Pizza marinara

Pizza marinara – smagfuld pizza opskrift

Vi elsker pizza i Det italienske køkken. Når vi er i Italien, står den både på de skønne håndpizza’er – pizza a taglio – til en hurtig frokost, og de romerske pizzaer om aftenen på en af byens larmende og rustikke pizzeriaer. Vi er ret vilde med de romerske pizzaer, der er meget tynde og – Læs mere tryk her

Pasta arrabbiata

Pasta arrabbiata – lækker italiensk opskrift

Den italienske ret pasta all’arrabbiata er nok en af de mest enkle og smagfulde pastaretter, der findes. Pasta arrabbiata er en typisk romersk ret, som er på menukortet på mange restauranter og trattoria’er i Rom. I Det italienske køkken er vi helt vilde med en lækker italiensk pasta arrabbiata. Den smager fantastisk, og så er – Læs mere tryk her

Olivenolie – hvordan finder du den bedste ekstra jomfruolivenolie?

Olivenolie – hvordan finder du den bedste ekstra jomfru olivenolie?

Det kan være svært som forbruger at finde rundt på olivenolie-markedet i Danmark.  Bare kig på de seneste olivenolie-skandaler. Men hvordan finder man så en god olivenolie? Det vil vi forsøge at give et bud på i denne olivenolie-guide. Kvalitet og pris hænger ofte sammen, og du kan ikke regne med, at en billig olivenolie – Læs mere tryk her

Italiensk vinmark

Hvad er DOP og IGP?

I dette blogindlæg vil vi tage et kig på, hvad betegnelserne DOP og IGP, der er kvalitetsmærker, egentlig betyder, og hvorfor de er vigtige for dig i jagten på autentiske kvalitetsprodukter. Ifølge det italienske Landbrugsministerium var der i 2017 i alt 295 italienske fødevarer og landbrugsprodukter, der havde betegnelsen DOP eller IGP. Hvad er DOP? – Læs mere tryk her

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara – skøn romersk opskrift

Spaghetti carbonara er en skøn typisk romersk pastaret, der ofte er på menukortet på romerske spisesteder. Det er den i særdeleshed også hos os i Det italienske køkken. Den er enkel at lave, du skal bruge få ingredienser og så er den utrolig smagfuld. I vores nye kulinariske guide Smagen af Rom anbefaler 13 romere – Læs mere tryk her

Trøffelpasta med svampe og fløde

Trøffelpasta med svampe og fløde

Det er ingen hemmelighed: I Det italienske køkken er vi ret vilde med trøfler. Her får du et bud på en af vores favorit trøffelpasta-retter. Trøffelpasta med svampe og fløde er en ganske enkel ret, men alligevel utrolig smagfuld. Den er hurtig at lave og plejer at skabe begejstring hos trøffel-elskere. Og ja, så er – Læs mere tryk her

Ossobuco alla romana

Ossobuco alla romana

Ossobuco alla romana er en skøn og velsmagende romersk kød- og simre-ret. Opskriften her er fra restaurant Hostaria Romana i centrum af Rom. Opskriften findes også i vores nye kulinariske guide ”Smagen af Rom – 13 lokales favoritspisesteder”. I bogen har vi spurgt 13 romere om deres bedste spisesteder i den italienske hovedstad. Vi har – Læs mere tryk her

Olivenolie salat dressing

Vi går ikke på kompromis med kvaliteten. Gør du?

Vi er rystede over olivenolieskandalen, der raser i Danmark i disse dage. Fødevarestyrelsen hævder, at 12 ud af 35 ekstra jomfruolivenolier, som er blevet undersøgt, er uegnede til menneskeføde. Og kun 6 af de 35 olier er rent faktisk ægte ekstra jomfru. Vi synes, at skandalen peger på et kæmpe forbrugerproblem. Vi kender alle sætningen – Læs mere tryk her

Stemningsbillede fra Rom

Spis billigt i Rom

Få en romersk frokost for få euro Rom byder som bekendt på utallige spisesteder: Fra små rustikke familiedrevne trattoria’er og larmende pizzeriaer med neonlys i loftet til eksklusive og elegante restauranter. Der er madsteder for enhver smag og pengepung. I den økonomiske ende er der også en række muligheder for en let romersk frokost for – Læs mere tryk her