Cacio e Pepe – spaghetti med Pecorino Romano og sort peber

Spaghetti cacio e pepe er en ægte romersk klassiker, som vi i Det italienske køkken er helt vilde med. Det er en meget enkel pastaret, og den er hurtig at lave. Og sidst men ikke mindst smager cacio e pepe utrolig godt. Pastaretten, som man ofte finder på menukortet på romerske trattoria’er, kan som mange – Læs mere tryk her

Hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza – kartoffelpizza med rosmarin

Det er jo dejlig nemt med take-away pizza, og det kan vi sagtens finde på at købe. Men der er nu ikke noget bedre end hjemmelavet pizza. Det holder vi meget af at lave, når vi har tid til det. Pizza er nok en af de mest kendte italienske retter udenfor Italiens grænser. Og det er – Læs mere tryk her

Hummus opskrift hjemmelavet

Hummus – hjemmelavet opskrift a la Det italienske køkken

Hummus er ikke en traditionel italiensk opskrift, men kikærter er meget populært i Italien, og så går hummus rigtig godt i mange italienske sammenhænge. Vi elsker blandt andet hummus til et godt italiensk brød, til at dyppe grissini i, som dip til grøntsager eller i en sandwich med en god italiensk skinke eller pølse. Hummus – Læs mere tryk her

Riso Margherita rishøst

Riso Margherita – på besøg hos risenes konge på Po-sletten

På Po-sletten i området omkring Vercelli i Piemonte er der flade rismarker lige så langt, øjet rækker. Vi er på besøg hos vores ris-producent familievirksomheden Riso Margherita. Det er i slutningen af september, og ris-høsten er i fuld gang. Familien har dyrket ris her lige siden 1904. Familien dyrker forskellige ris-sorter bl.a. Carnaroli og Arborio. Carnaroli ris, – Læs mere tryk her

Piemonte guide

Piemonte guide – en kulinarisk rundrejse i den smukke norditalienske region

Piemonte er et spændende bekendtskab: Smukke landskaber, en storslået natur, charmerende byer, kulinariske oplevelser og vine i verdensklasse. Gå på opdagelse i den smukke norditalienske region i denne Piemonte guide. Et besøg i byen Alba, der er verdensberømt for de kostbare hvide trøfler, og byen Barolo med de berømte vine, er et must, når man – Læs mere tryk her

Tomatsalat med mozzarella - Caprese opskrift

Tomatsalat med mozzarella – smagfuld caprese opskrift

Tomatsalat med mozzarella – på italiensk insalata caprese – er en ægte klassiker. Det er en hurtig og nem ret at lave, og så er den meget velsmagende. Caprese kan serveres som forret. Det kan være en lækker frokost-anretning og er også et hit på tapasbordet. Insalata caprese er oprindeligt fra den syditalienske ø Capri, – Læs mere tryk her

Pizza Margherita opskrift

Pizza Margherita – den enkle og smagfulde italienske klassiker

Pizza Margherita er vel nok den mest kendte pizza i verden. Det er en ægte klassiker, som vi holder meget af her i huset. Der findes mange forskellige slags pizzaer – ja, det er vel efterhånden kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan komme på en pizza. Pizza Margherita er en af de – Læs mere tryk her

Focaccia opskrift

Focaccia opskrift – en skøn italiensk brød klassiker

Focaccia er en skøn italiensk brød-klassiker, der kan nydes i rigtig mange sammenhænge. I Det italienske køkken elsker vi fx focaccia til antipasti og vi bruger focaccia som sandwich med alverdens lækre fyld: fx ost, skinke, tapenader og pesto. Focaccia er også lækker til at dyppe i en god suppe eller til pastaretter. Focaccia kan – Læs mere tryk her

Spaghetti bolognese opskrift

Spaghetti bolognese – opskrift på den berømte pastaret

Spaghetti bolognese, ragù, ragù alla bolognese, pasta med kødsovs. Kært barn har mange navne. Men ét er sikkert: pasta al ragù er en af de mest berømte italienske pastaretter – ja måske den mest berømte, der findes. Og vi er mange, der er fan af denne skønne smagfulde ret. Ragù alla bolognese stammer fra regionen – Læs mere tryk her

Coda alla vaccinara opskrift oksehaler

Coda alla vaccinara – Oksehaler på romersk manér

Vi holder meget af simreretter og har efterhånden smagt mange skønne simreretter i Italien. Der er ikke noget bedre end duften af sugo, der simrer i timevis på komfuret. Duften, der efterhånden breder sig i hele huset, og man glæder sig til at sætte sig godt til rette ved middagsbordet for at nyde en skøn ret, – Læs mere tryk her