Melanzane alla Parmigiana – en vegetarisk klassiker

Melanzane alla Parmigiana – en vegetarisk klassiker

Vi er ret vilde med den italienske klassiker Melanzane alla Parmigiana. Retten ses også under navnet Parmigiana di melanzane. Det er en skøn og meget smagfuld vegetarisk ret med masser af auberginer, tomater og ost. Som i alle andre retter er det vigtigt at bruge råvarer af god kvalitet. Dette gælder ikke mindst i Melanzane alla Parmigiana. Brug en god ekstra jomfruolivenolie, smagfulde solmodne tomater og oste af god kvalitet. Det kan smages i det endelige resultat.

 

Melanzane alla Parmigiana – ingredienser (4 personer)Flåede hakkede tomater


Sådan laver du Melanzane alla Parmigiana 

 1. Skyl og skær enderne af auberginerne. Skær dem i 3-4 mm skiver.

 2. Kom skiverne i f.eks. en pasta-si. Læg dem i lag og salt hvert lagt med groft salt.Økologisk ekstra jomfru olivenolie klassisk
 3. Når alle skiver er saltet, sæt en lille tallerken øverst og placer noget tungt ovenpå, så du laver lidt tryk på skiverne. Så presses saften ud af skiverne.
 4. Lad det stå ca. en time og trække. Skyl derefter saltet af skiverne og dup dem tørre.
 5. Sæt solsikkeolien over i en stor og gerne dyb pande og frituresteg skiverne til de bliver gyldne og møre.
 6. Læg eventuelt skiverne på trækpapir eller køkkenrulle, så noget af stegeolien trækker ud.
 7. Undervejs kan du skære mozzarellaen i små stykker og rive parmesanosten.
 8. Lav sugo. Det kan være, mens skiverne trækker i salt, at du starter den op.
 9. Til sugoen: Kom det snittede løg på panden sammen med ekstra jomfruolivenolie og svits det gyldent ved middelvarme.
 10. Tilsæt tomaterne.
 11. Lad sugoen simre ved svag varme i mindst 45 minutter. Kom salt og peber i. Rør undervejs.
 12. Bliver sugo’en for koncentreret, kan der tilsættes lidt vand undervejs.Tomatpure - Passata di Pomodoro
 13. Saml retten i et ildfast fad, når du har stegt aubergineskiverne, sugoen er klar, parmasanen er revet og mozzarella skåret i tern.
 14. Kom først tomatsauce i bunden af fadet, dernæst et lag aubergine, der drysses med mozzarellastykker og parmesan.
 15. Fortsæt med et lag tomatsauce og et nyt lag aubergine. Denne gang lægger du skiverne modsat, så lagene krydser. Klem evt. retten lidt sammen med en paletkniv.
 16. Fortsæt med ostelagene, ny tomatsauce og aubergine til retten er samlet. Slut af med tomatsugo og drys med det sidste mozzarella og parmesan.
 17. Stil fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 40-45 minutter, så retten får den sprøde skorpe, som vi kender så godt fra lasagne.
 18. Når fadet kommer ud af ovnen, skal det stå nogle minutter og trække, så retten samler sig. Et godt tip, så sugo’en ikke bliver for flydende.
 19. Retten er klar til servering.

Gode tips, når du laver Melanzane alla Parmigiana

Melanzane alla Parmigiana kan spises, som den er. Server fx en lækker frisk salat og/eller et godt stykke brød til. Det er oplagt at ”gøre den lille sko” – fare la scarpetta, når du er færdig med at spise. Det er et italiensk begreb, der går ud på at tørre den sidste sugo op fra tallerkenen med et stykke brød. Det kan vi simpelt hen ikke lade være med her i huset. Vi har i øvrigt skrevet et blogindlæg om den lille sko, som du finder her.

Melanzane alla Parmigiana mætter godt. Opskriften er til 4 personer, men der vil måske være lidt tilbage. Er der en rest, kan du komme den i en beholder og opbevare den i køleskab til næste dag. Retten smager nemlig også skønt, når den er kold og er en lækkerbisken til frokosten næste dag.

Vin-tips: Til Melanzane alla Parmigiana kan vi anbefale vores Barbera D’Alba DOC. eller rosé-vinen Langhe Rosato DOC Trabuc. Begge vine er fra vingården La Fusina i Piemonte. Begge vine går rigtig godt til kraftige retter som denne.

Buon appetito.

Melanzane alla Parmigiana – se vores video fra køkkenet

 

Se vores øvrige opskrifter - klik her

Vi kan varmt anbefale:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *