Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca

Udgivet:

Opskrift på Pasta alla puttanesca

Endnu en smagfuld ret der er nem og hurtig at lave. Fantastisk lækker pasta krydret i tomatsauce med tun, kapers og – for nogen en lidt spøjs ingrediens, ansjoser. Selve navnet betyder faktisk "Den prostitueredes spaghetti". Det stammer muligvis fra dengang, hvor de prostituerede kvinder plejede at lave retten til sig selv i en pause mellem kunderne, da retten er hurtig og nem at lave. Det er en klassiker i det italienske køkken – og særligt i det napolitanske, hvorfra pastaretten kommer.

Spaghetti puttanesca er god året rundt, og det er sådan en pastaret, som man altid kan toppe med ingredienser, man har liggende: Oliven, kapers og ansjoser på glas og hvis ikke man har friske tomater, kan man bruge tomater på dåse eller passata.

Hvis du ønsker at lave den ægte variant af Pasta alla puttanesca, så kan du hos Det Italienske Køkken finde råvarer, der passer perfekt til. Til denne ret kan du eksempelvis anvende vores eksklusive pasta/spaghetti, olivenolie, tun og flåede tomater.

Clock Icon 20

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Napoli

OPRINDELSE

Ingredienser

400 gram spaghetti

2 spsk. olivenolie

2 fed hvidløg

1 tsk. chiliflager

1 tsk. oregano

1 glas tun

4 stk. Ansjosfiletter, finthakkede

1 dåse flåede tomater

2 spsk. kapers

2 spsk. persille frisk

0,5 tsk. sort peber

1 tsk. salt

Parmesan

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Kog en stor portion vand. Når vandet koger, tilsæt salt og spaghetti. Lad det koge i ca. 8 minutter eller indtil du mærker pastaen er blød.

2. Hak hvidløg, og skær ansjoser ud i små stykker.

3. Tag en pande og tilføj olivenolie, hvidløg, ansjoser og chilliflager. Steg det sammen i ca. 30 sekunder.

4. Tilføj drænet tun og steg det sammen i ca. 1 minut. Tilføj herefter flåede tomater og kapers. Lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber.

5. Tilføj friskhakket persille og drænet spaghetti.

6. Rør det hele sammen og server retten med friskrevet parmesan.