Alle indlæg


Jomfruolivenolie - det flydende guld
Jeg får jævnligt henvendelser fra kunder, som spørger hvad forskellen egentlig er på jomfruolien og så den 'almindelige' olivenolie Læs mere her....


Hvad er forskellen på rødvinseddike og balsamico?
Har du lagt mærke til, at du hos Det Italienske Køkken kun kan købe balsamico? Vi sælger simpelthen ikke rødvinseddike. Og det er et helt bevidst valg. Læs mere her....


Nu ankommer årets Novello olie
I midten af april blev d. 20. udgave af de prestigefyldte Sol d'Oro-konkurrencer i Verona afholdt. I kategorien “Bedste ekstra jomfruolivenolie” løb DOP Umbria Riser...


DOP Umbria Riserva vinder guldmedalje foran 251 konkurrenter
I midten af april blev d. 20. udgave af de prestigefyldte Sol d'Oro-konkurrencer i Verona afholdt. I kategorien “Bedste ekstra jomfruolivenolie” løb DOP Umbria Riser...


Nyhed: Lækre ferieboliger i Italien
Det Italienske Køkken har indledt et samarbejde med Local Living - Læs mere tryk her....


Piemonte guide – en kulinarisk rundrejse i den smukke norditalienske region
I vores Piemonte guide får du en kulinarisk rundrejse. Oplev bl.a. vinhøst og rishøst og få tips til lokale restauranter. Læs mere her....


Milano Marittima - en italiensk strandferie
Adriaterhavskysten - et yndet ferie-mål både for italienere og nordeuropæere. Byer som Rimini, og Cesenatico er kendte badebyer - læs vores guide her....


Riso Margherita - på besøg hos risenes konge på Po-sletten
Vi har besøgt vores ris-producent familievirksomheden Riso Margherita midt i ris-høsten. Læs mere her om vores besøg hos risenes konge på Po-sletten....


Venedig – et fascinerende bekendtskab
For os har Venedig en ganske speciel plads i hjertet. Vi blev nemlig gift på rådhuset i Venedig i 2002 - Læs vores guide om byen her!...


På kaffebar i Rom - og de uskrevne kafferegler
Skal du på kaffebar i Rom? Kaffe er en vigtig del af italiensk kultur, og her får du et par insidertips fra romerne selv. Læs også de uskrevne kaffe-regler....


Sådan koger du pasta perfekt
Er du træt af klistret og kedelig pasta? Det er faktisk en kunst at koge pastaen, som de gør i Italien. Her er et par gode tips til hvad du kan gøre....


Hvad er DOP og IGP?
Betegnelserne DOP og IGP kan være en vigtig indikator i jagten på de autentiske produkt. Her kan du læse hvorfor de er vigtige og hvad de betyder....


Hvordan finder du den bedste ekstra jomfru olivenolie?
Læs her om ekstra jomfru olivenolier, hvor vi guider dig fra start til slut i den svære process med at finde en god olivenolie i høj kvalitet....


Cilento-kysten – Syditaliens ukendte perle
I Det italienske køkken har vi været et smut forbi Cilento-kysten. Her kan du læse mere om det skønne område i Syditalien og høre om vores tur....


Syditaliens røde guld: Vi har besøgt Fratelli D’Acunzi
Fratelli D'Acunzi er producenten, der står bag alle lækre tomat-produkter fra Syditalien. Familievirksomheden har produceret tomater i 60 år....


Spisesteder i Rom – gå i romernes kulinariske fodspor
På udkig efter gode spisesteder i Rom? Så læs denne spise-guide om billige frokost-steder og gode fiskerestauranter i Den Evige Stad....


Elsker du også at gøre den lille sko?
Læs her om et specielt italiensk koncept - nemlig at ”fare la scarpetta”. Det er italiensk og betyder direkte oversat: at gøre den lille sko. Læs mere her....