Trøffelpasta med svampe og fløde

Trøffelpasta med svampe og fløde

Det er ingen hemmelighed: I Det italienske køkken er vi ret vilde med trøfler. Her får du et bud på en af vores favorit trøffelpasta-retter. Trøffelpasta med svampe og fløde er en ganske enkel ret, men alligevel utrolig smagfuld. Den er hurtig at lave og plejer at skabe begejstring hos trøffel-elskere. Og ja, så er det en pastaret, der tit er på menuen hos os. Vi bruger gerne en trøffelpasta, men du kan selvfølgelig også bruge en almindelig pasta, når du laver retten.

Trøffelpasta med svampe og fløde – ingredienser (2 personer)

  • 250 gram trøffelpasta (vi anbefaler Stringozzi med trøffel)
  • Salt
  • Olivenolie til stegning (vi anbefaler ekstra jomfru olivenolie Marfuga)
  • 1 løg
  • 1 peperoncino (tørret chili)
  • Cirka 1/4 liter piskefløde
  • 250 gram svampe (fx champignoner)
  • Evt. lidt revet Pecorino Romano eller parmasan
  • Evt trøffelolie til at hælde over retten inden servering.

Trøffelolie

Trøffelpasta med svampe og fløde – sådan gør du

  1. Hæld ekstra jomfruolivenolie i en stor pande, og hak løget fint. Svits det finthakkede løg og peperoncino på panden ved middel varme.
  2. Svits det finthakkede løg og peperoncino på panden ved middelvarme.
  3. Sæt pastavandet over i en gryde.
  4. Skær svampene ud i mindre stykker. Når løget er gyldent, tilsæt svampene.
  5. Hæld salt og pasta i gryden, når pastavandet koger. Lad pastaen koge uden låg efter anvisning på pastapakken. Rør rundt undervejs.
  6. Lad svampe og løg stege ved middel varme til svampene er møre. Hæld herefter fløde i.
  7. Lad flødesovsen på panden simre og koge ind. Tilsæt evt. lidt fløde eller pastavand undervejs.
  8. Når pastaen er kogt, hældes vandet fra. (Smag inden, om pastaen har den konsistens, du kan lide.
  9. Kom pastaen på panden sammen med en smule pastavand (det er med til at samle retten). Rør rundt. Når retten er blandet godt sammen, tages panden af blusset. Når retten er blandet godt sammen, tages panden af blusset.

Gode tips til at lave trøffelpasta med svampe og fløde perfekt

Inden servering: Hæld nogle dråber trøffelolie over pastaen – eller riv noget frisk trøffel over, hvis du har det. Riv Pecorino Romano eller parmasan over pastaen. Retten skal serveres varm og spises straks.

Hvis du vil have et par brugbare tips om pasta kogning, så læs vores blogindlæg om at koge pasta.

Buon appetito

Udsøgt trøffelkasse

Trøffel specialiteter fra Italien - køb her

Lækre italienske specialiteter med trøffel af top kvalitet:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *