Scaloppine al limone – en italiensk klassiker

Scaloppine al limone – kalvekøds-skiver med citron – er en velsmagende klassisk italiensk hovedret. Den berømte italienske kok Giorgio Locatelli fortæller i sin bog Made in Italy, at da kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet i 1960’erne, blev scaloppine ret populær, fordi den er nem og hurtig at tilberede, og så smager kødretten ganske vidunderligt. Altså – Læs mere tryk her

Penne med tun, kapers og Taggiasca-oliven – en smagfuld pasta-ret

Vi har spist denne skønne pastaret mange gange og i mange forskellige variationer. Vi har fået fat i nogle skønne kapers fra den lille syditalienske ø Pantelleria og sammen med vores smagfulde tomater La Carmela og de uovertrufne Taggiasca-oliven bliver denne ret en utrolig dejlig smagsoplevelse.   Penne med tun, kapers og Taggiasca-oliven – Ingredienser – Læs mere tryk her

Ovnbagte løg i balsamico  – tilbehør i verdensklasse

Vi er ret vilde med denne klassiker. Det er en skøn og meget smagfuld vegetarisk ret. Den kan serveres som tilbehør til fx kødretter. De ovnbagte løg er også lækre i en sandwich, som antipasti, i en burger eller på en rugbrødsmad med roastbeef eller leverpostej.   Opskriften består af ganske få ingredienser, og derfor er – Læs mere tryk her

Langtidsbagte tomater – en smagfuld og intens delikatesse

Vi elsker tomater og en dejlig måde at anvende dem på er at langtidsbage dem i ovnen. Så får du de skønneste, intense tomater, der smager helt fantastisk. De kan bruges i mange madretter. Tomaterne er lækre i fx salater, pastasalat, som tilbehør til kød og fisk, i sandwich, til antipasti eller blot som en – Læs mere tryk her

Risotto med rejer og ærter – en dejlig klassiker

Vi holder meget af risotto, der jo kan laves på mange forskellige måder. Denne italienske klassiker er efterhånden rykket ind i de danske køkkener og er kommet på menukortet i mange restauranter rundt omkring i Danmark. Risotto med rejer og ærter er en skøn sommerlig ret, som vi er ret begejstrede for.  Risotto med rejer – Læs mere tryk her

Melanzane alla Parmigiana – en vegetarisk klassiker

Melanzane alla Parmigiana – en vegetarisk klassiker

Vi er ret vilde med den italienske klassiker Melanzane alla Parmigiana. Retten ses også under navnet Parmigiana di melanzane. Det er en skøn og meget smagfuld vegetarisk ret med masser af auberginer, tomater og ost. Som i alle andre retter er det vigtigt at bruge råvarer af god kvalitet. Dette gælder ikke mindst i Melanzane – Læs mere tryk her

aften strand

Milano Marittima – en italiensk strandferie

Adriaterhavskysten er et yndet sommerferie-mål både for italienere og nordeuropæere. Byer som Rimini, Cattolica og Cesenatico er kendte badebyer med lange sandstrande lige så langt øjet rækker. Vi valgte denne sommer at tilbringe et par dage i den lille Adriaterhavs-by Milano Marittima. Vi boede på det hyggelige familieejede hotel San Remo, der ligger få meter – Læs mere tryk her

Cacio e Pepe opskrift

Cacio e Pepe – spaghetti med Pecorino Romano og sort peber

Spaghetti cacio e pepe er en ægte romersk klassiker, som vi i Det italienske køkken er helt vilde med. Det er en meget enkel pastaret, og den er hurtig at lave. Og sidst men ikke mindst smager cacio e pepe utrolig godt. Pastaretten, som man ofte finder på menukortet på romerske trattoria’er, kan som mange – Læs mere tryk her