Venedig – et fascinerende bekendtskab

Venedig – et fascinerende bekendtskab

Udgivet:

For os har Venedig en ganske speciel plads i hjertet. Vi blev nemlig gift på rådhuset i Venedig i 2002. Efter vielsen fejrede vi det med et glas spumante på en udendørs cafe på Markuspladsen akkompagneret af levende musik. Senere hoppede vi ned i en gondol, der sejlede os hen til den restaurant, hvor bryllupsmiddagen blev indtaget. Det hele var meget romantisk.

Derfor glædede vi os rigtig meget til at gense denne romantiske by og vise den til vores datter. Og indrømmet: Venedig er blevet meget mere turistet end dengang. Byen har selvfølgelig altid været besøgt af turister, men da vi besøger byen nu, virker det som om, at antallet af turister er vokset kraftigt. Og det er ikke så charmerende.

Kvarteret Cannaregio

Men når man går væk fra turistmyldret ved alle de kendte seværdigheder, så er byen ligeså fascinerende smuk og romantisk som dengang.

Da vi blev gift, boede vi på et lille hyggeligt hotel lige ved broen Ponte dei Tre Archi i den gamle jødiske ghetto. Kvarteret, der hedder Cannaregio, er stadig et dejligt kvarter med små gyder og stille hjørner hvor man kan nyde og indsnuse stemningen.

Kvarteret Dorsoduro

Et andet kvarter, som vi også holder meget af, er Dorsoduro. Her finder du bl.a. berømte museer som Gallerie dell’Accademia og Collezione Peggy Guggenheim. Efter de mange kulturoplevelser kan du slutte aftenen af med en cocktail på den hyggelige plads Campo Santa Margherita.

En svimlende udsigt

En fantastisk oplevelse, der varmt kan anbefales, er en tur op på tagterrassen på det eksklusive stormagasin T Fondaco dei Tedeschi – blot et stenkast fra den berømte bro Ponte Rialto. Her øverst oppe er der en svimlende 360 graders udsigt ud over Venedig. Der er gratis adgang, men husk at booke tid i forvejen. Og udnyt tiden godt, for man har kun 15 minutter på tagterrassen før man venligt bliver vist ned igen.

På ø-hop

Vi vil også gerne vise vores datter glaspusternes ø Murano og øen Burano med de farverige huse. Så vi tager på ø-hop med vandbussen – il vaporetto. Vi får – sammen med et hav af andre turister – set både glaspusteri og de smukke farverige huse.

Landlig idyl på øen Torcello

Vi hopper på vandbussen igen og tager videre til den lille ø Torcello. Her er heldigvis kun ganske få turister og nærmest landlig idyl. Indbyggertallet på Torcello tæller i dag under 20 sjæle. Men omkring år 1000 boede her ikke mindre end 20.000 mennesker.

Vi nyder en skøn frokost udendørs på Osteria al Ponte del Diavolo. Vi smager bl.a. den venetianske pasta-specialitet bigoli in salsa med ansjoser og løg, og til espresso’en får vi serveret de S-formede buranelli-kiks med citronsmag, der er en specialitet fra Burano.

Efter frokosten besøger vi Basilica di Santa Maria Assunta med de imponerende mosaikker og kirken Chiesa di Santa Fosca. Torcello byder også på et lille museum – Museo di Torcello.

Charmerende B&B

Da vi besøger Venedig denne gang, bor vi ikke inde i byen, men udenfor i byen Mestre. Det er ganske praktisk. Der går busser og sporvogne fra centrum af Mestre til Venedig mange gange i timen, og turen til Venedig tager omkring 20 minutter.

Vi bor på det lille charmerende Residenza Giacomuzzi, der drives af Dario. Dario serverer den skønneste morgenmad hver morgen og giver gerne et hav af brugbare råd om Venedig: Spisesteder, seværdigheder og offentlig transport.

Vi nyder faktisk også at komme tilbage til Mestre om aftenen efter en lang dag i Venedig. I Mestre er der lokal stemning og ikke de store turist-grupper. Vi nyder en aperitivo på en af de mange fortorvscafeer på byens store ovale plads inden middagen, der indtages på et af byens mange gode spisesteder.

Dagene i Venedig flyver afsted, og det er tid til at tage afsked igen. Vi er enige om, at det har været et dejligt gensyn med Venedig. Byen, der altid vil have en helt speciel betydning for os – og nu også for vores datter, der også er faldet pladask for lagunebyen.

Nyttige tips

Overnatning:

Restaurant: