Risotto Ai Funghi

Risotto Ai Funghi

Udgivet:

Risotto med svampe i en udsøgt ret

Risotto i alle afskygninger er en fast bestanddel af det italienske køkken. Det helt fantastiske ved denne ret er, at du kan bruge alle typer svampe (undtagen de giftige, selvfølgelig). Den smager super lækkert med friskplukkede kantareller. Men selv danske markchampignon kan noget. Også tørrede svampe er perfekte til denne ret. Med andre ord – brug hvad du kan få fat på: friske eller tørrede, champignoner, portobello, kantareller, østershatte eller noget helt andet.

Opskriften her er den avancerede løsning. Hvis ikke du har tiden eller lysten, kan du sagtens springe nogle skridt over. Her i Det Italienske Køkken har vi flere forskellige slags færdige risotto på lager.

Vi har lavet en video, som følger opskriften. Du finder den længere nede på siden under fremgangsmetoden. Vidste du i øvrigt, at Det Italienske Køkken har en YouTube-kanal? Vi har massere af gode videoer, som du kan bruge til inspiration. Besøg vores YouTube-kanal her.

Clock Icon 90

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Lombardia

OPRINDELSE

Ingredienser

400 gr rengjorte svampe i skiver (evt. halvdelen tørrede Karl Johan svampe, udblødte)

3 spsk olivenolie – vi anbefaler DOP Umbria Riserva fra Marfuga

1 fed hvidløg – finthakket

En håndfuld bredbladet persille – finthakket

En lille håndfuld frisk timian – finthakket

Citronsaft

Salt/peber

2 skalotteløg – finthakket

2 stilke blegselleri – finthakket

2 fed hvidløg – finthakket

4 spsk olivenolie

400 gr risottoris. Vi anbefaler Carnaroli risotto-ris fra Piemonte

1,5 dl tør hvidvin

Ca. 1 liter saltet vand (1 spsk pr liter) eller kyllingefond

75 gr smør

80 gr friskreven parmesanost

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Tilsæt olie på en meget varm pande og derefter svampene og steg i ca 1-2 min (steg dem evt. af to gange).

2. Tilsæt hvidløg og salt og steg i 2 min.

3. Smag på svampene. Når de er færdige tilsæt persille, timian og citronsaft.

4. Smag til med salt og peber.

5. Hak halvdelen af svampene fint.

6. Opvarm olie i en høj pande. Tilsæt løg og blegselleri. Efter ca 3 min tilsæt hvidløg og steg yderligere 1 min.

7. Tilsæt risottoris, og rør rundt indtil de er blanke og let gennemsigtige.

8. Tilsæt hvidvin, og kog ind.

9. Vi tilsætter 1 l kogt saltet vand eller bouillon på en gang. Tilsæt de finthakkede svampe. Lad det simre i ca 16 min. Rør af og til, og smag om risene har fået nok. De skal være al dente. Risottoen skal være letflydende.

10. Tilsæt resten af svampene.

11. Tag panden af varmen tilsæt smør og reven parmesanost.

12. Smag til med salt og peber.

13. Server straks – riv lidt parmesan over og drys med lidt timian eller hakket persille.