Pesto

Filter
    5 produkter

    Den ægte liguriske pesto

    DOP er et kvalitetsstempel og betyder, at fødevaren stammer fra og er produceret i et bestemt område, og producenterne skal overholde en række strenge produktionskrav. Det skal producenterne også, hvis de vil kalde pestoen for Pesto Genovese, og pestoen skal være fremstillet i regionen Ligurien, hvor Genova er hovedby. Kun den friske pesto, der står på køl, må officielt kaldes for Pesto Genovese. Men der er desværre også mange billige supermarkedsprodukter med etiketten Pesto Genovese, selv om det intet har med den ægte pesto at gøre. Produkter, der hverken smager eller dufter af Italien. Vi har smagt en del af dem, og det er en skuffende oplevelse. Ofte bruges der kedelige olier, diverse tilsætningsstoffer og ingredienser, der slet ikke hører til en klassisk pesto.

    En kvalitetspesto derimod smager og dufter vidunderligt. Der er virkelig meget smag og duft i et lille glas. Den ægte smag af Italien. Og så kan pesto jo bruges til næsten alt. Kun fantasien sætter grænser. Både den klassiske grønne pesto og den røde pesto er vidunderlig i en pastaret. Det er ganske enkel og yderst smagsfuld ret, der ovenikøbet er hurtig at lave. Pesto er også lækker i en salat eller i sandwich. Eller server det på et stykke godt italiensk brød, på tapasbordet, til kylling og fisk.

    Vores pesto sortiment er nøje udvalgt

    I Det Italienske Køkken går vi ikke på kompromis med kvaliteten, og vi har længe ledt efter en rigtig god kvalitetspesto. På vores rejser rundt i Italien har vi mødt mange pesto-producenter, og vi har smagt rigtig mange forskellige pestoer - også en del af god kvalitet. Men det var svært at finde den autentiske smag, som vi elsker, og som vi oplevede igen og igen, da vi i sin tid boede i Italien. Nu har vi så endelig fundet en pesto, der overgår de utallige pestoer, som vi efterhånden har smagt både i Italien og herhjemme. Det er en pesto, som vi selv er helt vilde med, og som er vores bud på Italiens bedste pesto. Faktisk er det vores bud på Italiens to bedste pestoer. For udover den klassiske grønne pesto – Pesto Ligure har vi også fundet en skøn rød pesto, Pesto Rosso, som er den bedste af de røde pestoer, som vi indtil videre har smagt både i Italien og i Danmark. Vi har nok alle smagt en pesto med for meget eller for lidt olie, for meget salt, eller en pesto, der er alt for bitter. Vores grønne pesto har en frisk smag af basilikum og en rigtig god eftersmag. Den røde pesto smager af lækre solmodne tomater. Begge vores kvalitetspestoer er fra den anerkendte italienske pesto-producent Alberti i Ligurien. Det er en familievirksomhed, der med gode råvarer, solidt håndværk, stolthed og stor passion fremstiller pesto.