Olivenolie – hvordan finder du den bedste ekstra jomfruolivenolie?

Olivenolie – hvordan finder du den bedste ekstra jomfru olivenolie?

Det kan være svært som forbruger at finde rundt på olivenolie-markedet i Danmark.  Bare kig på de seneste olivenolie-skandaler. Men hvordan finder man så en god olivenolie? Det vil vi forsøge at give et bud på i denne olivenolie-guide. Kvalitet og pris hænger ofte sammen, og du kan ikke regne med, at en billig olivenolie […]

Hvad er DOP og IGP

Hvad er DOP og IGP?

I dette blogindlæg vil vi tage et kig på, hvad betegnelserne DOP og IGP, der er kvalitetsmærker, egentlig betyder, og hvorfor de er vigtige for dig i jagten på autentiske kvalitetsprodukter. Ifølge det italienske Landbrugsministerium var der i 2017 i alt 295 italienske fødevarer og landbrugsprodukter, der havde betegnelsen DOP eller IGP. Hvad er DOP? […]

Trøffelpasta med svampe og fløde

Trøffelpasta med svampe og fløde

Det er ingen hemmelighed: I Det italienske køkken er vi ret vilde med trøfler. Her får du et bud på en af vores favorit trøffelpasta-retter. Trøffelpasta med svampe og fløde er en ganske enkel ret, men alligevel utrolig smagfuld. Den er hurtig at lave og plejer at skabe begejstring hos trøffel-elskere. Og ja, så er […]

Romernes foretrukne fiskerestauranter

Rom byder på et hav af skønne spisesteder. I vores nye kulinariske guide Smagen af Rom fortæller 13 romere om deres favorit spisesteder. De anbefaler alt fra familiedrevne trattoriaer og rustikke pizzeriaer til eksklusive restauranter og trendy vinbarer. De viser blandt andet vejen til gode fiskerestauranter. Her er et lille udvalg af romernes foretrukne spisesteder, […]

Elsker du også at gøre den lille sko?

Jeg har tit gjort det. Og jeg elsker at gøre det. Nemlig at ”fare la scarpetta”. Det er italiensk og betyder direkte oversat: at gøre den lille sko. Og hvad søren er så det? Jo, det er ganske enkelt den skønne del – måske den allerbedste del – af et måltid: Den velsmagende pastaret er […]

Ossobuco alla romana

Ossobuco alla romana

Ossobuco alla romana er en skøn og velsmagende romersk kød- og simre-ret. Opskriften her er fra restaurant Hostaria Romana i centrum af Rom. Opskriften findes også i vores nye kulinariske guide ”Smagen af Rom – 13 lokales favoritspisesteder”. Ossobuco alla romana – ingredienser (4 personer) Ca. 1,2 kg ossobuco (kalve eller okseskank i skiver) 2 […]

Vi går ikke på kompromis med kvaliteten. Gør du?

Vi er rystede over olivenolieskandalen, der raser i Danmark i disse dage. Fødevarestyrelsen hævder, at 12 ud af 35 ekstra jomfruolivenolier, som er blevet undersøgt, er uegnede til menneskeføde. Og kun 6 af de 35 olier er rent faktisk ægte ekstra jomfru. Vi synes, at skandalen peger på et kæmpe forbrugerproblem. Vi kender alle sætningen […]

Spis billigt i Rom

Få en romersk frokost for få euro Rom byder som bekendt på utallige spisesteder: Fra små rustikke familiedrevne trattoria’er og larmende pizzeriaer med neonlys i loftet til eksklusive og elegante restauranter. Der er madsteder for enhver smag og pengepung. I den økonomiske ende er der også en række muligheder for en let romersk frokost for […]

Vil du vinde et gavekort på 300 kr?

Hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet deltager du hver måned i vores konkurrence om et gavekort på 300 kr til Det italienske køkken

Vi sender nyhedsbreve med spændende tilbud og god læsning ud løbende. Du kan til hver en tid afmelde dig med bare 1 klik. Vinderen trækkes i nyhedsbrevet.

Tak! Du får snart tilsendt en email med et link, som du skal acceptere. Først når du har godkendt vil du modtage mails og deltage i konkurrencen.