Vi laver også italienske online madkurser. Læs mere her.
Vil du med os i køkkenet? Få besked næste gang vi laver cook-along eller et nyt kursus.
Skriv dig op til vores nyhedsbrev her
Ossobuco alla romana er en skøn og velsmagende romersk kød- og simre-ret. Opskriften her er fra restaurant Hostaria Romana i centrum af Rom. Opskriften findes også i vores nye kulinariske guide ”Smagen af Rom – 13 lokales favoritspisesteder”.
I bogen har vi spurgt 13 romere om deres bedste spisesteder i den italienske hovedstad. Vi har også fået opskrifter fra flere af romernes foretrukne spisesteder, så du kan tage smagen af Rom hjem i dit eget køkken.
Her er opskriften på en af vores egne simreret-favoritter – nemlig den klassiske Ossobuco alla romana (ossobuco på romersk manér):
Til retten skal du bruge:
Ossobuco alla romana – ingredienser (4 personer)
- Ca. 1,2 kg ossobuco (kalve eller okseskank i skiver)
- 2 gulerødder
- 1 stilk bladselleri
- 2 små løg
- 1 dåse flåede tomater (vi anbefaler økologiske flåede tomater La Carmela)
- Salt og peber
- ½ glas hvidvin
- 50 gram mel
- 1 okse bouillonterning
- 1/2 liter vand
- Ekstra jomfruolivenolie (vi anbefaler ekstra jomfru olivenolie Marfuga)
- 250 gram champignon
- Cirka 100 gram friske eller frosne ærter
- Eventuelt 1 fed hvidløg
Ossobuco alla Romana – sådan gør du
- Hæld olivenolie i en pande. Vend kødstykkerne i mel og brun dem på alle sider på panden
- Snit bladselleri, 1 lille løg og gulerødder fint. Hæld olivenolie i en stegegryde og brun grøntsagerne
- Læg kødstykkerne i gryden, hæld hvidvinen over og lad det simre ved middelvarme i cirka 10 minutter
- Opløs bouillonterningen i en halv liter kogende vand
- Tilsæt de flåede tomater og bouillonvandet i gryden med kød og grøntsager. Krydr med salt og peber. Lad det simre ved svag varme i cirka 75 minutter, rør undervejs
- Mens retten simrer på blusset, renses champignoner, der skæres i skiver. Hæld olivenolie og evt. 1 fed hakket hvidløg i en lille pande. Brun champignonerne
- Hak 1 lille løg. Hæld olivenolie på en anden lille pande eller gryde, svits de hakkede løg og hæld derefter ærterne i
- Når kødretten har simret færdig, blandes champignoner og ærter i retten
Server Ossobuco alla romana med ris, kartofler eller kartoffelmos.
Buon appetito
Tomatprodukter af ypperste kvalitet fra Syditalien - køb her
Prisvindende og anerkendte ekstra jomfru olivenolier fra Marfuga i Umbrien:
Vi laver også italienske online madkurser. Læs mere her.
Vil du med os i køkkenet? Få besked næste gang vi laver cook-along eller et nyt kursus.
Skriv dig op til vores nyhedsbrev her