Kom foran i køen - forudbestil din egen Novello 2024 “NOVELLO” ekstra jomfruolivenolien, er årets første olie fra MARFUGA® familien. Den er fremstillet af den første høst af håndplukkede oliven, før de er fuldt modne. Den tappes derefter på flaske...
"Baggios Pisk" er lige så passioneret for Italien som vi er ... Jeg er virkelig glad for at kunne fortælle, at Det Italienske Køkken netop har indgået et partnerskab med Baggios Pisk, som er en podcast om italiensk fodbold og...
Måske er du i Rom og har brug for en pause fra den varme by og drømmer dig ud til kysten og den friske havluft? Så er der rigeligt med muligheder - hvadenten du ønsker en lille strandtur helt tæt på...
Her i Det Italienske Køkken sælger vi kun jomfruolivenolie. Jeg får jævnligt henvendelser fra kunder, som spørger hvad forskellen egentlig er på jomfruolien og så den “almindelige” olivenolie, som du ofte støder på i supermarkedet – og ofte til spotpris....
Har du lagt mærke til, at du hos Det Italienske Køkken kun kan købe balsamico? Vi sælger simpelthen ikke rødvinseddike. Og det er et helt bevidst valg, da balsamico på mange parametre er et lækrere og mere brugbart produkt, når...
Skulle du være i tvivl om, at olivenolierne fra Marfuga – som kun kan købes her på Det Italienske Køkken - skulle være fra allerøverste hylde, så læs endelig videre her! I midten af april blev d. 20. udgave af...
Jeg har virkelig glædet mig til at dele denne nyhed med jer: Det Italienske Køkken har indledt et samarbejde med Local Living, som har specialiseret sig i udlejning af ferieboliger i Toscana, Umbrien, Sicilien, Piemonte og Ligurien. Og når jeg...
For os har Venedig en ganske speciel plads i hjertet. Vi blev nemlig gift på rådhuset i Venedig i 2002. Efter vielsen fejrede vi det med et glas spumante på en udendørs cafe på Markuspladsen akkompagneret af levende musik. Senere...
På Po-sletten i området omkring Vercelli i Piemonte er der flade rismarker lige så langt, øjet rækker. Vi er på besøg hos vores ris-producent familievirksomheden Riso Margherita. Det er i slutningen af september, og ris-høsten er i fuld gang. Familien har...
Adriaterhavskysten er et yndet sommerferie-mål både for italienere og nordeuropæere. Byer som Rimini, Cattolica og Cesenatico er kendte badebyer med lange sandstrande lige så langt øjet rækker. Vi valgte denne sommer at tilbringe et par dage i den lille Adriaterhavs-by...
Piemonte er et spændende bekendtskab: Smukke landskaber, en storslået natur, charmerende byer, kulinariske oplevelser og vine i verdensklasse. Gå på opdagelse i den smukke norditalienske region i denne Piemonte guide. Et besøg i byen Alba, der er verdensberømt for de...
Un caffé, per favore. At drikke kaffe er en vigtig del af kulturen i Italien, og der er visse uskrevne regler, man som turist måske ikke lige er klar over. Mange italienerne starter dagen med et besøg på den lokale...
Hvor svært kan det egentligt være at koge pasta? Og så alligevel… Kender du det: Det klistrer? Pastaen er blevet alt for blød? Eller er alt for hård? Ja, det er faktisk en kunst at koge pasta. Og her er...
Cilento-kysten byder på smuk natur, hvide sandstrande med krystalblåt hav, charmerende landsbyer, fascinerende grotter, et mildt middelhavsklima og fantastiske madoplevelser. Cilento-kysten, der ikke er nær så berømt og turistet som Amalfi-kysten, ligger cirka 2 timers kørsel syd for Napoli. Vi...
Det kan være svært som forbruger at finde rundt på olivenolie-markedet i Danmark. Bare kig på de seneste olivenolie-skandaler. Men hvordan finder man så en god olivenolie? Det vil vi forsøge at give et bud på i denne olivenolie-guide. Kvalitet...
I dette blogindlæg vil vi tage et kig på, hvad betegnelserne DOP og IGP, der er kvalitetsmærker, egentlig betyder, og hvorfor de er vigtige for dig i jagten på autentiske kvalitetsprodukter. Ifølge det italienske Landbrugsministerium var der i 2017 i...
Den berømte og smagfulde San Marzano DOP tomat kaldes også tomaternes konge. De ægte San Marzano tomater dyrkes kun i området syd for Napoli i den italienske region Campania tæt på vulkanen Vesuv. En af de få producenter af den berømte tomat på dåse...
Rom byder som bekendt på et hav af kulinariske oplevelser. Fra rustikke familiedrevne trattoria’er, larmende pizzeriaer med neonlys i loftet til eksklusive og elegante restauranter og trendy vinbarer. Der er spisesteder i Rom for enhver smag og pengepung. I vores...
Jeg har tit gjort det. Og jeg elsker at gøre det. Nemlig at ”fare la scarpetta”. Det er italiensk og betyder direkte oversat: at gøre den lille sko. Og hvad søren er så det? Jo, det er ganske enkelt den...