Milano Marittima - en italiensk strandferie

Milano Marittima - en italiensk strandferie

Udgivet:

Adriaterhavskysten er et yndet sommerferie-mål både for italienere og nordeuropæere. Byer som Rimini, Cattolica og Cesenatico er kendte badebyer med lange sandstrande lige så langt øjet rækker.

Vi valgte denne sommer at tilbringe et par dage i den lille Adriaterhavs-by Milano Marittima. Vi boede på det hyggelige familieejede hotel San Remo, der ligger få meter fra stranden.

Familien Bezzi, der består af Beatrice, Massimo, Silvia og Stefano, har drevet hotellet i mange år. Her er mange italienske gæster og en stor del af dem er stamgæster, der vender tilbage år efter år.

 

Hotel San Remo er et rigtig hyggeligt sted, hvor du bliver hilst velkommen af familien, når du ankommer. Hver morgen bliver vi mødt med et venligt ”Buongiorno”, og når vi kommer tilbage i løbet af dagen, er der altid tid til en snak om dagens gøremål.

Rigtig afslappet ferie-stemnning

Og dagsrytmen passer fint til os, der trænger til sol, varme og afslapning: Vi starter dagen med god morgenmad, så går turen til stranden, der ligger for enden af den lille vej. Vi soler os, læser bøger og så en tur i Adriaterhavets bølger. Her boltrer legende børn, forældre og bedsteforældre sig i bølgerne.

Efter et par timer i solen med badning og læsning går turen tilbage til hotellet, hvor vi nyder en lækker frokost. Bagefter er det tid til en tur i hotellets pool og mere afslapning. Hver aften serveres der en skøn middag på hotellet, og efter maden er det tid til en gåtur eller et spil kort på hotellets overdækkede terrasse.

Inklusiv i vores hotelpakke-pris er der liggestole og en stor parasol på Lido Oscar. En af de mange ”stabilimenti” – badeanstalter, hvor liggestole og parasoller står i sirlige rækker. Her er en del stamgæster, der tydeligvis kender hinanden. Der hilses og snakkes lystigt.

 

Det skønne køkken

Vi er i regionen Emilia-Romagna, der er berømt for det skønne køkken, og vi spiser også rigtig godt (og rigtig meget) under vores ophold i Milano Marittima. Vi har bestilt helpension, og det fortryder vi ikke et eneste øjeblik!

I køkkenet styrer chefkokken Francesco kødgryderne med hård og kyndig hånd. Der bliver serveret 3 velsmagende retter både til frokost og aftensmad, og hver dag er der nye lækre – ofte lokale – retter på menuen. Vi spiser masser af skøn pasta, velsmagende risotto og smagfulde supper – og selvfølgelig masser af frisk fisk og skaldyr. Vi drikker lokal vin og afslutter måltiderne med husets dessert og til sidst en lille stærk espresso.

 

Gode udflugts-muligheder

Der er gode udflugtsmuligheder fra Milano Marittima, hvis strandferien skal kombineres med natur og kulturoplevelser. Vi lægger bl.a. vejen forbi den charmerende naboby Cervia. Der er et leben langs kanalen, der løber gennem byen. Her kan man tidligt om morgenen – og så længe lager haves – købe frisk fisk hos de lokale fiskere i det udendørs overdækkede marked.

Byen har også et fristende frugt- og grøntmarked, der om sommeren bugner af alverdens lækkerier: Kæmpe vandmeloner, saftige ferskener og nektariner og solmodne tomater i alverdens former osv. Vi får altid lyst til at tage det hele med hjem og ærgrer os over, at den slags markeder ikke findes i Danmark.

Udenfor Cervia finder man Salina di Cervia. Her fremstilles det berømte Cervia-salt. Her er et besøgscenter, og der arrangeres gå-, cykel- og bådture i naturreservatet, hvor man udover saltproduktion bl.a. også kan se flamingoer.

Du kan også kombinere et strandophold i Milano Marittima med besøg i kulturbyer som Ravenna, Ferrara og Bologna.

Dagene ved havet flyver alt for hurtigt afsted, og det er tid til at pakke kufferten og tage afsked med Milano Marittima. Vi nød vores italienske badeferie i fulde drag og håber på et gensyn til næste sommer.

Nyttige tips

Overnatning:

  • Hotel San Remo (åbent fra slutningen af maj til midten af september)