Ovnbagte løg i balsamico  – tilbehør i verdensklasse

Vi er ret vilde med denne klassiker. Det er en skøn og meget smagfuld vegetarisk ret. Den kan serveres som tilbehør til fx kødretter. De ovnbagte løg er også lækre i en sandwich, som antipasti, i en burger eller på en rugbrødsmad med roastbeef eller leverpostej.  

Opskriften består af ganske få ingredienser, og derfor er det også her utrolig vigtigt at bruge råvarer af god kvalitet.  Det kan smages i det endelige resultat.  

 

Ovnbagte løg i balsamico – ingredienser (6-8 personer)

Sådan laver du ovnbagte løg i balsamico

  1. Rens og skær løgene i tynde skiver.
  2. Kom løgringene i et ovnfast fad.
  3. Hæld balsamicoen over løgene og salt.
  4. Stil fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 2 timer. 
  5. Vend af og til løgene i balsamicoen.
  6. Når balsamicoen er så godt som fordampet, er løgene klar.
  7. Lad dem køle af, og de er klar til servering.

 

Gode tips, når du laver ovnbagte løg i balsamico

Opskriften er jo ikke en selvstændig madret – det er lækkert tilbehør til rigtig meget mad.  Er der en rest tilbage, kan du komme den i en beholder og opbevare den i køleskab et par dage. Løgene er en lækkerbisken til frokosten næste dag. 

Du kan bruge forskellige løg fx zittauerløg, skalotteløg eller rødløg. Du kan bruge en variant eller blande dem som det passer dig.

Buon appetito.

 

Ovnbagte løg i balsamico – se vores video fra køkkenet

Se vores øvrige opskrifter - klik her

Vi kan varmt anbefale:

Ny
Ikke på lager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *