Pastasalat med grønt, tun og feta

Pastasalat med grønt, tun og feta

Hjemme hos os elsker vi pastasalat. Især om sommeren er det en yndet spise. Det er nemt at lave, og mulighederne er jo næsten uendelige, hvad angår varianter af pastasalat. Du kan putte mange ingredienser i eller ganske få. Du kan lave pasta-salat med kød eller uden. Brug en kort pasta af god kvalitet. Og ja, så er det jo kun fantasien, der sætter grænser.

Der er rig mulighed for at være kreativ og skræddersy sin egen pastasalat med lækre råvarer. Pastasalat med grønt, tun og feta er en smagfuld en af slagsen, som vi selv holder meget af.

Pastasalat med grønt, tun og feta – se vores video fra køkkenet

Penne til pastasalat

Pastasalat med grønt, tun og feta – ingredienser (4 personer)


Olivenolie til pastasalat

Sådan laver du pastasalat med grønt, tun og feta

  1. Sæt pastavandet over.
  2. Vask og rens grøntsager. Skær grøntsager, fetaost og de soltørrede tomater i mindre stykker.
  3. Når pastavandet koger, salt vandet og kom pasta i.
  4. Følg koge-anvisningen på posen. Rør i pastaen undervejs, så den ikke sætter sig fast i bunden af gryden.
  5. Når pastaen er kogt, smag på den, inden du tager den af blusset, så den er kogt, som du ønsker det.
  6. Hæld pastavandet fra og lad pastaen afkøle.
  7. Bland grøntsager, fetaost, oliven og tun i pastasalaten. Drys lidt salt og hæld olivenolie over. Bland pastasalaten godt.
  8. Server evt. sammen med et godt glas vin.

Gode tips når du laver pastasalat med grønt, tun og feta

Du kan pynte pastasalaten med krydderurter, hvis du ønsker det.

Du kan også hælde lidt balsamico-eddike i pastasalaten. Vi anbefaler ”I Travasi” Oro fra Aggazzotti-familien nær Modena.

Vi laver gerne en dobbelt portion pastasalat, så er der lækker og nem mad til frokost eller madpakken dagen efter. Pastasalat er også velegnet til at tage med på picnic.

Der er som sagt mange varianter af pastasalat. Vi holder også meget af den helt enkle udgave med friske tomater, mozzarella, ekstra jomfru olivenolie, oliven, lidt salt og frisk basilikum.

Mangler du et par gode tips til pastakogning, så læs vores blogindlæg Sådan koger du pasta perfekt.

Vin-tips: Vi kan anbefale vores hvidvin Piemonte DOC Chardonnay Rafé, rosévinen Langhe Rosato DOC Trabuc eller rødvinen Barbera d’Alba DOC.

Buon appetito.

Se vores øvrige opskrifter - klik her

Lækre specialiteter til pastasalat:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *