Scaloppine al limone – en italiensk klassiker

Scaloppine al limone – kalvekøds-skiver med citron – er en velsmagende klassisk italiensk hovedret. Den berømte italienske kok Giorgio Locatelli fortæller i sin bog Made in Italy, at da kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet i 1960’erne, blev scaloppine ret populær, fordi den er nem og hurtig at tilberede, og så smager kødretten ganske vidunderligt. Altså en form for smagfuld luksus fastfood. Locatelli har i mange år drevet restauranten La Locanda i London.

Og Locatelli har ret. Scallopine er en lækker ret, der er rimelig hurtig og nem at lave.  Vi køber kalvekødet hos vores lokale slagter. Vi beder ham banke skiverne let med den flade side af kødøksen.

Scaloppine al limone – ingredienser (4 personer)

  • 8 tynde og let bankede skiver kalvekød (gerne inderlår)
  • 2 citroner
  • Hvedemel til at vende kødstykkerne i
  • En smule smør til at stege i 
  • Ekstra jomfruolivenolie til at stege i  (vi anbefaler økologisk klassisk fra Marfuga)
  • Lidt salt og peber

Sådan laver du scaloppine al limone

  1. Skyl citronerne og pres saften ud af dem.
  2. Kom hvedemel på en tallerken.
  3. Vend kødstykkerne i melet. Tag kun så mange kødstykker af gangen, som der kan være på panden.
  4. Vi steger kødet i halv olivenolie og halvt smør.
  5. Smelt smørret og hæld olivenolien på panden.
  6. Når fedtstoffet er varmt, kommer du det første hold kødstykker på panden.
  7. Steg ved god varme et par minutter på hver side og krydr med salt og peber. Kom derefter kødstykkerne på et fad.
  8. Fortsæt med at vende kødstykker i mel og steg dem.
  9. Hold øje med, at der er rigeligt med fedtstof på panden og tilsæt eventuelt lidt mere.
  10. Tag de sidste færdigstegte kødstykker af panden og læg dem på fadet
  11. Hæld citronsaften på panden og lad saucen småkoge et par minutter.
  12. Kom så kødstykkerne op i panden igen, og lad saucen simre lidt endnu.
  13. Når saucen er cremet, er retten klar til servering.

Gode tips, når du laver scaloppine al limome

Når du skal krydre kødet, kan du vælge at komme salt og peber i melet, som du vender kødet i, eller du kan krydre kødet, når det steges.

Server dine favorit-grøntsager til scaloppine al limone eller lav en god salat. Vi elsker at spise stegte kartofler til retten eller broccoli, der er stegt på en pande med ekstra jomfruolivenolie, masser hvidløg og peperoncino. 

Scaloppine findes i mange varianter. Den kan bl.a. laves med hvidvin, med Marsala og med svampe. 

Buon appetito.

Se vores øvrige opskrifter - klik her

Vi kan varmt anbefale:

33%

 

4 tanker om “Scaloppine al limone – en italiensk klassiker

  1. Bodil Josephsen siger:

    Jeg undrer mig over at kalvefileterne skal stege så længe. Når jeg tilbereder dem, steger jeg fileterne ganske kort tid, for at de ikke bliver gennemstegte og tørre.

    • Det italienske køkken siger:

      Hej Bodil, mange tak for din feedback. Ja, vi skriver et par minutter på hver side. Det er selvfølgelig op til den enkelte, hvor lang tid man vil stege det. Det er jo altid en balancegang, så kødet ikke bliver tørt. Mange hilsner Mette & Kenneth

  2. Allan Klein Mikkelsen siger:

    Ser lækkert ud. Hvilke vine vil du anbefale til klassikeren Scaloppine al limone

    • Det italienske køkken siger:

      Hej Allan, mange tak for din besked. Ja, det er en skøn ret. Af de vine, vi har i vores sortiment, kan vi til denne klassiker anbefale enten vores kraftige og let perlende rosévin Langhe Rosato DOC Trabuc eller en af disse disse to rødvine: Barbera d’Alba DOC, der er kraftig, og den lidt mere raffinerede Barbera d’Alba Superiore DOC La Castella fra Piemonte. Mange hilsner Mette & Kenneth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *