo og Frantoio

Høstperiode: 10. oktober – 30. november

Bør nydes:

Passer fx godt til: Grøntsags-supper, oksekød, fisk og friske oste. Også egnet til simple retter som ris og pasta blot med olivenolie og parmesan, hvor oliens smag virkelig kommer til sin ret

Tilgængelig i: 500 ml

læs mere om produktet bestil økologisk dop umbria riserva nu

Novello - årets første høst

Ekstra jomfru olivenolie Novello

Kendetegn: Ekstra jomfru olivenolie Novello er årets allerførste høst. Olivenerne håndplukkes, før de er fuldt modne. Den yderst smagfulde olie er ufiltreret, irgrøn og intens, og den bør nydes rå. Novello’en tappes på klare flasker, så man kan nyde den flotte intense grønne farve. Olien fremstilles kun fra midten af oktober til starten af november, og den kan kun købes få måneder derefter. Fremstilles kun i begrænset antal.


Duft: Intens duft af nyslået græs og friske oliven

Smag: Intens, kraftig, smag af artiskok og let bitter og pikant

Olivensorter: Moraiolo, Frantoio og Leccino

Høstperiode: 10. oktober – 10. november

Bør nydes:

Passer fx godt til: Bruschetta, kogte kartofler, linser, kikærter, supper og oksekød. Også i simple retter som ris og pasta blot med olivenolie og parmesan, hvor oliens intense friskhed og smag virkelig kommer til sin ret

Tilgængelig i: 500 ml

læs mere om produktet BESTIL NOVELLO NU

ekstra jomfru olivenolie med sort trøffel

Ekstra jomfru oliven olie med sort trøffel

Kendetegn: Denne aromatiserede trøffelolie er eksklusive dråber, der kan pifte dit måltid op. Den nydes rå og har mange anvendelsesmuligheder. Olien har en naturlig smag af sort trøffel og en god ekstra jomfru olivenolie som base. Den er kraftig og koncentreret, så du skal kun bruge lidt.


Duft og smag: Dejlig duft og smag af sort trøffel, pebret smag med kraftige noter af jordbund og hvidløg

Bør nydes:

Passer fx godt til: Bøf, salat, ristet brød, bruschetta, æggeretter, kartoffelmos og i pasta- og risottoretter fx med svampe

Tilgængelig i: 100 ml, 250 ml

læs mere om produktet bestil den sorte trøffelolie nu

ekstra jomfru olivenolie med hvid trøffel

Ekstra jomfru olivenolie med hvid trøffel

Kendetegn: Denne aromatiserede trøffelolie er eksklusive dråber, der kan pifte dit måltid op. Den nydes rå og har mange anvendelsesmuligheder. Den har en naturlig smag af hvid trøffel og en god ekstra jomfru olivenolie som base. Den er kraftig og koncentreret, så du skal kun bruge lidt.


Duft og smag: Dejlig duft og delikat smag af hvid trøffel, let pebret smag med noter af jordbund og hvidløg

Bør nydes:

Passer fx godt til: Bøf, salat, ristet brød, bruschetta, æggeretter, kartoffelmos og i pasta- og risottoretter med fx svampe

Tilgængelig i: 100 ml, 250 ml

læs mere om produktet bestil den hvide trøffelolie nu

ekstra jomfru olivenolie med chili

Ekstra jomfru olivenolie Marfuga med chili

Kendetegn: Mulighederne med denne aromatiserede ekstra jomfru olivenolie med chili er mange. Chiliolie er perfekt at nyde i rå form, og den kan give et personligt strejf til retten. Den er lavet med peperoncino (italiensk chili) og har en god ekstra jomfru olivenolie som base.


Smag: Middel pikant smag af chili (peperoncino)

Bør nydes:

Passer fx godt til: Kød, grill- og pastaretter, på pizza, i dressinger og i hummus

Tilgængelig i: 250 ml

læs mere om produktet bestil den smagfulde chiliolie nu

ekstra jomfru olivenolie med rosmarin

Rosmarinolie

Kendetegn: Denne smagfulde rosmarinolie kan pifte din madlavning op. Vores skønne aromatiserede rosmarinolie er baseret på en god ekstra jomfruolivenolie, og indeholder kun ægte rosmarin. Rosmarinolien er smagfuld og velduftende, og den er perfekt at nyde i rå form.


Smag: En dejlig smag af rosmarin

Bør nydes:

Passer fx godt til: Kød fx oksekød, lam og fjerkræ, grillretter, pastaretter, pizza, rodfrugter, stegte og ovnbagte kartofler og foccacia

Tilgængelig i: 250 ml

læs mere om produktet bestil den udsøgte rosmarinolie nu

ekstra jomfru olivenolie med citron

Ekstra jomfru olivenolie med citron

Kendetegn:  Anvendelsesmulighederne med denne aromatiserede citronolie er mange. Den giver retten en friskhed og en dejlig smag af citron. Denne citronolie har en naturlig smag af citron og en god ekstra jomfru olivenolie som base.


Duft og smag: En dejlig duft og smag af friske citroner

Bør nydes:

Passer fx godt til: Fisk, salater, grill- og pastaretter, hummus og guacamole

Tilgængelig i: 250 ml

læs mere om produktet bestil den skønne citronolie

Gaveæske med 4 ekstra jomfru olivenolier

Gaveæske med ekstra jomfru olivenolier

Spændende gave-ide til feinschmeckeren. I denne eksklusive gaveæske får du fire ekstra jomfru olivenolier fra Marfuga. Hver flaske er 100 ml. Æsken indeholder et udvalg af prisvindende og udsøgte ekstra jomfruolivenolier.


Tilgængelig i: 100 ml

læs mere om produktet bestil gaveæske

kasse med olivenbondens favoritter

Kasse med olivenbondens favoritter

Er du vild med olivenolie, og ønsker du et udvalg af forskellige olier til din madlavning? Eller er du på jagt efter en kulinarisk gaveide? Så har vi i denne kasse samlet et udvalg af Marfugas udsøgte ekstra jomfru olivenolier, der komplimenterer hinanden godt og kan bruges til forskelligt.

læs mere om produktet bestil kasse

kort om marfuga

Vores ekstra jomfru olivenolier er fra den italienske topproducent Marfuga i Umbrien. Marfuga er en familievirksomhed, der har lavet olivenolie siden 1817. Marfugas olier har gennem årene høstet en række priser og præmier i anerkendte olivenoliekonkurrencer og olivenolieguider.  

Francesco Gradassi, der i dag står ved roret i Marfuga, kalder selv sine olier for ekstreme. Olivenlundene vokser i op til 500-600 meters højde i det smukke og barske bakkelandskab mellem Assisi og Spoleto i Umbrien, der også kaldes Italiens grønne hjerte. Olivenerne håndplukkes og koldpresses kort tid efter på Marfugas egen oliemølle.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er ekstra jomfru olivenolie?

Der findes forskellige slags olivenolier. Den bedste kvalitet er ekstra jomfru olivenolie. EU-lovgivning fastslår, at ekstra jomfru olivenolie er ”olivenolie af bedste kvalitet, der er udvundet direkte af oliven og udelukkende ved mekaniske processer”. Ekstra jomfru olivenolie må ikke have fejl eller afvigelser. Alle ekstra jomfru olivenolier koldpresses, og presningen skal være under 27 grader. Topproducenter som fx Marfuga presser dog ved endnu lavere temperaturer. Det giver mindre olie, men den olie, du får, er sundere og har mere smag og duft. I ekstra jomfru olivenolie skal der også være et lavt syreindhold, højst 0,8%. Ekstra jomfru olivenolier er altid første pres.

Hvorfor er olivenolie god at stege i?

Ja, du kan sagtens stege i olivenolie. Oliens høje indhold af enkeltumættet fedt gør den nemlig meget varmetolerant. Det indebærer, at den, når den opvarmes, ikke danner de farlige transfedtsyrer lige så hurtigt, som de olier, der har færre enkeltumættede fedtsyrer.

Vil du læse mere:

http://www.food.dtu.dk/nyheder/2016/04/helt-fint-at-stege-i-planteolie?id=e64ca6bc-98ad-4447-bbcf-f3ab70b1e999

http://altomkost.dk/fakta/naeringsindhold-i-maden/naeringsstoffer/fedt/fedtstoffer/olie/stegning-i-olie/

Hvad er koldpresset olivenolie?

Kvaliteten af olivenolie afhænger af flere forskellige faktorer. En af dem er, om olivenolien er koldpresset, hvilket alle ekstra jomfru olivenolier er. En olivenolie er koldpresset, når temperaturen aldrig overstiger 27 ºC ved presning. Topproducenter som fx vores Marfuga presser dog ved endnu lavere temperaturer. Det giver mindre olie, men den olie, du får, er sundere og har mere smag og duft. Ekstra jomfru olivenolier er altid første pres.

Hvordan opbevares olivenolie?

Olivenolie skal opbevares køligt og mørk, fx i et spisekammer. Olivenolie skal ikke i køleskabet, og flasken skal lukkes efter brug. Kvaliteten forringes, når olien udsættes for lys, varme og ilt.

Hvad betyder DOP?

DOP er en forkortelse for Denominazione di Origine Protetta. Beskyttede oprindelselsbetegnelser (på dansk: BOB) angiver ifølge Fødevarestyrelsens hjemmeside, at en fødevare eller et landbrugsprodukt både stammer fra og er fremstillet, forarbejdet og tilvirket i det pågældende område. Et eksempel er balsamico-eddiken Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP.

Hvem er producenten bag?

Alle vores ekstra jomfru olivenolier er af ypperste kvalitet og kommer fra top olivenolie-producenten Marfuga i Umbrien i Italien. Marfuga er en familiedrevet virksomhed, der har fremstillet olivenolie siden 1817. Gennem årene har Marfuga vundet en lang række priser og har opnået stor anerkendelse for kvaliteten af deres olier.