Grissini

Viser alle 2 resultater

Grissini

I Det italienske køkken har vi et stort udvalg af antipasti, som bl.a. indeholder nogle af Italiens bedste tapenader. Derfor var vi selvfølgelig også nødt til at finde nogle skønne italienske grissini, som vi kunne tilbyde i kombination med de mange lækre tapenader til tapas-bordet og diverse forretter. De lækre italienske grissini har vi nu fundet og hentet hjem til dig. Vores grissini fås i to varianter: den traditionelle med spelt og den klassiske med sesam. Begge typer er økologiske.


Den klassiske grissini fra Italien

Grissini, på dansk også kaldet brødstænger, stammer fra Italien og har en lang og interessant historie bag sig.

Grissini stammer fra området omkring Torino i Norditalien. Det vides ikke præcist hvornår de første grissini blev lavet, men mange mener, at grissinien blev opfundet tilbage i 1300-tallet. Ifølge en legende var det en bager fra Torino, der opfandt grissini omkring år 1679. Han var af hoffets læge blevet bedt om at fremstille noget brød, der var let at fordøje, da den unge hertug Vittorio Amadeo havde problemer med at spise almindeligt brød.

Sidenhen er grissiniens popularitet vokset drastisk, og i dag er produktet at finde i butikker og restauranter verden over. Grissini er specielt populære i Sydeuropa og bruges i mange forskellige sammenhænge.

I Det italienske køkken er vi ligesom mange andre helt vilde med grissini. Det skyldes især, at de passer så godt til vores udsøgte og smagfulde tapenader og pestoer. Der er nemlig ikke meget, som smager bedre end italienske antipasti - forretter.

Vores lækre grissini går blandt andet rigtig godt sammen med den klassiske Pesto Genovese (grøn basilikumpesto) og vores smagfulde Pesto Rosso (rød pesto med soltørrede tomater). Til tapas-bordet kan den også bruges til at dyppe i pastasauce eller salsa, i oliventapenader eller vores artiskok tapenade. De er også lækre sammen med gode italienske pølser og skinke. De er også gode til supper, til at lægge i brødkurven til ethvert måltid eller som en snack til en apertif.

Der er stor forskel på smagen og kvaliteten af grissini, og vi har oplevet, at mange grissini herhjemme kan smage ret kedeligt. Derfor drog vi til Italien for at finde grissini af ypperste kvalitet, som vi havde lyst til at præsentere for vores mad-entusiastiske følgere.

De grissini har vi nu fundet – og de er perfekt sprøde og velsmagende. De lækre grissini fås med sesam og spelt og er importeret direkte fra den italienske topproducent EKO. EKO fra Norditalien specialiserer sig i produktionen af økologiske brødstænger og snacks.