Vitello Tonnato – en klassiker

Vitello Tonnato er vores absolutte favorit hvad angår Italiensk antipasti. Kombinationen af det kolde kød og den forrygende tuncreme sender en direkte i den kulinariske himmel.

Det smukke ved retten er, at du næste kan bruge en hver form for kold kød – så rester fra grillen dagen før kan med et snuptag udvikle sig til den lækreste forret.

Det er vigtigt, at den tun du bruger er god kvalitet – og den må meget gerne være i olivenolie. Det gør bare en afgørende forskel fra det noget flade og kedelige solsikkeolie. Heldigvis har vi en formidabel tun på lager, som du kan købe her.

 

Vitello Tonnato – ingredienser (4 personer)

Sådan laver du Vitello Tonnato

  1. Hæld lidt af olivenolien fra tunkødet og fordel kødet i en skål med en gaffel. Lad en rest olie følge med.
  2. Tilsæt capers, ansjoser og lidt citronsaft.
  3. Blend det hele, så blandingen er ensartet
  4. Vend den blendede tunmos ned i mayonnaisen, og rør godt rundt til tunsovsen har en ensartet konsistens.
  5. Smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.
  6. Skær kødet i fine skiver og læg det på en tallerken på lidt ruccola salat
  7. Fordel tunsovsen på kalvekødet
  8. Læg et par capers ovenpå tunen

Du kan som en lækker prik over i’et servere vores populære foccacia til.

Buon appetito.

 

Se vores øvrige opskrifter - klik her

Til Vitello Tonnato anbefaler vi:

NYHED

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *