Jomfruolivenolie - det flydende guld

Jomfruolivenolie - det flydende guld

Udgivet:

Her i Det Italienske Køkken sælger vi kun jomfruolivenolie. Jeg får jævnligt henvendelser fra kunder, som spørger hvad forskellen egentlig er på jomfruolien og så den “almindelige” olivenolie, som du ofte støder på i supermarkedet – og ofte til spotpris. I dette blogindlæg vil jeg beskrive hvad forskellen er. Og den er stor.

Jomfruolivenolie er en type olie, der er lavet af første presning af olivenfrugter. Deraf præfiksen “jomfru”. Ydermere er presningen foregået uden nogen form for kemisk behandling eller opvarmning. Og dermed bliver resultatet et både sundere og mere velsmagende produkt, end mange andre olier.

Forskellen mellem jomfruolivenolie og almindelig olie er altså, at jomfruolivenolie er 100% naturlig, mens almindelig olie kan være fremstillet af oliven, der er blevet behandlet med kemikalier og opvarmet for at øge produktionen. Det er heller ikke ualmindeligt at se almindelig olie kan være lavet af affaldsprodukter fra olivenproduktionen.

Sundhed på flaske

Jeg starter hver morgen med at tage en spiseskefuld jomfruolivenolie. Min personlige favorit til dette er DOP Umbria LINK. Det gør jeg, fordi olien er smækfuld af gode sager. Først og fremmest får jeg er dagligt skud Omega 3. Olien har et højt indhold af monoumættede fedtstoffer, der er anerkendt for at være gavnlige for hjertet.

Monoumættede fedtstoffer kan simpelthen hjælpe med at reducere kolesterol og mindske risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde. Mættede fedtsyrer har den stik modsatte virkning – de kan øge kolesterolniveauerne og øge risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Og gæt hvor du ofte støder på mættede fedtstyrer. Ja, i billige oliealternativer.

Derudover indeholder jomfruolivenolie en række ernæringsmæssige fordele, der gør den sundere end almindelig olie. Den er rig på antioxidanten oliezymer, som kan hjælpe med at beskytte kroppen mod skader på cellerne og forhindre aldring. Oliezymerne kan også hjælpe med at reducere inflammation i kroppen og kan være gavnlige for mennesker, der lider af autoimmune sygdomme.

Endelig indeholder Jomfruolivenolie en række vitaminer og mineraler, såsom A, E, K og C, samt jern, calcium og magnesium. Disse næringsstoffer er essentielle for at opretholde en sund krop og hjerne.

Masser af muligheder

Her på siden finder du en masse spændende olivenolier. Fælles for dem er, at de alle er jomfruolivenolier. Du kan se udvalget her nedenfor.

Buon Apppetito