Spaghetti bolognese opskrift

Spaghetti bolognese – opskrift på den berømte pastaret

Spaghetti bolognese, ragù, ragù alla bolognese, pasta med kødsovs. Kært barn har mange navne. Men ét er sikkert: pasta al ragù er en af de mest berømte italienske pastaretter – ja måske den mest berømte, der findes. Og vi er mange, der er fan af denne skønne smagfulde ret.

Ragù alla bolognese stammer fra regionen Emilia Romagna. Ragù kan laves på rigtig mange måder, og det er helt sikkert en ret, der kan få sindene i kog i Italien. Der findes mange varianter.

Der er som bekendt et hav af pasta-typer i Italien, og du er selvfølgelig frit stillet til at vælge din favoritpasta til kødsovsen. I Emilia Romagna serveres retten ofte med tagliatelle. Hjemme hos os laver vi den som regel med tagliatelle eller pappardelle. Og så skal du have god tid, når du skal lave ragù, for pastasovsen skal gerne simre i halvanden til to timer.

Spaghetti bolognese – se vores video fra køkkenet

Pappardelle pasta

Spaghetti bolognese – ingredienser (4 personer)


Marfuga klassisk olie

Sådan laver du Spaghetti bolognese

  1. Pil løg og hak fint. Svits ved middel varme i olivenolie i tykbundet gryde.
  2. Skræl og hak gulerødder i tern. Skyl og skær bladselleri stænglerne i små stykker.
  3. Når løgene er gyldne, kommes resten af grøntsagerne i gryden og svitses med. Salt evt.
  4. Når grøntsagerne er klar, hældes de fra gryden, og kødet brunes af 2-3 omgange, da det kommer til at koge, hvis det hele kommer i gryden på en gang. Salt evt.
  5. Når al kød er brunet, samles kød og grøntsager i gryden og steger ca. 5 minutter, kom derefter hvidvin i. Når vinen er fordampet, hældes et par kopper kogt vand i. Tilsæt derefter tomaterne.
  6. Lad kødsovsen simre i minimum 1 time og gerne halvanden til 2 timer ved svag varme. Rør i gryden undervejs. Tilsæt lidt kogt vand, hvis der er brug for det.
  7. Sæt pastavandet over. Salt og kom pastaen i, når vandet koger. Rør undervejs. Når pastaen er klar, hældes pastaen i kødsovsen og rør godt rundt. Serveres straks. Drys med revet parmasan/pecorino ost.

Gode tips, når du laver Spaghetti bolognese

Opskriften på ragù kan som sagt laves på mange måder. Vi har i opskriften brugt oksefars, men mange bruger et mix af oksekød og grisekød. Der er mange, der putter bacon, lidt mælk og tomatkoncentrat i kødsovsen, og chili bliver erstattet med peber.

Du kan som sagt bruge mange forskellige slags pastatyper til retten. Kendt i udlandet er jo spaghetti bolognese. Vi foretrækker en pasta med æg og kan anbefale tagliatelle eller pappadelle. Her finder du vores tips til at koge pasta perfekt.

Kødsovsen ragù alla bolognese kan selvfølgelig også bruges i lasagne. Se vores lasagne opskrift her og den er også god til polenta.

Vin-tips: Vi kan anbefale vores Rosso di Montalcino DOC fra vingården Sassetti Livio Pertimali i Montalcino i Toscana. Hvis du ikke er til rødvin, kan vi anbefale vores dejlige rosévin Langhe Rosato DOC Trabuc fra vingården La Fusina i Dogliani i Piemonte.

Buon appetito.

Se vores øvrige opskrifter - klik her

Vi kan varmt anbefale:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *