Cacio e Pepe opskrift

Cacio e Pepe – spaghetti med Pecorino Romano og sort peber

Spaghetti cacio e pepe er en ægte romersk klassiker, som vi i Det italienske køkken er helt vilde med. Det er en meget enkel pastaret, og den er hurtig at lave. Og sidst men ikke mindst smager cacio e pepe utrolig godt. Pastaretten, som man ofte finder på menukortet på romerske trattoria’er, kan som mange – Læs mere tryk her

Hummus opskrift hjemmelavet

Hummus – hjemmelavet opskrift a la Det italienske køkken

Hummus er ikke en traditionel italiensk opskrift, men kikærter er meget populært i Italien, og så går hummus rigtig godt i mange italienske sammenhænge. Vi elsker blandt andet hummus til et godt italiensk brød, til at dyppe grissini i, som dip til grøntsager eller i en sandwich med en god italiensk skinke eller pølse. Hummus – Læs mere tryk her

Riso Margherita rishøst

Riso Margherita – på besøg hos risenes konge på Po-sletten

På Po-sletten i området omkring Vercelli i Piemonte er der flade rismarker lige så langt, øjet rækker. Vi er på besøg hos vores ris-producent familievirksomheden Riso Margherita. Det er i slutningen af september, og ris-høsten er i fuld gang. Familien har dyrket ris her lige siden 1904. Familien dyrker forskellige ris-sorter bl.a. Carnaroli og Arborio. Carnaroli ris, – Læs mere tryk her

Piemonte guide

Piemonte guide – en kulinarisk rundrejse i den smukke norditalienske region

Piemonte er et spændende bekendtskab: Smukke landskaber, en storslået natur, charmerende byer, kulinariske oplevelser og vine i verdensklasse. Gå på opdagelse i den smukke norditalienske region i denne Piemonte guide. Et besøg i byen Alba, der er verdensberømt for de kostbare hvide trøfler, og byen Barolo med de berømte vine, er et must, når man – Læs mere tryk her

Tomatsalat med mozzarella - Caprese opskrift

Tomatsalat med mozzarella – smagfuld caprese opskrift

Tomatsalat med mozzarella – på italiensk insalata caprese – er en ægte klassiker. Det er en hurtig og nem ret at lave, og så er den meget velsmagende. Caprese kan serveres som forret. Det kan være en lækker frokost-anretning og er også et hit på tapasbordet. Insalata caprese er oprindeligt fra den syditalienske ø Capri, – Læs mere tryk her

Pizza Margherita opskrift

Pizza Margherita – den enkle og smagfulde italienske klassiker

Pizza Margherita er vel nok den mest kendte pizza i verden. Det er en ægte klassiker, som vi holder meget af her i huset. Der findes mange forskellige slags pizzaer – ja, det er vel efterhånden kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan komme på en pizza. Pizza Margherita er en af de – Læs mere tryk her

Focaccia opskrift

Focaccia opskrift – en skøn italiensk brød klassiker

Focaccia er en skøn italiensk brød-klassiker, der kan nydes i rigtig mange sammenhænge. I Det italienske køkken elsker vi fx focaccia til antipasti og vi bruger focaccia som sandwich med alverdens lækre fyld: fx ost, skinke, tapenader og pesto. Focaccia er også lækker til at dyppe i en god suppe eller til pastaretter. Focaccia kan – Læs mere tryk her

Spaghetti bolognese opskrift

Spaghetti bolognese – opskrift på den berømte pastaret

Spaghetti bolognese, ragù, ragù alla bolognese, pasta med kødsovs. Kært barn har mange navne. Men ét er sikkert: pasta al ragù er en af de mest berømte italienske pastaretter – ja måske den mest berømte, der findes. Og vi er mange, der er fan af denne skønne smagfulde ret. Ragù alla bolognese stammer fra regionen – Læs mere tryk her

Coda alla vaccinara opskrift oksehaler

Coda alla vaccinara – Oksehaler på romersk manér

Vi holder meget af simreretter og har efterhånden smagt mange skønne simreretter i Italien. Der er ikke noget bedre end duften af sugo, der simrer i timevis på komfuret. Duften, der efterhånden breder sig i hele huset, og man glæder sig til at sætte sig godt til rette ved middagsbordet for at nyde en skøn ret, – Læs mere tryk her