Melanzane alla Parmigiana – en vegetarisk klassiker

Melanzane alla Parmigiana – en vegetarisk klassiker

 Vi er ret vilde med den italienske klassiker Melanzane alla Parmigiana. Retten ses også under navnet Parmigiana di melanzane. Det er en skøn og meget smagfuld vegetarisk ret med masser af auberginer, tomater og ost. Som i alle andre retter er det vigtigt at bruge råvarer af god kvalitet. Dette gælder ikke mindst i Melanzane – Læs mere tryk her

aften strand

Milano Marittima – en italiensk strandferie

Adriaterhavskysten er et yndet sommerferie-mål både for italienere og nordeuropæere. Byer som Rimini, Cattolica og Cesenatico er kendte badebyer med lange sandstrande lige så langt øjet rækker. Vi valgte denne sommer at tilbringe et par dage i den lille Adriaterhavs-by Milano Marittima. Vi boede på det hyggelige familieejede hotel San Remo, der ligger få meter – Læs mere tryk her

Cacio e Pepe opskrift

Cacio e Pepe – spaghetti med Pecorino Romano og sort peber

Spaghetti cacio e pepe er en ægte romersk klassiker, som vi i Det italienske køkken er helt vilde med. Det er en meget enkel pastaret, og den er hurtig at lave. Og sidst men ikke mindst smager cacio e pepe utrolig godt. Pastaretten, som man ofte finder på menukortet på romerske trattoria’er, kan som mange – Læs mere tryk her

Hummus opskrift hjemmelavet

Hummus – hjemmelavet opskrift a la Det italienske køkken

Hummus er ikke en traditionel italiensk opskrift, men kikærter er meget populært i Italien, og så går hummus rigtig godt i mange italienske sammenhænge. Vi elsker blandt andet hummus til et godt italiensk brød, til at dyppe grissini i, som dip til grøntsager eller i en sandwich med en god italiensk skinke eller pølse. Hummus – Læs mere tryk her

Riso Margherita rishøst

Riso Margherita – på besøg hos risenes konge på Po-sletten

På Po-sletten i området omkring Vercelli i Piemonte er der flade rismarker lige så langt, øjet rækker. Vi er på besøg hos vores ris-producent familievirksomheden Riso Margherita. Det er i slutningen af september, og ris-høsten er i fuld gang. Familien har dyrket ris her lige siden 1904. Familien dyrker forskellige ris-sorter bl.a. Carnaroli og Arborio. Carnaroli ris, – Læs mere tryk her

Piemonte guide

Piemonte guide – en kulinarisk rundrejse i den smukke norditalienske region

Piemonte er et spændende bekendtskab: Smukke landskaber, en storslået natur, charmerende byer, kulinariske oplevelser og vine i verdensklasse. Gå på opdagelse i den smukke norditalienske region i denne Piemonte guide. Et besøg i byen Alba, der er verdensberømt for de kostbare hvide trøfler, og byen Barolo med de berømte vine, er et must, når man – Læs mere tryk her

Tomatsalat med mozzarella - Caprese opskrift

Tomatsalat med mozzarella – smagfuld caprese opskrift

Tomatsalat med mozzarella – på italiensk insalata caprese – er en ægte klassiker. Det er en hurtig og nem ret at lave, og så er den meget velsmagende. Caprese kan serveres som forret. Det kan være en lækker frokost-anretning og er også et hit på tapasbordet. Insalata caprese er oprindeligt fra den syditalienske ø Capri, – Læs mere tryk her

Pizza Margherita opskrift

Pizza Margherita – den enkle og smagfulde italienske klassiker

Pizza Margherita er vel nok den mest kendte pizza i verden. Det er en ægte klassiker, som vi holder meget af her i huset. Der findes mange forskellige slags pizzaer – ja, det er vel efterhånden kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan komme på en pizza. Pizza Margherita er en af de – Læs mere tryk her