
Risotto med græskar og markchampignon
Det er efterår - og det har netop være halloween. Det betyder også, at mange af jer har græskar i alverdens afskygningerne liggende. Så stop madspild! Jeg har komponeret denne opskrift, hvor den helt centrale del er hokkaido-græskaret. Det minder i sin smag og konsistens meget om sødekartofler - og så er det lige så sundt. Du kan dog sagtens bytte hokkaido-græskaret ud med en anden variant, hvis det er det du har på lager.
Retten er supernem at lave. Men husk, at hvis det skal være endnu nemmere for dig at få en lækker rissotto på bordet, så har vi en masse færdigmixede varianter.
30
Minutter4
PersonerLombardia
OprindelseIngredienser
- 2 stk. løg
- 3 fed hvidløg
- 4 spsk. Olivenolie. Vi anbefaler Marfuga økologisk
- 200 g. Risottoris. Vi anbefaler de lækre Arborio-ris fra Cascina Alberona
- 1 liter kraftig hønseboullion
- 2 dl hvidvin
- 1 hokkaidogræskar
- 200 g. champignon
- 2 spsk. smør
- Salt/peber
- Masser af Parmaggiani Reggianno
Fremgangsmetode
Sådan gør du
- Hak hvidløg og løg fint.
- Halver græskaret, fjerne kernerne og skralden og skær det i små stykker
- Svits hvidløg og løg i en gryde med olivenolie – og tilsæt efter et par minutter også græskar og risene
- Tilsæt hvidvinen og lad blandingen optage alt vinen
- Tilsæt langsomt bouillion under omrøring - ca. 1. dl. ad gangen, som skal absorberes af risblandingen.
- Rens champignon og skær i skiver. Sæt champignon til side. Kog 8,5 dl. vand og opløs bouillonterning i vandet.
- Svits champignonen på en pande med olie – og tilsæt dem herefter til rissottoen.
- Riv osten i rigelige mængder og tilsæt den risottoen.
- Smag til med salt og peber inden servering