Pasta med citron og frisk basilikum - enkelt og lækkert tilbehør

Pasta med citron og frisk basilikum - enkelt og lækkert tilbehør

Udgivet:

Syrligt og cremet tilbehør

Denne nemme ret må siges at være tilbehør i verdensklasse - især hvis du severer fisk som hovedret. Den afstemte syrlige smag kombineret med den smagfulde basilikum gør denne ret genial som ledsager til fx. grillet laks. Og olie, smør og parmagiano Reggiana passer jo perfekt i al italiensk madlavning.

Retten er lynhurtigt lavet, men hvis du vil lave den endnu hurtigere og med endnu færre ingredienser, så brug vores stringozzi med citron. Vi garanterer dig, at retten på denne måde bliver mindst lige så lækker (flere af vores medlemmer siger faktisk, at den bliver endnu lækrere).

Clock Icon 15

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Sicilien

OPRINDELSE

Ingredienser

400 g stringozzi-pasta - vi anbefaler vores variant med citron

1 økologisk citron. Både revet skræl og saften skal bruges

Mindst 1.5 deciliter Parmaggiano Reggiano - gerne meget mere

1 deciliter olivenolie - vi anbefaler Marfugas klassiske olivenolie

2 teskefulde smør

Salt og peber

Masser af frisk basilikum

Fremgangsmetode

1. Kog pastaen al dente i en gryde med rigeligt letsaltet vand. Se her, hvordan du koger pasta perfekt

2. Bland alle ingredienserne i en skål og vend den kogte pasta rundt i blandingen

3. Serveres som tilbehør. Passer rigtigt godt til eks. fisk

4. Buon Appetito!