Ekstra jomfru olivenolie

Viser alle 12 resultater

Ekstra jomfru olivenolie af ypperste kvalitet

Her finder du et velassorteret udvalg af den bedste kvalitets ekstra jomfru olivenolie fra Italien. Hos Det italienske køkken er vi stor fan af den prisvindende og anerkendte top olivenolieproducent Marfuga fra Umbrien. Marfuga er en familievirksomhed, der har fremstillet olivenolie siden 1817. Flere af Marfugas olivenolier har gennem årene høstet en række fornemme priser, udmærkelser og præmier i olivenoliekonkurrencer og olivenolieguider. Vi er stolte af at være ene-importør i Danmark af Marfugas ekstra jomfru olivenolier.


Prisvindende ekstra jomfru olivenolier

Olivenolie er ikke bare olivenolie. Der er stor forskel på kvalitet, og du kan ikke forvente stor kvalitet i en olivenolie til 40 kroner i supermarkedet.

Der findes fire forskellige typer olivenolie, og ekstra jomfru olivenolie er den bedste kvalitet. Ifølge EU-lovgivningen er ekstra jomfru olivenolie “olivenolie af bedste kvalitet, der er udvundet direkte af oliven og udelukkende ved mekaniske processer.” Olien må ikke have fejl eller afvigelser.

Vi sælger udelukkende koldpressede ekstra jomfru olivenolie. Blandt vores udvalg af olivenolier finder du ekstra jomfru olivenolien Marfuga, der har en mild smag og derfor er velegnet til at stege i. Den kan også bruges rå f.eks. i salatdressinger.

Ekstra jomfru olivenolie L’affiorante og DOP Umbria skal derimod begge helst nydes rå. Du kan for eksempel hælde et par af de gyldne og velsmagende dråber på et stykke kød, grillede grøntsager eller i grøntssagssuppen før servering. Olivenolien er også god som dressing i en salat. Bland den for eksempel i salaten sammen med en god balsamico-eddike.

L’affiorante er lavet af de ypperste Moraiolo-oliven, der er håndplukkede og pressede indenfor blot 12 timer. L’affiorante bliver kun fremstillet i et begrænset antal. Den fås i 250 ml og 500 ml. flasker

DOP Umbria er koldpresset udelukkende af håndplukkede oliven fra olivenlunde i området mellem Assisi og Spoleto i hjertet af den midtitalienske region Umbrien. Den er fremstillet af tre olivensorter: Moraiolo, Leccino og Frantoio.

Olien fås i tre størrelser: 250 ml, 500 ml og 750. Vi sælger også olivenolier med trøfler, chili, citron og rosmarin. Alle vores olivenolier er koldpressede.

Gode tips

En god olivenolie fremhæver smagen i maden. Det er en god rettesnor at bruge en mild olie til milde retter og en kraftigere olie til stærke retter.

Olivenolie er også sundt. Den har blandt andet et højt indhold af enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer og et lavt indhold af mættet fedt.

En olivenolie af god kvalitet er lækker at bruge rå. Men du kan også sagtens stege i olivenolie. Oliens høje indhold af enkeltumættet fedt gør den nemlig meget varmetolerant. Det indebærer, at den, når den opvarmes, ikke danner de farlige transfedtsyrer lige så hurtigt, som de olier, der har færre enkeltumættede fedtsyrer.

Opbevaring: Ekstra jomfru olivenolie skal opbevares mørkt og køligt f.eks. i et spisekammer. Olivenolie skal ikke opbevares i køleskabet. Husk også at lukke flasken ordentligt efter brug.

Vil du have flere tips om, hvordan du vælger den rigtige ekstra jomfru olivenolie? Så læs mere i vores guide:

Olivenolie - se vores olivenolie-guide

Vil du vinde et gavekort på 300 kr?

Hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet deltager du hver måned i vores konkurrence om et gavekort på 300 kr til Det italienske køkken

Vi sender nyhedsbreve med spændende tilbud og god læsning ud løbende. Du kan til hver en tid afmelde dig med bare 1 klik. Vinderen trækkes i nyhedsbrevet.

Tak! Du får snart tilsendt en email med et link, som du skal acceptere. Først når du har godkendt vil du modtage mails og deltage i konkurrencen.