Den italienske blog

Den italienske blog

Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Nyt samarbejde med førende dansk podcast om Italiensk fodbold og gastronomi
"Baggios Pisk" er lige så passioneret for Italien som vi er ... Jeg er virkelig glad for at kunne fortælle, at Det Italienske Køkken netop har indgået et partnerskab med Baggios Pisk, som er en podcast om italiensk fodbold og...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Lazios kyststrækning: Romernes ferieparadis
Måske er du i Rom og har brug for en pause fra den varme by og drømmer dig ud til kysten og den friske havluft? Så er der rigeligt med muligheder - hvadenten du ønsker en lille strandtur helt tæt på...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Nu ankommer årets Novello jomfruolivenolie 2023
Kom foran i køen - forudbestil din egen Novello 2023 “NOVELLO” ekstra jomfruolivenolien, er årets første olie fra MARFUGA® familien. Den er fremstillet af den første høst af håndplukkede oliven, før de er fuldt modne. Den tappes derefter på flaske...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Jomfruolivenolie - det flydende guld
Her i Det Italienske Køkken sælger vi kun jomfruolivenolie. Jeg får jævnligt henvendelser fra kunder, som spørger hvad forskellen egentlig er på jomfruolien og så den “almindelige” olivenolie, som du ofte støder på i supermarkedet – og ofte til spotpris....
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Hvad er forskellen på rødvinseddike og balsamico?
Har du lagt mærke til, at du hos Det Italienske Køkken kun kan købe balsamico? Vi sælger simpelthen ikke rødvinseddike. Og det er et helt bevidst valg, da balsamico på mange parametre er et lækrere og mere brugbart produkt, når...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
DOP Umbria Riserva vinder guldmedalje foran 251 konkurrenter
Skulle du være i tvivl om, at olivenolierne fra Marfuga – som kun kan købes her på Det Italienske Køkken - skulle være fra allerøverste hylde, så læs endelig videre her! I midten af april blev d. 20. udgave af...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Nyhed: Lækre ferieboliger i Italien
Jeg har virkelig glædet mig til at dele denne nyhed med jer: Det Italienske Køkken har indledt et samarbejde med Local Living, som har specialiseret sig i udlejning af ferieboliger i Toscana, Umbrien, Sicilien, Piemonte og Ligurien. Og når jeg...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Venedig – et fascinerende bekendtskab
For os har Venedig en ganske speciel plads i hjertet. Vi blev nemlig gift på rådhuset i Venedig i 2002. Efter vielsen fejrede vi det med et glas spumante på en udendørs cafe på Markuspladsen akkompagneret af levende musik. Senere...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Riso Margherita - på besøg hos risenes konge på Po-sletten
På Po-sletten i området omkring Vercelli i Piemonte er der flade rismarker lige så langt, øjet rækker. Vi er på besøg hos vores ris-producent familievirksomheden Riso Margherita. Det er i slutningen af september, og ris-høsten er i fuld gang. Familien har...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Milano Marittima - en italiensk strandferie
Adriaterhavskysten er et yndet sommerferie-mål både for italienere og nordeuropæere. Byer som Rimini, Cattolica og Cesenatico er kendte badebyer med lange sandstrande lige så langt øjet rækker. Vi valgte denne sommer at tilbringe et par dage i den lille Adriaterhavs-by...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Piemonte guide – en kulinarisk rundrejse i den smukke norditalienske region
Piemonte er et spændende bekendtskab: Smukke landskaber, en storslået natur, charmerende byer, kulinariske oplevelser og vine i verdensklasse. Gå på opdagelse i den smukke norditalienske region i denne Piemonte guide. Et besøg i byen Alba, der er verdensberømt for de...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
På kaffebar i Rom - og de uskrevne kafferegler
Un caffé, per favore. At drikke kaffe er en vigtig del af kulturen i Italien, og der er visse uskrevne regler, man som turist måske ikke lige er klar over. Mange italienerne starter dagen med et besøg på den lokale...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Sådan koger du pasta perfekt
Hvor svært kan det egentligt være at koge pasta? Og så alligevel… Kender du det: Det klistrer? Pastaen er blevet alt for blød? Eller er alt for hård? Ja, det er faktisk en kunst at koge pasta. Og her er...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Cilento-kysten – Syditaliens ukendte perle
Cilento-kysten byder på smuk natur, hvide sandstrande med krystalblåt hav, charmerende landsbyer, fascinerende grotter, et mildt middelhavsklima og fantastiske madoplevelser. Cilento-kysten, der ikke er nær så berømt og turistet som Amalfi-kysten, ligger cirka 2 timers kørsel syd for Napoli. Vi...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Hvordan finder du den bedste ekstra jomfru olivenolie?
Det kan være svært som forbruger at finde rundt på olivenolie-markedet i Danmark. Bare kig på de seneste olivenolie-skandaler. Men hvordan finder man så en god olivenolie? Det vil vi forsøge at give et bud på i denne olivenolie-guide. Kvalitet...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Hvad er DOP og IGP?
I dette blogindlæg vil vi tage et kig på, hvad betegnelserne DOP og IGP, der er kvalitetsmærker, egentlig betyder, og hvorfor de er vigtige for dig i jagten på autentiske kvalitetsprodukter. Ifølge det italienske Landbrugsministerium var der i 2017 i...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Syditaliens røde guld: Vi har besøgt Fratelli D’Acunzi
Den berømte og smagfulde San Marzano DOP tomat kaldes også tomaternes konge. De ægte San Marzano tomater dyrkes kun i området syd for Napoli i den italienske region Campania tæt på vulkanen Vesuv. En af de få producenter af den berømte tomat på dåse...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Spisesteder i Rom – gå i romernes kulinariske fodspor
Rom byder som bekendt på et hav af kulinariske oplevelser. Fra rustikke familiedrevne trattoria’er, larmende pizzeriaer med neonlys i loftet til eksklusive og elegante restauranter og trendy vinbarer. Der er spisesteder i Rom for enhver smag og pengepung. I vores...
Læs mere
Profil
Profilbillede
Jesper
Madentusiast, DIK
Udgivet
Elsker du også at gøre den lille sko?
Jeg har tit gjort det. Og jeg elsker at gøre det. Nemlig at ”fare la scarpetta”. Det er italiensk og betyder direkte oversat: at gøre den lille sko. Og hvad søren er så det? Jo, det er ganske enkelt den...
Læs mere