Olivenolie salat dressing

Vi går ikke på kompromis med kvaliteten. Gør du?

Vi er rystede over olivenolieskandalen, der raser i Danmark i disse dage.

Fødevarestyrelsen hævder, at 12 ud af 35 ekstra jomfruolivenolier, som er blevet undersøgt, er uegnede til menneskeføde. Og kun 6 af de 35 olier er rent faktisk ægte ekstra jomfru.

Vi synes, at skandalen peger på et kæmpe forbrugerproblem.

Vi kender alle sætningen „at man får, hvad man betaler for” – men vi fatter åbenbart ikke betydningen. I hvert fald er det stadig ofte prisen, der afgør, hvilken olivenolie vi putter i indkøbskurven.

I „Det italienske køkken” importerer og forhandler vi italienske specialiteter af høj kvalitet fra mindre familievirksomheder, som vi selv nøje har udvalgt. Blandt andet ekstra jomfruolivenolie fra familievirksomheden Marfuga i Umbrien.

For os er det vigtigt at kende producenten. Vi har besøgt vores producent. Vi har set, hvor råvarerne kommer fra, og hvordan olivenolieproduktionen foregår.

Vi har været med til olivenhøst i bakkelandskabet mellem Spoleto og Assisi i Umbrien. Vi har set hvordan olivenerne håndplukkes, og hvordan de efterfølgende indenfor få timer bliver koldpresset på Marfugas egen oliemølle, der ligger i området.

Vi mener, at det er vigtigt at vide, hvor råvarerne kommer fra, og at det kun er de bedste råvarer, der bruges.

Vi er kede af, at olivenolie-markedet i Danmark er så uigennemsigtigt og uoverskueligt for forbrugerne, og at der svindles i stor stil – sådan som det nu er afsløret. For selvfølgelig går det ud over forbrugernes tillid også til ekstra jomfruolivenolier af god kvalitet.

Der er ingen tvivl om, at kvalitet og pris – også – på ekstra jomfruolivenolie hænger nøje sammen.

Man kan ikke få gode olier til små penge. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Kvalitet koster.

Hos Marfuga høster de f.eks. deres oliven, før de er modne, og presser olivenerne koldt og hurtigt efter plukning. Det giver et lavt udbytte af olie per kilo oliven. Men til gengæld dufter og smager olierne meget intenst, og der er et højt indhold af de sunde naturlige antioxidanter, polyfenoler sammenlignet med standard-olier.

Der laves desuden eksterne analyser af Marfugas ekstra jomfruolivenolier for at sikre kvalitet og indhold.

Vi håber, at denne skandale også kan være med til at sætte fokus på, hvor vigtigt det er, at man som forbruger er klædt på til at vælge den rigtige olie. Og at der er gode og sunde grunde til at betale mere for en ordentlig olivenolie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *