Oliven

Viser et enkelt resultat

Oliven

Forestil dig dette scenarie: Du sidder på en fortorvscafe i Rom med et glas perlende prosecco, nipper til smagfulde oliven og nyder gadelivet. Eller du befinder dig på et lille rustikt familiedrevet trattoria i en italiensk middelalderlandsby og får serveret et væld af lækre forretter bl.a. en skål skønne oliven, bruschetta, skinke, godt brød og et glas hvidvin.


De berømte oliven fra Ligurien

Oliven er uden tvivl en meget populær og skøn spise, og vi elsker gode oliven. I Italien er olivendyrkning udbredt fra nord til syd, og der findes mange forskellige olivensorter: Korte, lange, små, store, sorte og grønne. Listen over olivensorter i Italien er lang.

Blandt de mest kendte spise-oliven kan nævnes: Bella di Cerignola fra den syditalienske region Puglia og Ascolana tenera fra den miditalienske region Marche. Sidstnævnte fås ofte fyldte med kød og fritterede, også kaldet olive all’ascolana og det er en lækker snack og forret. En af de mest berømte og populære oliven er Taggiasca-oliven fra Ligurien i Norditalien. Den er lille, men meget smagfuld: Frugtig og aromatisk.

Oliven kan bruges til meget både som snack og i madlavningen: De er skønne at nyde til en aperitif på terrassen, i cocktails og på tapasbordet. Du kan også putte oliven på pizza, i salater, i fiskeretter eller i en pasta.

Vi spiser selv masser af oliven, når vi er i Italien, for vi er vilde med oliven i Det italienske køkken. Men hjemme i Danmark synes vi, at det er svært at finde ordentlige kvalitetsoliven. Enten er de kedelige i smagen, for salte, for sure eller for bløde. Derfor har vi længe ledt efter nogle rigtig gode oliven. På vores rejser rundt i Italien har vi efterhånden smagt et hav af forskellige slags oliven, og nu har vi endelig fundet en af slagsen, som vi selv er helt vilde med.

Det er de meget smagfulde Taggiasca-oliven fra Ligurien. De er udstenede og derfor velegnede at bruge i madlavningen, og så ligger de i den skønneste italienske ekstra jomfruolivenolie. Vores Taggiasca-oliven er fra den anerkendte olivenproducent Alberti i Imperia i Ligurien. Det er et familiefirma, der har lavet lokale kvalitetsprodukter i over 30 år. Alberti fremstiller Taggiasca-oliven, pesto og olivenolie, der hører til regionens mest berømte specialiteter.

Vil du vinde et gavekort på 300 kr?

Hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet deltager du hver måned i vores konkurrence om et gavekort på 300 kr til Det italienske køkken

Vi sender nyhedsbreve med spændende tilbud og god læsning ud løbende. Du kan til hver en tid afmelde dig med bare 1 klik. Vinderen trækkes i nyhedsbrevet. Læs mere om vores privatlivspolitik.

Tak! Du får snart tilsendt en email med et link, som du skal acceptere. Først når du har godkendt vil du modtage mails og deltage i konkurrencen.