Romernes foretrukne fiskerestaurant

Italien for feinschmeckere

Italien for feinschmeckere

Glæden ved at slentre rundt i Roms gyder, mærke solens stråler, mens duften af pastasovs, der simrer på blusset, breder sig. Så er det tid til at slå sig ned på et rustikt trattoria og spise frokost: En velsmagende pastaret med friskrevet pecorino ost over, og så en saftig bøf og en sprød salat med en god ekstra jomfruolivenolie og balsamico. Og en lille stærk espresso som afslutning på det skønne måltid.

De gode produkter og passionen for mad og vin er omdrejningspunktet for os i Det italienske køkken. Vi elsker Italien og italiensk mad: De lækre råvarer af høj kvalitet og de enkle og smagsfulde retter.

Mad er et vigtigt samtaleemne i Italien. Italienerne bruger meget tid på at tale om mad, lave mad og spise mad. Hver region, egn og landsby har sine egne specialiteter, egnsretter og opskrifter, som de stolt og lidenskabeligt fortæller om og viser frem.

Men i Danmark savnede vi et alternativ til supermarkedernes massefremstillede industriprodukter, der ikke har så meget smag, historie og kvalitet. Så vi har rejst rundt i Italien for at besøge virksomheder og prøvesmage produkter.

På vores ture har vi nøje udvalgt familievirksomheder, der fremstiller kvalitetsprodukter og har gjort det i generationer. Familievirksomheder, der ikke går på kompromis med kvaliteten, og hvor passion, det gode håndværk og traditioner er en vigtig drivkraft.

Vores firma hedder Det italienske køkken. Vi importerer og forhandler specialiteter som ekstra jomfruolivenolie, balsamico-eddike, pasta, risotto, soltørrede tomater, trøffelprodukter og tapenader. Vi importerer og forhandler også italienske vine fra mindre vingårde.

Vi, Kenneth og Mette Rem, har et mangeårigt kendskab til Italien. Mette, der er journalist, har boet og arbejdet i Rom i 10 år. I dag har vi slået os ned på Falster, men er ofte i Italien for at besøge producenter, håndplukke nye spændende produkter og smage og nyde det italienske køkken.

Jagten på det autentiske køkken ligger også bag vores kulinariske guidebog ”Smagen af Rom – 13 lokales kulinariske favoritsteder”, der udkom sidste år.

I Danmark findes der utallige discount-olier, balsamico-eddiker tilført karamel, billig pasta, der smager af og ligner melklister, oliven-tapenader med et hav af e-numre og ultra-salte soltørrede tomater badet i en kedelig olie.

Det kan være svært at finde en ordentlig koldpresset ekstra jomfruolivenolie, en ægte balsamico uden tilsætningsstoffer og en bidefast og lækker pasta, der har tørret længe ved lave temperaturer.

Vi håber, at vi med Det italienske køkken kan bringe en smagfuld bid af Italien til Danmark og viderebringe vores passion for Italien, det italienske køkken og bevidstheden om kvalitet, den gode smag og ordentlige råvarer.

Og ja, kvalitet koster, men til gengæld får du kulinariske oplevelser og produkter, der ikke bare smager af meget mere og bedre, men som også er langt sundere end de billige discountvarer.

Gå på opdagelse i Det italienske køkken

Få 10% rabat på dit første køb i webshoppen.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *