Lady & Vagabondens spaghetti med kødboller

Er du klar med den rødternede dug, italiensk sommervarme og violinsang med to lys på et bord? Kom så, sommer …!

Her er vores opskrift på den legendariske spaghetti med kødboller. Som alle andre italienske opskrifter, er det råvarerne der er altafgørende for den sublime oplevelse. Husk, at vi har langt det meste, som gør at du med denne ret kan drømme dig ned under sydlige himmelstrøg. Vejret er vi dog ikke herre over …

Spaghetti med kødboller – ingredienser (4 personer)

Spaghetti

500 g. spaghetti kogt al dente. Vi har verdens bedste spaghetti på lager – den kan du få fingre i lige her.

 

Tomatsauce

Hvis du ikke vil kaste dig ud i at lave din egen tomatsauce, så kan du med fordele buge en af vores lækre færdige tomatsauce.

1. Hæld 2 spsk olivenolie i en gryde. Sauter løg og hvidløg.
2. Tilsæt oregano, chili og dåsetomater
3. Kog op og lad saucen simre under låg i en time gerne to
4. Tilsæt balsamico, basilikum. Smag til med salt og peber.

Kødboller

  • 500 gr hakket oksekød
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • 1 løg – fintrevet/finthakket
  • 1 fed hvidløg – fintrevet/finthakket
  • 1 dl rasp
  • 75 gr friskreven parmesanost
  • 1 Kvist rosmarin – finthakket
  • 1 håndfuld basilikum – grofthakket
  • Peber
  • Olivenolie

1. Mens tomatsaucen simrer, laves kødbollerne
2. Tilsæt salt, og rør farsen sej
3. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen ensartet
4. Lad den hvile 1/2 time
5. Form farsen til kødboller
6. Steg dem brune i olivenolie på en dyb pande
7. Tilsæt tomatsaucen
8. Lad det simre
9. Smag til med salt og peber

Kog pastaen. Vi har lavet dette blogindlæg, som beskriver hvordan du koger pasta på den perfekte måde.

Anret pasta med kødboller og tomatsauce. Pynt med frisk basilikum og friskreven parmesanost

Buon appetito.

 

Se vores øvrige opskrifter - klik her

Til risotto ai funghi anbefaler vi:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *