Risotto Ai Funghi

Risotto i alle afskygninger er en fast bestanddel af det italienske køkken. Det helt fantastiske ved denne ret er, at du kan bruge alle typer svampe (undtagen de giftige, selvfølgelig). Den smager super lækkert med friskplukkede kantareller. Men selv danske markchampignon kan noget. Også tørrede svampe er perfekte til denne ret. Med andre ord – brug hvad du kan få fat på: friske eller tørrede, champignoner, portobello, kantareller, østershatte …

Opskriften her er den avancerede løsning. Hvis ikke du har tiden eller lysten, kan du sagtens springe nogle skridt over. Her i Det Italienske Køkken har vi flere forskellige slags færdige risotto på lager. Du kan se hele udvalget her.

 

Risotto ai funghi – ingredienser (6 personer)
Svampefyld:
  • 400 gr rengjorte svampe i skiver (evt. halvdelen tørrede Karl Johan svampe, udblødte).
  • 3 spsk olivenolie – vi anbefaler økologisk klassisk olivenolie fra Marfuga
  • 1 fed hvidløg – finthakket
  • En håndfuld bredbladet persille – finthakket
  • En lille håndfuld frisk timian – finthakket
  • Citronsaft
  • Salt/peber

Risotto:

  • 2 skalotteløg – finthakket
  • 2 stilke blegselleri – finthakket
  • 2 fed hvidløg – finthakket
  • 4 spsk olivenolie
  • 400 gr risottoris. Vi anbefaler Carnaroli risotto-ris fra Piemonte
  • 1,5 dl tør hvidvin
  • Ca. 1 liter saltet vand (1 spsk pr liter) eller kyllingefond
  • 75 gr smør
  • 80 gr friskreven parmesanost
  • Salt/peber

 

Sådan laver du risotto ai funghi

1. Tilsæt olie på en meget varm pande og derefter svampene og steg i ca 1 -2 min (steg dem evt. af to gange)

2. Tilsæt hvidløg og salt og steg i 2 min

3. Smag på svampene. Når de er færdige tilsæt persille, timian og citronsaft

4. Smag til med salt og peber

5. Hak halvdelen af svampene fint

6. Opvarm olie i en høj pande. Tilsæt løg og blegselleri. Efter ca 3 min tilsæt hvidløg og steg yderligere 1 min

7. Tilsæt risottoris, og rør rundt indtil de er blanke og let gennemsigtige

8. Tilsæt hvidvin, og kog ind

9. Vi tilsætter 1 l kogt saltet vand eller bouillon på en gang. Tilsæt de finthakkede svampe. Lad det simre i ca 16 min. Rør af og til, og smag om risene har fået nok. De skal være al dente. Risottoen skal være letflydende

10. Tilsæt resten af svampene

11. Tag panden af varmen tilsæt smør og reven parmesanost 7. Smag til med salt og peber 8. Server straks – riv lidt parmesan over og drys med lidt timian eller hakket persille Boun appetit

 

Buon appetito.

Se vores øvrige opskrifter - klik her

Til risotto ai funghi anbefaler vi:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *