Opskrifter

Opskrifter

Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Sådan laver du hjemmelavet pesto
Den bedste opskrift på hjemmelavet pesto fra Ligurien Oprindeligt stammer pestoen fra Ligurien, hvor den blev skabt af lokale kokke tilbage i det 16. århundrede. Navnet "pesto" kommer fra det italienske ord "pestare", som betyder at støde eller knuse, hvilket...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Pasta Bolognese uden kød
Sådan laver du en smagfuld bolognese med masser af umami Jeg har længe arbejdet på den helt optimale opskrift på spaghetti med kødsovs - uden kød. Og det tror jeg er lykkedes nu. Det er derfor jeg nu med stor glæde...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Braisserede artiskokker med San Marzano-tomater
Perfekt som forret - eller som lækkert tilbehør til hovedretten Denne super smagfulde og klassiske italienske får saftige tomater, frisk mynte og møre artiskokhjerter til gå at gå op i en himmelsk kombination. Servér den som tilbehør til fx kylling...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Klassisk Tiramisù
En dessert-hjørnesten i italiensk madlavning Tiramisù er en af hjørnestenene i italiensk madlavning, en af de mest elskede og fremstillede desserter i hele verden. Direkte oversat betyder ” Tiramisù”: ”Løft mig op”, eller ”Kvik mig op”, som henviser til dessertens...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Pasta med sommertrøffel og salviesmør
En delikat spise med en rig og lang historie Vi kan lige så godt indrømme det – vi er vilde med trøffelprodukter i Det Italienske Køkken. Smagen af sommertrøffel og salviesmør i en simpel pastaret er en fantastisk spise med...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Lasagne med svampe, belugalinser & hasselnødder
Altid et stensikkert hit Lasagne er en all time-klassiker i det italienske køkken. Den klassiske traditionelle lasagne er altid et stensikkert hit - men jeg ynder at lave masser af variationer over den. Også gerne helt uden kød, som denne opskrift er...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Risotto med græskar og markchampignon
Risotto med græskar og markchampignon Det er efterår - og det har netop være halloween. Det betyder også, at mange af jer har græskar i alverdens afskygningerne liggende. Så stop madspild! Jeg har komponeret denne opskrift, hvor den helt centrale...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Pasta ai funghi - en italiensk hverdags-klassiker
Klassiker med masser af smag Pasta med svampe er endnu en italiensk hverdags-klassiker – superenkel mad med masser af smag. Du kan tilsætte lige præcis de svampe du har lyst til. Men er det efterår - og sæson for kantareller...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Risotto med kantareller - en delikatesse med smag af efterår
Få en perfekt konsistens Kalenderen lyver ikke: Efteråret er over os. Og det betyder blandt meget andet, at du lige nu kan købe de lækreste friske kantareller - hvis du da ikke har mod på selv at finde dem i...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Pasta med chili, soltørrede tomater & karamelliserede løg
En delikat spise med en rig og lang historie Vi har de seneste uger bevæget os rundt i den lidt finere afdeling. Nu er det på tide at skifte kurs med en nem og jordnær ret. Til gengæld er smagen...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Spaghetti med jomfruhummer, sardiner og sort hvidløg
En Umami-bombe, som går rent hjem Min sommerferie 2022 gik i år til Sardinien. Øen bliver kaldt for Europas Caribbien – og det er ikke uden grund. Sardinien byder på sandstrande og det mest azurblå hav du kan forestille dig....
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Penne Pasta med Tomat og Basilikum - let & aromatisk
En smagsoplevelse med Penne, Tomater, Basilikum og Ost Penne pasta er en type af italiensk pasta, der består af rørformede pasta med spidserne afskåret. Pastaen er ofte lavet af durumhvedemel og vand, og kan findes i mange forskellige størrelser. Pastatypen...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Kaninragout med San Marzano-tomater og oliven
En suveræn & delikat ret Da jeg var dreng, havde jeg en kanin der hed Guffe. Guffe havde et langt liv, og han blev begravet i haven i parcelhuset i Brøndbyøster. I dag har jeg også jævnligt kanin. Men det...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Saltimbocca alla romana med tagliatelle
Kalv & Parmaskinke Alle veje fører som bekendt til Rom. Og det gælder åbenbart også opskrifterne i Det Italienske Køkken - for denne gang har vi kastet os over en klassisk romersk ret, nemlig skiver af kalv stegt med parmaskinke...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Spaghetti med rejer og cherrytomater
Norden møder Italien Ferien nærmer sig sin afslutning, og de mange daglige gøremål i en travl hverdag er ved at banke på døren igen. Det kalder på nem og enkel mad, som kan laves på ganske kort tid. Jeg har...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Pasta med citron og frisk basilikum - enkelt og lækkert tilbehør
Syrligt og cremet tilbehør Denne nemme ret må siges at være tilbehør i verdensklasse - især hvis du severer fisk som hovedret. Den afstemte syrlige smag kombineret med den smagfulde basilikum gør denne ret genial som ledsager til fx. grillet...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Pappardelle med artiskokker og soltørrede tomater
En fantastisk sommer favorit Denne opskrift er en af de helt store favoritter hos min familie - og i øvrigt også når jeg er ude på diverse stande i Danmark med Det Italienske Køkken. Retten dufter bare af sol og...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Kødboller i tomatsauce – hurtig, simpel og smagfuld
Kødboller i tomatsauce Kødboller i tomatsovs (tilberedt i ovn) - et nyt bud på den moderne klassiker. Vi deler ofte italienske egnsretter, men her får du en ret, som sandsynligvis stammer fra den italienske befolkningsdel i New York. Vi synes...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Pasta Alfredo med Tagliatelle og Parmaggiano Reggiano
Opskrift på Pasta Alfredo Pasta Alfredo er en af de helt store klassikere i Det Italienske Køkken. Den er på mange måder indbegrebet af, hvad der kendetegner en italiensk klassiker: Lynhurtigt lavet og med ganske få ingredienser. Vi har sagt...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Lasagnette med Penne og Datterino-tomater
Velsmagende lasagnette for alle Hvis du er en af dem, der synes, at hjemmelavet lasagne godt kan være en lidt omstændig omgang at producere, så er her en lækker genvej med en opskrift på en italiensk variant. Lasagnette har en...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Pasta alla puttanesca
Opskrift på Pasta alla puttanesca Endnu en smagfuld ret der er nem og hurtig at lave. Fantastisk lækker pasta krydret i tomatsauce med tun, kapers og – for nogen en lidt spøjs ingrediens, ansjoser. Selve navnet betyder faktisk "Den prostitueredes...
Læs mere