Fri fragt ved køb over 499 kr Man - Fre 09-12: (+45) 60 51 82 46
 Vi pakker i dag - bestil inden: 
091825s
 
Logo
Cart
Cart
Min kurv0,00 kr. 
Empty cart Ingen varer i kurven

Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca

Opskrift på Pasta alla puttanesca

Endnu en smagfuld ret der er nem og hurtig at lave. Fantastisk lækker pasta krydret i tomatsauce med tun, kapers og – for nogen en lidt spøjs ingrediens, ansjoser. Selve navnet betyder faktisk "Den prostitueredes spaghetti". Det stammer muligvis fra dengang, hvor de prostituerede kvinder plejede at lave retten til sig selv i en pause mellem kunderne, da retten er hurtig og nem at lave. Det er en klassiker i det italienske køkken – og særligt i det napolitanske, hvorfra pastaretten kommer.

Spaghetti puttanesca er god året rundt, og det er sådan en pastaret, som man altid kan toppe med ingredienser, man har liggende: Oliven, kapers og ansjoser på glas og hvis ikke man har friske tomater, kan man bruge tomater på dåse eller passata.

Hvis du ønsker at lave den ægte variant af Pasta alla puttanesca, så kan du hos Det Italienske Køkken finde råvarer, der passer perfekt til. Til denne ret kan du eksempelvis anvende vores eksklusive pasta/spaghetti, olivenolie, tun og flåede tomater.

20
Minutter
4
Personer
Napoli
Oprindelse

Ingredienser

  • 400 gram spaghetti
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. oregano
  • 1 glas tun
  • 4 stk. Ansjosfiletter, finthakkede
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 spsk. kapers
  • 2 spsk. persille frisk
  • 0,5 tsk. sort peber
  • 1 tsk. salt
  • Parmesan

Brug for ingredienser?

Se flere

Fremgangsmetode

Sådan gør du

  • Kog en stor portion vand. Når vandet koger, tilsæt salt og spaghetti. Lad det koge i ca. 8 minutter eller indtil du mærker pastaen er blød.
  • Hak hvidløg, og skær ansjoser ud i små stykker.
  • Tag en pande og tilføj olivenolie, hvidløg, ansjoser og chilliflager. Steg det sammen i ca. 30 sekunder.
  • Tilføj drænet tun og steg det sammen i ca. 1 minut. Tilføj herefter flåede tomater og kapers. Lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
  • Tilføj friskhakket persille og drænet spaghetti.
  • Rør det hele sammen og server retten med friskrevet parmesan.
ti-star-trustpilot-fti-star-trustpilot-fti-star-trustpilot-fti-star-trustpilot-fti-star-trustpilot-h
FREMRAGENDE
På basis af 60 bedømmelser