Bruschetta opskrift

Bruschetta opskrift – klassisk italiensk antipasti

Er der noget bedre end en knasende sprød og velsmagende bruschetta med solmodne tomater, lidt hvidløg og masser af god ekstra jomfruolivenolie? Det er en perfekt start på et godt måltid eller på tapasbordet. Vi har gennem årene nydt mange lækre bruschette på restauranter og pizzeriaer rundt omkring i Italien. Både serveret som forret på – Læs mere tryk her

Fratelli D'Acunzi

Syditaliens røde guld: Vi har besøgt Fratelli D’Acunzi

Den berømte og smagfulde San Marzano DOP tomat kaldes også tomaternes konge. De ægte San Marzano tomater dyrkes kun i området syd for Napoli i den italienske region Campania tæt på vulkanen Vesuv. En af de få producenter af den berømte tomat på dåse er vores leverandør Fratelli D’Acunzi (Brødrene D’Acunzi)/La Carmela i byen Nocera – Læs mere tryk her

Kaffebar i Rom guide

På kaffebar i Rom – og de uskrevne kafferegler

Un caffé, per favore. At drikke kaffe er en vigtig del af kulturen i Italien, og der er visse uskrevne regler, man som turist måske ikke lige er klar over. Mange italienerne starter dagen med et besøg på den lokale bar for at få en cappuccino eller caffé latte og måske en cornetto, den italienske – Læs mere tryk her

Spisesteder i Rom

Spisesteder i Rom – gå i romernes kulinariske fodspor

Rom byder som bekendt på et hav af kulinariske oplevelser. Fra rustikke familiedrevne trattoria’er, larmende pizzeriaer med neonlys i loftet til eksklusive og elegante restauranter og trendy vinbarer. Der er spisesteder i Rom for enhver smag og pengepung.  I vores bog Smagen af Rom fortæller 13 romere om deres bedste spisesteder, og de viser vej – Læs mere tryk her

Spaghetti all’amatriciana opskrift

Spaghetti all’amatriciana – en ægte romersk klassiker

Vi elsker det italienske køkken, der byder på et hav af fantastiske pastaretter. Men favorit pastaretten over dem alle er nok stadig spaghetti all’amatriciana. Denne romerske klassiker er enkel og alligevel utrolig smagfuld. Det er en pastaret, som vi laver igen og igen og aldrig bliver trætte af. Opskriften, du finder her på siden, har – Læs mere tryk her

Cilento-kysten – Syditaliens ukendte perle

Cilento-kysten – Syditaliens ukendte perle

Cilento-kysten byder på smuk natur, hvide sandstrande med krystalblåt hav, charmerende landsbyer, fascinerende grotter, et mildt middelhavsklima og fantastiske madoplevelser. Cilento-kysten, der ikke er nær så berømt og turistet som Amalfi-kysten, ligger cirka 2 timers kørsel syd for Napoli. Vi fløj til Napoli og kørte i en lejet bil til byen Santa Maria di Castellabate – Læs mere tryk her

Grillede grøntsager med marinade opskrift

Grillede grøntsager med marinade – en italiensk klassiker

Vi elsker grillede grøntsager med marinade. Det er simpelt, smagfuldt og sommerligt. Det er en ægte italiensk klassiker, der kan serveres som tilbehør til fx en god bøf eller grillet fisk. Grillede grøntsager kan også være en forret eller være en del af et fad med lækre antipasti. Du kan bruge et væld af forskellige – Læs mere tryk her

Pastasalat med grønt, tun og feta

Pastasalat med grønt, tun og feta

Hjemme hos os elsker vi pastasalat. Især om sommeren er det en yndet spise. Det er nemt at lave, og mulighederne er jo næsten uendelige, hvad angår varianter af pastasalat. Du kan putte mange ingredienser i eller ganske få. Du kan lave pasta-salat med kød eller uden. Brug en kort pasta af god kvalitet. Og – Læs mere tryk her

Tomatsuppe med pasta

Tomatsuppe med pasta – skøn italiensk opskrift

Vi er blevet ret vild med tomatsuppe med pasta i Det italienske køkken. Og retten står ofte på menuen hos os, for den er både utrolig smagfuld og samtidig nem og hurtig at lave. Du kan lave tomatsuppe på mange forskellige måder. Vi holder meget at lave den med vores smagfulde tomater på dåse fra – Læs mere tryk her

Hjemmelavet lasagne opskrift

Hjemmelavet lasagne – en klassisk italiensk opskrift

Italien byder på et hav af berømte retter. En af de helt store klassikere er lasagne. Vi spiser det tit, når vi er i Italien. Er der noget bedre end en portion smagfuld hjemmelavet lasagne til den store søndagsfrokost på et rustikt italiensk trattoria? Hjemmelavet lasagne alla bolognese med den klassiske kødsovs (ragú) og bechamelsovs – Læs mere tryk her

Vil du vinde et gavekort på 300 kr?

Hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet deltager du hver måned i vores konkurrence om et gavekort på 300 kr til Det italienske køkken

Vi sender nyhedsbreve med spændende tilbud og god læsning ud løbende. Du kan til hver en tid afmelde dig med bare 1 klik. Vinderen trækkes i nyhedsbrevet. Læs mere om vores privatlivspolitik.

Tak! Du får snart tilsendt en email med et link, som du skal acceptere. Først når du har godkendt vil du modtage mails og deltage i konkurrencen.