
Kalv & Parmaskinke
Alle veje fører som bekendt til Rom. Og det gælder åbenbart også opskrifterne i Det Italienske Køkken - for denne gang har vi kastet os over en klassisk romersk ret, nemlig skiver af kalv stegt med parmaskinke og salvie. Mums.
Direkte oversat betyder saltimbocca på dansk: “Springer i munden”. Og det kan jeg lige love for, at denne ret gør. Der er virkelig tale om et smags-bombardement, som folder sig ud på imponerende vis - trods den egentligt relativt enkle opskrift. Som altid, er kvaliteten af råvarerne afgørende. Heldigvis kan du finde mange af ingredienserne her i Det Italienske Køkken - bare få klik væk fra denne opskrift.
NYHED!
Pasta Smagekasse
Få en fantastisk smagsoplevelse - hele 6
forskellige pasta med forskellige smage

6 SLAGS PASTA!
40
Minutter4
PersonerRom
OprindelseIngredienser
- 12 tynde skiver kalveinderlår
- 12 skiver parmaskinke uden fedtkant
- Frisk salvie
- Olivenolie til stegning - vi anbefaler klassisk økologisk olivenolie fra Marfuga
- 1 spsk balsamico - vi anbefaler Maestoso 'Prestigio' Balsamico Di Modena - 250 ml
- 1 dåse cherrytomater. Vi anbefaler cherrytomater fra Solani SRL
- 2 dl oksebouillon
- 500 g kogt pasta - til denne ret anbefaler vi vores delikate tagliatelle med æg
- Frisk basilikum
- Salt og peber
Fremgangsmetode
Sådan gør du
- Bank kalvekødet fladt
- Læg 1 skive Parmaskinke på hvert stykke sammen med 2-3 salvieblade og fold det hele sammen til en flad pakke
- Krydr pakkerne med salt og peber og steg dem gyldne rigeligt olivenolie. Salvie kommer virkelig til sin ret når det får godt med olie
- Hæld cherrytomaterne i en gryde sammen med bouillon og balsamico - og lad det hele koge lidt ind. Smag det til med salt og peber
- Anret pasta med sauce på tallerkener og placér 3 kødpakker på hver tallerken