Pizza med pesto, parma & ruccola

Hvad er bedre end dampende varm hjemmelavet pizza, når både børn og voksne skal juble over aftensmaden? Her får du en opskrift på et sikkert hit hos alle. Tomatsaucen spiller fantastisk sammen med pestoen – og en god skinke på toppen runder oplevelsen af på en super måde.

Du får det allerbedste resultat med en bagesten – som du kan købe for nogle hundrede kroner. Tro mig, det er pengene værd. Hvis ikke du har en bagesten, kan du bage pizzaen på en helt almindelig bageplade,

 

Pizza med pesto, parmaskinke og ruccola – ingredienser (6 personer)

Pizzadej:

    • 3 dl lunken vand
    • 5 gr gær
    • Evt. 2 spsk. surdej
    • 100 g durum mel

Topping:

 

Sådan laver du pizza med pesto, parmaskinke og ruccola

1. Vand, gær og evt surdej udrøres
2. Tilsæt mel, salt og olivenolie
3. Rør i 10-15 min i til dejen er glat og sammenhængende
4. Del dejen i fire og saml dem som boller.
5. Sæt på køl i ca 12 timer

Dagen efter:

  1. Sæt bagesten i ovnen. Opvarm ovnen til højeste varme og lad stenen blive gennemvarm. Ca 1/2 time
  2. Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå på køkkenbordet i ca 1/2 time. Du kan med fordel strække dejen ud i luften med hænderne, og derefter lægge den på bagepapir.
  3. Form dejen til pizza. Undgå at bruge kagerullen. Kom mel på bordet. Form bunden ved at lave en fordybning midt i dejen og træk dejen rund med hænderne.
  4. Bag pizzaen i ovnen ca 10 min
  5. Tag pizzaen ud.
  6. Fordel parmaskinke, rucola og pesto på pizzaen

Buon appetito.

Se vores øvrige opskrifter - klik her

Til risotto ai funghi anbefaler vi:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *