Braisserede artiskokker med San Marzano-tomater

Braisserede artiskokker med San Marzano-tomater

Udgivet:

Perfekt som forret - eller som lækkert tilbehør til hovedretten

Denne super smagfulde og klassiske italienske får saftige tomater, frisk mynte og møre artiskokhjerter til gå at gå op i en himmelsk kombination. Servér den som tilbehør til fx kylling eller kalv - eller lad den stå alene som en lækker forret.

Hvis tiden er knap, kan du sagtens lave denne ret med vores økologiske artiskokker i olivenolie uden at gå på kompromis med smagen. Og faktisk er San Marzano-tomater på dåse at foretrække frem for friske tomater - da du simpelthen får meget mere koncentreret Napolitansk sol for pengene ...

Clock Icon 90

MINUTTER

Person Icon 8

PERSONER

Italian Flag Icon Rom/Lazio

OPRINDELSE

Ingredienser

2 dåser San Marzano-tomater. Vi anbefaler naturligvis vores egne fantastiske tomater med en intensiv smag af sol, sol og atter sol.

1½ kop tør hvidvin


½ teskefuld knuste chili


1 kop olivenolie + olivenolie til pestoen. Vi anbefaler vores klassiske jomfruolivenolie fra Marfuga


12 saltede ansjoser


8 fed hvidløg


1 håndfuld mynteblade


6 artiskokker. Du kan også lette processen ved at bruge vores økologiske artiskokker i olivenolie


Salt & peber

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Hæld tomaterne i en stor gryde - og tilsæt vin, chili, salt, olie og vand

2. Put ansjoser, hvidløg og mynte i en foodprocessor og hak det helt fint. Tilsæt derefter langsomt olie med motoren kørende, indtil der dannes en tyktflydende pesto.

3. Nu skal artiskokkerne gøres klar. Fjern flere lag af mørkegrønne yderblade fra artiskokkerne og fortsæt indtil du når de møre lysegrønne blade). Brug en ske til at skrabe kernen ud og træk derefter de spidse indre blade ud.

4. Gnid pestoen over artiskok-halvdelene og placer dem i et enkelt lag i gryden med tomatblandingen.

5. Bring gryden i kog over medium-lav varme og lad det simre. Ved artiskokkerne en gang imellem, indtil de er møre. Det tager 55–65 minutter. Smag til med salt og peber til sidst.