Spisesteder i Rom – gå i romernes kulinariske fodspor

Spisesteder i Rom – gå i romernes kulinariske fodspor

Udgivet:

Rom byder som bekendt på et hav af kulinariske oplevelser. Fra rustikke familiedrevne trattoria’er, larmende pizzeriaer med neonlys i loftet til eksklusive og elegante restauranter og trendy vinbarer.

Der er spisesteder i Rom for enhver smag og pengepung. I vores bog Smagen af Rom fortæller 13 romere om deres bedste spisesteder, og de viser vej til deres favorit is-, vin- og kaffebarer, madforretninger og markeder.

Blandt de mange gode kulinariske tips finder du også en række billige spisesteder, hvis du en dag vil udskifte restaurant-besøget med en lækker sandwich, foccaccia eller et stykke dampende håndpizza fra en af byens mange Pizza a Taglio-steder.

Der er mange muligheder for en let og lækker frokost for ganske få euro.

Romernes foretrukne billige spisesteder – et udvalg

Francesco Chiapparelli, B&B indehaver:

Panificio Mosca: Udsøgte pizza-stykker. Det er altid en god ide som test at smage et stykke pizza bianca eller pizza rossa for at se, om det er et godt pizzeria eller en god bager. Det er de to mest simple pizzaer, men det viser om basen, altså dejen, som alle pizzaerne er lavet af, er god. Er pizza rossa og pizza bianca god, og det er tilfældet hos Mosca, så kan du godt regne med, at det er et godt sted, understreger Francesco.

Område: Prati - Via Candia 16, panificiomosca.it

Elisabetta Catturuzza, landskabsarkitekt:

Sisini La Casa del Suppli: Et lille sted med velsmagende pizza-stykker og gode suppli (friturestegte risboller med mozzarella). Der er ingen siddepladser, fortæller Elisabetta.

Dette sted er i øvrigt også et af vores favorit-steder, når vi er i Rom. Vi skal altid forbi og have et stykke Marinara-håndpizza med godt med olie, tomat og hvidløg og deres lækre Margherita. Det er en lille forretning, der ofte er stuvende fuld.

Område: Trastevere - Via San Francesco a Ripa 137.

Daniela Svetoni, speciallæge:

Pinsere: En af de bedste håndpizza steder, som jeg kender i Rom, fortæller Daniela.

Område: Piazza Fiume - Via Flavia 98, pinsereroma.com

Enrico Dante, advokat:

Gran Caffè Visconti: Her er jeg kommet i rigtig mange år, for cafeen ligger tæt på kontoret. Det er et udmærket sted til en hurtig frokost. Der er selvservice, og du kan blandt andet få en portion pasta eller forskellige grøntsager og kød, siger Enrico.

Område: Prati - Via Ennio Quirino Visconti 71, caffevisconti.com

Cristina Dottori, manager og Alesandro Vannozzi, musiker og digter:

Pastificio Guerra: Takeaway. Kl. 13 sælger den lille pastaforretning lækre pastaretter, og der er tit kø foran butikken. For kun få euro får du en velsmagende portion pasta serveret på en plastiktallerken eller i en boks med plastikbestik. Du kan vælge mellem to forskellige slags pastaretter. Der er ingen siddepladser, så enten må du stå inde i butikken eller tage pastaen med ud, fortæller Cristina.

Område: Piazza di Spagna - Via della Croce 8

Spisesteder i Rom - på romersk fiskerestaurant

I den dyrere ende byder Rom på en række gode fiskerestauranter. Her får du et udvalg af romernes foretrukne spisesteder, når der er frisk fisk på menuen.

Da Benito e Gilberto al Falco

Den lille familiedrevne restaurant ligger i Borgo-kvarter nær Peterskirken. Spisestedet er meget populært, så det en god ide at bestille bord.

Via del Falco 19. Tlf: + 39 06 6867769

Ristorante il SanLorenzo

Stilen er moderne og elegant på denne eksklusive fiskerestaurant, der ligger i det historiske centrum nær Campo de´ Fiori.

Via dei Chiavari 4/5, ilsanlorenzo.it

Nero di Seppia

Fiskerestauranten ligger i Montesacro-kvarteret lidt udenfor centrum. Det er en familie, der driver restauranten. Retterne er inspireret af både det romerske køkken og køkkenet i den syditalienske region Basilicata.

Via Valdinievole 61, nerodiseppia.com