Pasta ai funghi - en italiensk hverdags-klassiker

Pasta ai funghi - en italiensk hverdags-klassiker

Udgivet:

Klassiker med masser af smag

Pasta med svampe er endnu en italiensk hverdags-klassiker – superenkel mad med masser af smag. Du kan tilsætte lige præcis de svampe du har lyst til. Men er det efterår - og sæson for kantareller - så bør du tilsætte lidt af denne fantastiske svamp, som har masser af aromatisk smag af nødder.

I denne opskrift kombinerer jeg champignons og kantareller - men østershatte er også fantastiske. Svampe kræver meget kort tilberedningstid, og derfor er retten virkelig velegnet til et hurtigt hjemmelavet måltid i en travl hverdag.

Som altid med fortrinlig italiensk mad, er det de gode råvarer, der er fundamentet - og heldigvis er du kun få klik væk fra dem her i det Italienske Køkken.

Clock Icon 25

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Marche

OPRINDELSE

Ingredienser

500g pasta - vi anbefaler vores økologiske stringozzi-pasta

Olivenolie - vi anbefaler Marfuga klassisk

Balsamico - vi anbefaler Aceto Balsamico di Modena IGP Rame

400g champignoner

100g kantareller

Et par stilke frisk timian

1 løg, finthakket

2 fed hvidløg, finthakket

1 dl piskefløde

100g Parmaggiano Reggiano, friskrevet

salt

sort peber, friskkværnet

Fremgangsmetode

1. Kog pastaen al dente.Se her, hvordan du koger pasta perfekt

2. Sauter løgene i rigeligt olivenolie et par minutter

3. Tilsæt svampe og timiankviste og svits svampene ved høj varme. Husk at røre flittigt rundt undervejs.

4. Skru ned for varmen og tilsæt hvidløg.

5. Lad det simre et par minutter og tilsæt så fløde, salt og peber

6. Servér pastaen med svampeblandingen på toppen

7. Dryp lidt balsamico på toppen - og drys rigeligt Parmaggiano Reggiano henover.