Risotto med kantareller - en delikatesse med smag af efterår

Risotto med kantareller - en delikatesse med smag af efterår

Udgivet:

Få en perfekt konsistens

Kalenderen lyver ikke: Efteråret er over os. Og det betyder blandt meget andet, at du lige nu kan købe de lækreste friske kantareller - hvis du da ikke har mod på selv at finde dem i naturen.

I Det Italienske Køkken fejrer vi også efterårets komme med at byde velkommen til en helt ny leverandør, nemlig Cascina Alberona. Det lille familiefirma ligger i Padova, ikke langt fra Po-sletten, som har Europas uden sammenligning bedste betingelser for at dyrke ris.

Grundingrediensen i denne opskrift er Cascina Alberonas superdelikate Arborio-ris, som har den perfekte konsistens til en lækker risotto. Men hvis du gerne vil slippe ekstra let fra risottoen på en travl hverdag, så kan du også få et fantastisk resultat med de færdige risottoblandinger fra Cascina Alberona. Vi har 4 forskellige slags, som du kan købe her.

Clock Icon 35

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Lombardiet

OPRINDELSE

Ingredienser

2 dl jomfruolivenolie - vi anbefaler økologisk olie fra Marfuga

200 g Arborio Risotto-ris. Vi anbefaler de lækre Arborio-ris fra Cascina Alberona

400 g friske kantareller

100 g revet Parmaggiano Reggiano

2 skalotteløg

1/2 rød chili

1 squash

1 fed hvidløg

Frisk timian i kviste

2 dl hvidvin

1 liter kraftig hønsebouillon

Fremgangsmetode

1. Sautér finthakket hvidløget og grofthakkede kantarellerne i 1 dl olivenolie. Pas på at især hvidløget ikke branker

2. Tilsæt 1/2 dl hvidvin og lad det kort koge op inden du slukker helt for varmen

3. Skær squashen i små tern, hak skalotteløgene og chilien fint

4. Varm en gryde op med 1 dl olie. I gryden svitser du løg, hvidløg, chili, squash og timian ved middel varme. Kassér timiankvistene og gem resten

5. Olien har nu fået en lækker smag til at tage imod risotto-risene, som du svitser et par minutter. Tilsæt herefter 1 dl hvidvin og kog det hele ind ved lav varme

6. Tilsæt boullonen og kog ind ved svag varme i ca. 15 minutter

7. Tilsæt herefter kantareller og squash-blandingen samt den revede Parmaggiano Reggiano – og rør rundt, indtil det hele har en lækker cremet konsistens.

8. Din risotto er nu klar – BUON APPETITO!