Oliven

Filter

    De berømte oliven fra Ligurien

    Oliven er uden tvivl en meget populær og skøn spise, og vi elsker gode oliven. I Italien er olivendyrkning udbredt fra nord til syd, og der findes mange forskellige olivensorter: Korte, lange, små, store, sorte og grønne. Listen over olivensorter i Italien er lang. Blandt de mest kendte spise-oliven kan nævnes: Bella di Cerignola fra den syditalienske region Puglia og Ascolana tenera fra den miditalienske region Marche. Sidstnævnte fås ofte fyldte med kød og fritterede, også kaldet olive all’ascolana og det er en lækker snack og forret. En af de mest berømte og populære oliven er Taggiasca-oliven fra Ligurien i Norditalien. Den er lille, men meget smagfuld: Frugtig og aromatisk. Oliven kan bruges til meget både som snack og i madlavningen: De er skønne at nyde til en aperitif på terrassen, i cocktails og på tapasbordet. Du kan også putte oliven på pizza, i salater, i fiskeretter eller i en pasta.

    Oliven med masser af smag

    Vi spiser selv masser af oliven, når vi er i Italien, for vi er vilde med oliven i Det Italienske Køkken. Men hjemme i Danmark synes vi, at det er svært at finde ordentlige kvalitetsoliven. Enten er de kedelige i smagen, for salte, for sure eller for bløde. Derfor har vi længe ledt efter nogle rigtig gode oliven. På vores rejser rundt i Italien har vi efterhånden smagt et hav af forskellige slags oliven, og nu har vi endelig fundet en af slagsen, som vi selv er helt vilde med. Det er de meget smagfulde Taggiasca-oliven fra Ligurien. De er udstenede og derfor velegnede at bruge i madlavningen, og så ligger de i den skønneste italienske ekstra jomfruolivenolie. Vores Taggiasca-oliven er fra den anerkendte olivenproducent Alberti i Imperia i Ligurien. Det er et familiefirma, der har lavet lokale kvalitetsprodukter i over 30 år. Alberti fremstiller Taggiasca-oliven, pesto og olivenolie, der hører til regionens mest berømte specialiteter.