1. Hæld olivenolie i en pande. Vend kødstykkerne i mel og brun dem på alle sider på panden
2. Snit bladselleri, 1 lille løg og gulerødder fint. Hæld olivenolie i en stegegryde og brun grøntsagerne
3. Læg kødstykkerne i gryden, hæld hvidvinen over og lad det simre ved middelvarme i cirka 10 minutter
4. Opløs bouillonterningen i en halv liter kogende vand
5. Tilsæt de flåede tomater og bouillonvandet i gryden med kød og grøntsager. Krydr med salt og peber. Lad det simre ved svag varme i cirka 75 minutter, rør undervejs
6. Mens retten simrer på blusset, renses champignoner, der skæres i skiver. Hæld olivenolie og evt. 1 fed hakket hvidløg i en lille pande. Brun champignonerne
7. Hak 1 lille løg. Hæld olivenolie på en anden lille pande eller gryde, svits de hakkede løg og hæld derefter ærterne i
8. Når kødretten har simret færdig, blandes champignoner og ærter i retten
9. Server Ossobuco alla romana med ris, kartofler eller kartoffelmos.