Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara – skøn romersk opskrift

Spaghetti carbonara er en skøn typisk romersk pastaret, der ofte er på menukortet på romerske spisesteder. Det er den i særdeleshed også hos os i Det italienske køkken. Den er enkel at lave, du skal bruge få ingredienser og så er den utrolig smagfuld.

I vores nye kulinariske guide Smagen af Rom anbefaler 13 romere deres yndlings spisesteder og vin-, is- og kaffebarer. Bogen er også krydret med opskrifter fra romernes favorit spisesteder, så du kan tage smagen af Rom med hjem i dit eget køkken efter ferien. En af opskrifterne fra bogen er spaghetti alla carbonara fra Trattoria da Luigi, der ligger i det historiske centrum.

Gerardo Nardiello fra Trattoria da Luigi understreger, at spaghetti carbonara er en smagfuld og simpel ret, der rummer essensen af det romerske køkken. Det er en perfekt ret til en middag sammen med vennerne over et glas kølig italiensk hvidvin. Retten indgår her som en ”primo” i en typisk romersk middag med flere retter. Spiser man pastaretten som hovedret, kan man øge mængdeangivelsen med cirka en tredjedel.

Spaghetti fra Umbrien

Spaghetti carbonara – ingredienser (4 personer)

  • 350 gram kvalitets spaghetti (vi anbefaler Spaghetti fra Umbrien)
  • En god ekstra jomfru olivenolie (vi anbefaler ekstra jomfru olivenolie Marfuga)
  • 150 gram guanciale (bacon af svinekæber – alternativt kan pancetta eller en god bacon bruges)
  • 4 æg
  • 50 gram revet parmesanost
  • 50 gram revet Pecorino Romano ost
  • Sort peber
  • Salt
  • Evt en smule revet Pecorino Romano-ost til at drysse over retten.

Ekstra jomfru olivenolie marfuga

Spaghetti carbonara- sådan gør du

  1. Sæt pastavandet over.
  2. Skær bacon i tern og læg det i en stor pande med 2 skefulde olivenolie. Steg baconen.
  3. Hæld æg, reven parmesan og Pecorino Romano-ost samt frisk kværnet sort peber i en skål og rør det sammen.
  4. Når pastavandet koger, salt og hæld spaghetti i. Rør undervejs. Lad pastaen koge uden låg.
  5. Når pastaen er kogt, hæld vandet fra, hæld pastaen på panden og bland den med baconen.
  6. Og så er der, fortæller Gerardo, to muligheder: Enten hælder du æggeblandingen på panden og blander retten i cirka et minut på blusset. Eller også hælder du pastaen fra panden op i skålen med æg og blander retten der.
  7. Server straks. Drys retten med revet Pecorino Romano-ost og friskkværnet sort peber.

Gode tips til at lave Spaghetti Carbonara perfekt

I Rom får man ofte spaghetti alla carbonara. Men du skal ikke bruge spaghetti til denne ret. Du kan også bruge andre slags pastatyper fx.  bucatini, rigatoni eller fettucine.

Hvis du vil have et par brugbare tips om autentisk italiensk pasta-kogning, så læs vores blogindlæg: Sådan koger du pasta perfekt

Buon appetito

 

Luksus pasta fra Umbrien - køb her

Lækre italienske pastaer af top kvalitet:

-10%

2 tanker om “Spaghetti carbonara – skøn romersk opskrift

  1. Richardt Graakjær Bostrup Møller siger:

    Det er ikke helt korrekt! Carbonara er det Italienske ord for kul! Det med kulsvierkonens pasta, er noget vi har fundet på her i DK.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *