Ekstra jomfru olivenolie

Viser alle 12 resultater

Ekstra jomfru olivenolie af ypperste kvalitet

Her finder du et velassorteret udvalg af den bedste kvalitets ekstra jomfru olivenolie fra Italien. Hos Det italienske køkken er vi stor fan af den prisvindende og anerkendte top olivenolieproducent Marfuga fra Umbrien. Marfuga er en familievirksomhed, der med stor stolthed og passion har fremstillet olivenolie siden 1817. Flere af Marfugas olivenolier har gennem årene høstet en række fornemme priser, udmærkelser og præmier i olivenolie-konkurrencer og olivenolie-guider. Vi er stolte af at være ene-importør i Danmark af Marfugas exceptionelle ekstra jomfru olivenolier. Se hvilken af Marfugas olivenolier du skal vælge – klik her.

-9%
-10%

Prisvindende ekstra jomfru olivenolier

Olivenolie er ikke bare olivenolie. Der er stor forskel på kvalitet, og du kan ikke forvente stor kvalitet i en olivenolie til 40 kroner i supermarkedet.

Der findes fire forskellige typer olivenolie, og ekstra jomfru olivenolie er den bedste kvalitet. Ifølge EU-lovgivningen er ekstra jomfru olivenolie “olivenolie af bedste kvalitet, der er udvundet direkte af oliven og udelukkende ved mekaniske processer.” Olien må ikke have fejl eller afvigelser.

Vi sælger udelukkende koldpressede ekstra jomfru olivenolier. Blandt vores udvalg af olivenolier finder du den økologiske ekstra jomfru olivenolie Marfuga klassisk, der har en mild smag og derfor er velegnet til at stege i. Den kan også bruges rå f.eks. i salatdressinger.

Den økologiske ekstra jomfru olivenolie Trace Bio kan også bruges som en kvalitetsolie at stege i, men træder for alvor i karakter, når de nydes år fx på fisk, kød eller over kogte eller grillede grøntsager.

Ekstra jomfru olivenolie L’affiorante og DOP Umbria Riserva, der begge er økologiske, og DOP Umbria skal derimod kun nydes rå. Du kan for eksempel hælde et par af de gyldne og velsmagende dråber på et stykke kød, grillede grøntsager eller i grøntssags-suppen før servering. Olivenolien er også god som dressing i en salat. Bland den for eksempel i salaten sammen med en god balsamico-eddike.

L’affiorante er lavet af de ypperste Moraiolo-oliven, der er håndplukkede og pressede indenfor blot 12 timer. L’affiorante bliver kun fremstillet i et begrænset antal. Den fås i 250 ml og 500 ml. flasker.

DOP Umbria er koldpresset udelukkende af håndplukkede oliven fra olivenlunde i området mellem Assisi og Spoleto i hjertet af den midtitalienske region Umbrien. Den er fremstillet af tre olivensorter: Moraiolo, Leccino og Frantoio.

Olien fås i tre størrelser: 250 ml, 500 ml og 750. Vi sælger også olivenolier med trøfler, chili, citron og rosmarin. Alle vores olivenolier er koldpressede.

Økologisk ekstra jomfru olivenolie

Flere af vores ekstra jomfru olivenolier fra Marfuga er økologiske. Det gælder de prisvindende olier L'affiorante, DOP Umbria Riserva, Marfuga klassisk og Trace Bio. L'affiorante blev fx. kåret som bedste økologiske ekstra jomfru olivenolie 2017 i Gambero Rossos anerkendte olivenolie-guide.

Det er vigtigt for os i Det italienske køkken at kende vores producenter. Vi har flere gange besøgt Marfuga i Umbrien. Vi har været med til olivenhøsten, og vi har set, hvordan de håndplukkede oliven kort efter plukning bliver presset på Marfugas egen oliemølle.

Koldpresset ekstra jomfru olivenolie

Alle vores ekstra jomfru olivenolier fra Marfuga er naturligvis koldpressede. For at være en ekstra jomfru olivenolie skal den være koldpresset ved højst 27 grader.

Marfuga presser dog sine olier ved endnu lavere temperaturer. Det indebærer, at der bliver mindre olie per kilo oliven, men den olie, der bliver presset, bliver endnu bedre, fordi smag og duft bibeholdes bedre. Ekstra jomfru olivenolie er også altid lavet ved første presning.

Gode tips når du skal vælge en god ekstra jomfru olivenolie

En god olivenolie fremhæver smagen i maden. Det er en god rettesnor at bruge en mild olie til milde retter og en kraftigere olie til stærke retter.

Olivenolie er også sundt. Den har blandt andet et højt indhold af enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer og et lavt indhold af mættet fedt.

En olivenolie af god kvalitet er lækker at bruge rå. Men du kan også sagtens stege i olivenolie. Oliens høje indhold af enkeltumættet fedt gør den nemlig meget varmetolerant. Det indebærer, at den, når den opvarmes, ikke danner de farlige transfedtsyrer lige så hurtigt, som de olier, der har færre enkeltumættede fedtsyrer.

Opbevaring: Ekstra jomfru olivenolie skal opbevares mørkt og køligt f.eks. i et spisekammer. Olivenolie skal ikke opbevares i køleskabet. Husk også at lukke flasken ordentligt efter brug.

Vil du have flere tips om, hvordan du vælger den rigtige ekstra jomfru olivenolie? Så læs mere i vores guide:

Olivenolie - se vores olivenolie-guide