Pappardelle med artiskokker og soltørrede tomater

Pappardelle med artiskokker og soltørrede tomater

Udgivet:

En fantastisk sommer favorit

Denne opskrift er en af de helt store favoritter hos min familie - og i øvrigt også når jeg er ude på diverse stande i Danmark med Det Italienske Køkken. Retten dufter bare af sol og sommer - og som de fleste andre italienske retter, er den forholdvis simpel og hurtig at lave.

Som sædvanligt er “hemmeligheden” bag simple opskrifter som disse, valget af gode råvarer. Heldigvis er du kun få klik fra at kunne bestille ingredienser fra allerøverste hylde her på Det Italienske Køkken.

Clock Icon 25

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Toscana

OPRINDELSE

Ingredienser

500 g. pasta. Vi anbefaler vores Pappardelle med æg.

200 g. soltørrede tomater i olivenolie. Her anbefaler vi soltørrede tomater i olivenolie fra Marfuga.

En håndfuld Pinjekerner.

180 g. artiskokker på glas. Vi anbefaler vores økologiske artiskokker.

4 fed hvidløg.

Tørret chili.

Timian.

Basilikum.

Salt & peber.

Mindst 150 g. revet Parmiggiano Reggiano - gerne meget mere.

Olivenolie. Vi anbefaler Marfugas klassiske olivenolie.

Fremgangsmetode

1. Skær artiskokkerne i små mundrette bider, og hak hvidløget fint.

2. Rist artiskokker og hvidløg i rigeligt olivenolie ved lav varme på en pande. Det er vigtigt med den lave varme, da hvidløget ellers risikerer at branke. Tilsæt lidt tørret chili og basilikum efter et par minutter, og lad det hele stege videre i ca. 10 minutter.

3. Skær de soltørrede tomater i strimler, og tilsæt dem til blandingen. Rør lidt rundt, og sluk herefter for varmen.

4. Kog pastaen al dente. Se her, hvordan du koger pasta helt perfekt.

5. Hæld vandet fra pastaen, og bland den sammen med blandingen fra panden. Tag endelig en del af olivenolien fra panden (eller de hele) med over.

6. Rist nu pinjekernerne let, ved lav varme på panden uden at tilføje olie.

7. Servér retten med det samme med revet parmesan og ristede pinjekerner.