1. Bryg ca. 3 dl kaffe, gerne en fyldig italiensk espresso, f.eks. på stempelkande eller espresso maskine. lad den køle af i en lav og bred skål. Tilsæt evt. ca. dl likør.
2. Adskil æggene ved at skille hviderne fra blommerne og husk, at for at piske hviderne ordentligt må der ikke være nogen spor af blomme i dem. Pisk blommerne med en elektrisk mixer og tilsæt kun halvdelen af sukkeret.
3. Så snart blandingen er blevet lys og luftig, og mens du stadig mixer, skal du tilsætte Mascarpone lidt ad gangen.
Når al osten er indarbejdet, får du en tyk og tæt creme; sæt den til side. Rengør piskerisene meget godt og fortsæt med at piske æggehviderne.
4. Når de begynder at skumme, tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen.
Pisk hviderne til en stiv masse, du kan teste om den er klar ved at den ikke flyder ud, når du vender skålen på hovedet.
5. Tag en skefuld æggehvider og hæld den i skålen med mascarponecremen , og rør kraftigt med en spatel for at blande det. Derefter fortsætter du med at tilsætte den resterende del af æggehviderne lidt ad gangen, omrør forsigtigt nedefra og opad.
6. Mascarponecremen er nu klar. Fordel en stor skefuld på bunden af en glasfad, der måler 30x19,5 cm, og fordel det godt over hele bunden.
7. Dyb savoiardikiksene i den kolde kaffe i et kort øjeblik, først fra den ene side og derefter den anden. Læg savoiardikiksene, som er dyppet i fadet, forsigtigt, og prøv at placere dem alle i samme retning for at danne et første lag af kiks. Tilføj mere mascarponecreme og jævn den ud, så den dækker dem helt.
Fortsæt med at lægge savoiardikiks dyppet i kaffe, lav derefter endnu et lag creme og jævn overfladen godt.
8. Overfør den resterende creme til en sprøjtepose med en glat dyse med en diameter på 12 mm og lav små toppe langs hele skålen. Drys til sidst med kakao pulver med en lille si og lad din Tiramisú stivne i køleskabet i et par timer.
Din Tiramisù er nu klar. Buon appettito!