Risotto med rejer og ærter – en dejlig klassiker

Risotto med rejer og ærter – en dejlig klassiker

Udgivet:

Risotto med rejer til skønne sommeraftener

Vi holder meget af risotto, der jo kan laves på mange forskellige måder. Denne italienske klassiker er efterhånden rykket ind i de danske køkkener og er kommet på menukortet i mange restauranter rundt omkring i Danmark. Risotto med rejer og ærter er en skøn sommerlig ret, som vi er ret begejstrede for. Har du ikke tid til at lave risottoen fra bunden, så kan du også udforske vores forskellige slags færdige risotto i vores sortiment.

Gode tips til denne ret:

Vi har fået tipset om at hælde lidt fløde i risotten til sidst af kokken Francesco i Emilia Romagna. Du kan naturligvis skrue op og ned for mængderne af ost, smør og fløde, så du får den risotto, du allerbedst kan lide. Desuden er der frit slag, når du vælger ris til retten. Du bruger den risotto ris-type, du foretrækker.

Vin-tips: Til risotto med rejer og ærter kan vi anbefale en Chardonnay fra vinhuset Cascina Gilli i Piemonte eller den dejlige smagfulde rosé fra vinhuset La Fusina ligeledes i Piemonte. Vi har et mindre men godt udvalg af italiensk vin fra mindre vingårde, som du også kan tage et kig på.

Clock Icon 30

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Lombardia

OPRINDELSE

Ingredienser

350 gram risotto-ris. Du kan fx. bruge carnaroli, baldo, arborio eller vialone nano. I denne opskrift har vi brugt carnaroli-ris fra Riso Margherita i Piemonte

250 gram fine ærter, friske eller frosne

300 gram rejer (friske eller frosne)

1 glas hvidvin – det kan være en sjat, der er til overs, og det må gerne være en tør eller halvtør vin. Det er dog ikke et krav, så har du en halvsød, er det også fint. Vi anbefaler Chardonnay fra Cascina Gilli i Piemonte

1 stort løg

Ekstra jomfruolivenolie. Vi anbefaler økologisk ekstra jomfru olivenolie klassisk fra Marfuga

Fond på grøntsager eller en boullionterning, ca. 1,5 liter

30-50 gram parmesan

En smørklat og lidt fløde

Salt og peber

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Pil løget og snit det fint.

2. Kom ekstra jomfruolivenolie på panden og kom halvdelen af løget på, når olien er varm.

3. Når løget er gyldent, tilsættes rejerne. Er det friske rejer, kan du lade dem dryppe af i et dørslag inden.

4. Kom ærterne på panden efter nogle minutter.

5. Lad rejerne snurre på panden 8-10 minutter ved middel varme.

6. Start på at lave risottoen.

7. Hæld ekstra jomfruolivenolie i bunden af en gryde og varm op.

8. Når olien er varm, kommer du den sidste halvdel af løget i.

9. Svits til løget er gyldent og kom risotto-risene i.

10. Vend risene i olien i ca. et halvt til et helt minut.

11. Tilsæt hvidvinen og lad den fordampe under omrøring.

12. Salt rejer og ærter undervejs.

13. Når hvidvinen er fordampet, tilsættes lidt fond. Hver gang fonden er optaget af risene, tilsættes lidt mere.

14. Når risottoen er ca. halvvejs, slukker du under panden og hælder rejer og ærter op i gryden, så det koger med og giver god smag til risene.

15. Salt risottoen.

16. Rør undervejs og fortsæt med fond og omrøring til risene er kogt.

17. Til sidst tilsættes smørklatten og den revne parmesan.

18. Vi kommer her en lille slat fløde i retten. Det er sammen med smør og ost med til at gøre retten cremet og lækker. Så rør de 3 ingredienser ud i retten og lad den stå et minut eller to og trække før servering.

19. Kværn lidt peber over, rør en sidste gang og server risottoen.