Hjemmelavet lasagne opskrift

Hjemmelavet lasagne – en klassisk italiensk opskrift

Italien byder på et hav af berømte retter. En af de helt store klassikere er lasagne. Vi spiser det tit, når vi er i Italien. Er der noget bedre end en portion smagfuld hjemmelavet lasagne til den store søndagsfrokost på et rustikt italiensk trattoria? Hjemmelavet lasagne alla bolognese med den klassiske kødsovs (ragú) og bechamelsovs […]

Pasta arrabbiata

Pasta arrabbiata – lækker italiensk opskrift

Den italienske ret pasta all’arrabbiata er nok en af de mest enkle og smagfulde pastaretter, der findes. Pasta arrabbiata er en typisk romersk ret, som er på menukortet på mange restauranter og trattoria’er i Rom. I Det italienske køkken er vi helt vilde med en lækker italiensk pasta arrabbiata. Den smager fantastisk, og så er […]

Olivenolie – hvordan finder du den bedste ekstra jomfruolivenolie?

Olivenolie – hvordan finder du den bedste ekstra jomfru olivenolie?

Det kan være svært som forbruger at finde rundt på olivenolie-markedet i Danmark.  Bare kig på de seneste olivenolie-skandaler. Men hvordan finder man så en god olivenolie? Det vil vi forsøge at give et bud på i denne olivenolie-guide. Kvalitet og pris hænger ofte sammen, og du kan ikke regne med, at en billig olivenolie […]

Hvad er DOP og IGP

Hvad er DOP og IGP?

I dette blogindlæg vil vi tage et kig på, hvad betegnelserne DOP og IGP, der er kvalitetsmærker, egentlig betyder, og hvorfor de er vigtige for dig i jagten på autentiske kvalitetsprodukter. Ifølge det italienske Landbrugsministerium var der i 2017 i alt 295 italienske fødevarer og landbrugsprodukter, der havde betegnelsen DOP eller IGP. Hvad er DOP? […]

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara – skøn romersk opskrift

Spaghetti carbonara er en skøn typisk romersk pastaret, der ofte er på menukortet på romerske spisesteder. Det er den i særdeleshed også hos os i Det italienske køkken. Den er enkel at lave, du skal bruge få ingredienser og så er den utrolig smagfuld. I vores nye kulinariske guide Smagen af Rom anbefaler 13 romere […]

Trøffelpasta med svampe og fløde

Trøffelpasta med svampe og fløde

Det er ingen hemmelighed: I Det italienske køkken er vi ret vilde med trøfler. Her får du et bud på en af vores favorit trøffelpasta-retter. Trøffelpasta med svampe og fløde er en ganske enkel ret, men alligevel utrolig smagfuld. Den er hurtig at lave og plejer at skabe begejstring hos trøffel-elskere. Og ja, så er […]

Ossobuco alla romana

Ossobuco alla romana

Ossobuco alla romana er en skøn og velsmagende romersk kød- og simre-ret. Opskriften her er fra restaurant Hostaria Romana i centrum af Rom. Opskriften findes også i vores nye kulinariske guide ”Smagen af Rom – 13 lokales favoritspisesteder”. I bogen har vi spurgt 13 romere om deres bedste spisesteder i den italienske hovedstad. Vi har […]

Vil du vinde et gavekort på 300 kr?

Hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet deltager du hver måned i vores konkurrence om et gavekort på 300 kr til Det italienske køkken

Vi sender nyhedsbreve med spændende tilbud og god læsning ud løbende. Du kan til hver en tid afmelde dig med bare 1 klik. Vinderen trækkes i nyhedsbrevet. Læs mere her.

Tak! Du får snart tilsendt en email med et link, som du skal acceptere. Først når du har godkendt vil du modtage mails og deltage i konkurrencen.