aften strand

Milano Marittima – en italiensk strandferie

Adriaterhavskysten er et yndet sommerferie-mål både for italienere og nordeuropæere. Byer som Rimini, Cattolica og Cesenatico er kendte badebyer med lange sandstrande lige så langt øjet rækker.

Vi valgte denne sommer at tilbringe et par dage i den lille Adriaterhavs-by Milano Marittima. Vi boede på det hyggelige familieejede hotel San Remo, der ligger få meter fra stranden.

Familien Bezzi, der består af Beatrice, Massimo, Silvia og Stefano, har drevet hotellet i mange år. Her er mange italienske gæster og en stor del af dem er stamgæster, der vender tilbage år efter år.

Familien Bezzi, der består af Beatrice, Massimo, Silvia og Stefano

Hotel San Remo er et rigtig hyggeligt sted, hvor du bliver hilst velkommen af familien, når du ankommer. Hver morgen bliver vi mødt med et venligt ”Buongiorno”, og når vi kommer tilbage i løbet af dagen, er der altid tid til en snak om dagens gøremål.

 

Rigtig afslappet ferie-stemnning

Og dagsrytmen passer fint til os, der trænger til sol, varme og afslapning: Vi starter dagen med god morgenmad, så går turen til stranden, der ligger for enden af den lille vej. Vi soler os, læser bøger og så en tur i Adriaterhavets bølger. Her boltrer legende børn, forældre og bedsteforældre sig i bølgerne.

Efter et par timer i solen med badning og læsning går turen tilbage til hotellet, hvor vi nyder en lækker frokost. Bagefter er det tid til en tur i hotellets pool og mere afslapning. Hver aften serveres der en skøn middag på hotellet, og efter maden er det tid til en gåtur eller et spil kort på hotellets overdækkede terrasse.

Inklusiv i vores hotelpakke-pris er der liggestole og en stor parasol på Lido Oscar. En af de mange ”stabilimenti” – badeanstalter, hvor liggestole og parasoller står i sirlige rækker. Her er en del stamgæster, der tydeligvis kender hinanden. Der hilses og snakkes lystigt.

strand

Det skønne køkken

Vi er i regionen Emilia-Romagna, der er berømt for det skønne køkken, og vi spiser også rigtig godt (og rigtig meget) under vores ophold i Milano Marittima. Vi har bestilt helpension, og det fortryder vi ikke et eneste øjeblik!

I køkkenet styrer chefkokken Francesco kødgryderne med hård og kyndig hånd. Der bliver serveret 3 velsmagende retter både til frokost og aftensmad, og hver dag er der nye lækre – ofte lokale – retter på menuen. Vi spiser masser af skøn pasta, velsmagende risotto og smagfulde supper – og selvfølgelig masser af frisk fisk og skaldyr. Vi drikker lokal vin og afslutter måltiderne med husets dessert og til sidst en lille stærk espresso.

 

 

Gode udflugts-muligheder

Der er gode udflugtsmuligheder fra Milano Marittima, hvis strandferien skal kombineres med natur og kulturoplevelser. Vi lægger bl.a. vejen forbi den charmerende naboby Cervia. Der er et leben langs kanalen, der løber gennem byen. Her kan man tidligt om morgenen – og så længe lager haves – købe frisk fisk hos de lokale fiskere i det udendørs overdækkede marked.

Byen har også et fristende frugt- og grøntmarked, der om sommeren bugner af alverdens lækkerier: Kæmpe vandmeloner, saftige ferskener og nektariner og solmodne tomater i alverdens former osv. Vi får altid lyst til at tage det hele med hjem og ærgrer os over, at den slags markeder ikke findes i Danmark.

Grøntmarkedet

kanal

Udenfor Cervia finder man Salina di Cervia. Her fremstilles det berømte Cervia-salt. Her er et besøgscenter, og der arrangeres gå-, cykel- og bådture i naturreservatet, hvor man udover saltproduktion bl.a. også kan se flamingoer.

Du kan også kombinere et strandophold i Milano Marittima med besøg i kulturbyer som Ravenna, Ferrara og Bologna.

Dagene ved havet flyver alt for hurtigt afsted, og det er tid til at pakke kufferten og tage afsked med Milano Marittima. Vi nød vores italienske badeferie i fulde drag og håber på et gensyn til næste sommer.

Nyttige tips

Salina di Cervia, http://www.atlantide.net/amaparco/centro-visite-salina-cervia/

Overnatning:

Hotel San Remo (åbent fra slutningen af maj til midten af september), https://www.continentalsanremo.com/sanremo/ing/

6 tanker om “Milano Marittima – en italiensk strandferie

 1. Lone siger:

  Hvor er det spændende.. Der var jeg på ferie med mine forældre for 55 år siden der var vildt mange turister men dejligt.

  • Det italienske køkken siger:

   Hej Lone, mange tak for din besked. Hvor sjovt! Ja, det er en dejligt sted – vi nød opholdet meget 🙂 Mange hilsner Kenneth & Mette

 2. HHPP siger:

  Dejlig læsning – og god inspiration – PP

  • Det italienske køkken siger:

   Mange tak for beskeden. Det er vi glade for at høre 🙂 Mange hilsner Mette & Kenneth

 3. Anette Asbjørn Bahnsen siger:

  Kære Mette og Kenneth
  Lyder spændende og gode tips.
  Vi bliver inspireret og kunne godt tænkte os en køretur til Italien.
  Hvor langt ligger ned i Italien skal vi ned, for at finde et godt hotel. San Remo ligger i Rom, hvilket er langt at køre.
  Kender I andre gode hoteller I kan anbefale? Gerne lille og hyggeligt..
  Mange solskinshilsener fra Egypten i øjeblikket
  Anette og Kurt Asbjørn

  • Det italienske køkken siger:

   Kære Anette og Kurt Asbjørn, mange tak for jeres besked.
   Vi kørte selv denne sommer ned til Milano Marittima, som blogindlægget handler om. Det er en lang tur, men vi havde en overnatning undervejs.
   Mht gode og hyggelige hoteller findes der jo rigtig mange. Det kommer også an på hvilke område man vil til. Vi bor tit på små hyggelige B&B. På vores seneste tur boede vi på et hyggeligt B&B i Mestre, nær Venedig, som I kan læse mere om i blogindlægget her: https://detitalienskekoekken.dk/venedig-et-fascinerende-bekendtskab/
   Sidste år var vi i Piemonte og boede også på et godt B&B med den mest fantastiske udsigt i den lille by Verduno og på et andet rigtig godt B&B i byen Vercelli. I kan læse mere om det i blogindlægget her: https://detitalienskekoekken.dk/piemonte-guide-en-kulinarisk-rundrejse-i-den-smukke-norditalienske-region/
   Fortsat rigtig god ferie. Mange hilsner Mette & Kenneth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *