Den bedste opskrift på hjemmelavet pesto fra Ligurien Oprindeligt stammer pestoen fra Ligurien, hvor den blev skabt af lokale kokke tilbage i det 16. århundrede. Navnet "pesto" kommer fra det italienske ord "pestare", som betyder at støde eller knuse, hvilket...
Sådan laver du en smagfuld bolognese med masser af umami Jeg har længe arbejdet på den helt optimale opskrift på spaghetti med kødsovs - uden kød. Og det tror jeg er lykkedes nu. Det er derfor jeg nu med stor glæde...
Perfekt som forret - eller som lækkert tilbehør til hovedretten Denne super smagfulde og klassiske italienske får saftige tomater, frisk mynte og møre artiskokhjerter til gå at gå op i en himmelsk kombination. Servér den som tilbehør til fx kylling...
En dessert-hjørnesten i italiensk madlavning Tiramisù er en af hjørnestenene i italiensk madlavning, en af de mest elskede og fremstillede desserter i hele verden. Direkte oversat betyder ” Tiramisù”: ”Løft mig op”, eller ”Kvik mig op”, som henviser til dessertens...
En delikat spise med en rig og lang historie Vi kan lige så godt indrømme det – vi er vilde med trøffelprodukter i Det Italienske Køkken. Smagen af sommertrøffel og salviesmør i en simpel pastaret er en fantastisk spise med...
Altid et stensikkert hit Lasagne er en all time-klassiker i det italienske køkken. Den klassiske traditionelle lasagne er altid et stensikkert hit - men jeg ynder at lave masser af variationer over den. Også gerne helt uden kød, som denne opskrift er...
Risotto med græskar og markchampignon Det er efterår - og det har netop være halloween. Det betyder også, at mange af jer har græskar i alverdens afskygningerne liggende. Så stop madspild! Jeg har komponeret denne opskrift, hvor den helt centrale...
Klassiker med masser af smag Pasta med svampe er endnu en italiensk hverdags-klassiker – superenkel mad med masser af smag. Du kan tilsætte lige præcis de svampe du har lyst til. Men er det efterår - og sæson for kantareller...
Få en perfekt konsistens Kalenderen lyver ikke: Efteråret er over os. Og det betyder blandt meget andet, at du lige nu kan købe de lækreste friske kantareller - hvis du da ikke har mod på selv at finde dem i...
En delikat spise med en rig og lang historie Vi har de seneste uger bevæget os rundt i den lidt finere afdeling. Nu er det på tide at skifte kurs med en nem og jordnær ret. Til gengæld er smagen...
En Umami-bombe, som går rent hjem Min sommerferie 2022 gik i år til Sardinien. Øen bliver kaldt for Europas Caribbien – og det er ikke uden grund. Sardinien byder på sandstrande og det mest azurblå hav du kan forestille dig....
En smagsoplevelse med Penne, Tomater, Basilikum og Ost Penne pasta er en type af italiensk pasta, der består af rørformede pasta med spidserne afskåret. Pastaen er ofte lavet af durumhvedemel og vand, og kan findes i mange forskellige størrelser. Pastatypen...
En suveræn & delikat ret Da jeg var dreng, havde jeg en kanin der hed Guffe. Guffe havde et langt liv, og han blev begravet i haven i parcelhuset i Brøndbyøster. I dag har jeg også jævnligt kanin. Men det...
Kalv & Parmaskinke Alle veje fører som bekendt til Rom. Og det gælder åbenbart også opskrifterne i Det Italienske Køkken - for denne gang har vi kastet os over en klassisk romersk ret, nemlig skiver af kalv stegt med parmaskinke...
Norden møder Italien Ferien nærmer sig sin afslutning, og de mange daglige gøremål i en travl hverdag er ved at banke på døren igen. Det kalder på nem og enkel mad, som kan laves på ganske kort tid. Jeg har...
Syrligt og cremet tilbehør Denne nemme ret må siges at være tilbehør i verdensklasse - især hvis du severer fisk som hovedret. Den afstemte syrlige smag kombineret med den smagfulde basilikum gør denne ret genial som ledsager til fx. grillet...
En fantastisk sommer favorit Denne opskrift er en af de helt store favoritter hos min familie - og i øvrigt også når jeg er ude på diverse stande i Danmark med Det Italienske Køkken. Retten dufter bare af sol og...
Kødboller i tomatsauce Kødboller i tomatsovs (tilberedt i ovn) - et nyt bud på den moderne klassiker. Vi deler ofte italienske egnsretter, men her får du en ret, som sandsynligvis stammer fra den italienske befolkningsdel i New York. Vi synes...
Opskrift på Pasta Alfredo Pasta Alfredo er en af de helt store klassikere i Det Italienske Køkken. Den er på mange måder indbegrebet af, hvad der kendetegner en italiensk klassiker: Lynhurtigt lavet og med ganske få ingredienser. Vi har sagt...
Velsmagende lasagnette for alle Hvis du er en af dem, der synes, at hjemmelavet lasagne godt kan være en lidt omstændig omgang at producere, så er her en lækker genvej med en opskrift på en italiensk variant. Lasagnette har en...
Opskrift på Pasta alla puttanesca Endnu en smagfuld ret der er nem og hurtig at lave. Fantastisk lækker pasta krydret i tomatsauce med tun, kapers og – for nogen en lidt spøjs ingrediens, ansjoser. Selve navnet betyder faktisk "Den prostitueredes...