Tomatsalat med mozzarella – smagfuld caprese opskrift

Tomatsalat med mozzarella – smagfuld caprese opskrift

Udgivet:

Frisk og lækker tomatsalat med mozzarella

Tomatsalat med mozzarella – på italiensk insalata caprese – er en ægte klassiker. Det er en hurtig og nem ret at lave, og så er den meget velsmagende. Caprese kan serveres som forret. Det kan være en lækker frokost-anretning og er også et hit på tapasbordet.

Insalata caprese er oprindeligt fra den syditalienske ø Capri, og det er en populær ret på menukortet i de varme sommermåneder i Italien. Men tomatsalat med mozzarella kan selvfølgelig spises året rundt.

Den klassiske version består af ganske få ingredienser: en frisk mozzarella, smagfulde solmodne tomater, en ekstra jomfru olivenolie af god kvalitet, lidt salt og friske basilikumblade. Få minutter og du har en lækker ret. Du kan virkelig smage de enkelte ingredienser i insalata caprese, og det er vigtigt, at du bruger gode råvarer af høj kvalitet. Du kan med fordel læse vores guide: Hvordan finder du den bedste ekstra jomfru olivenolie?

Tomatsalat med mozzarella kan selvfølgelig suppleres med mange lækre sager. I Det italienske køkken holder vi meget af at dryppe en god balsamico-eddike over tomatsalaten. Vi synes også, at pesto er lækkert i salaten. Her er vores bud på en tomatsalat med mozzarella.

Gode tips, når du laver tomatsalat med mozzarella – caprese

Du kan bruge enten komælks-mozzarella (fiordilatte) eller bøffelmælks-mozzarella (mozzarella di bufala). Udover basilikum kan du også drysse oregano på salaten. Har du en god balsamico ved hånden, skal du ikke tøve med at bruge den sammen med caprese – det er et fantastisk match, hvis du kan lide balsamico. Vi synes som sagt, at pesto går fint med caprese salat. Du kan også komme en håndfuld skyllede ruccolablade i tomatsalaten, og du kan give salaten et twist med nogle tynde skiver rødløg.

Leder du efter inspiration til tapas-bordet, så se vores opskrift på bruschetta her. Her finder du en opskrift på vores populære focaccia brød, der kan serveres samme med caprese.

Vin-tips: Til caprese kan vi anbefale rosévinen Langhe Rosato DOC Trabuc fra vingården La Fusina og hvidvinen Piemonte DOC Chardonnay Rafé fra vinhuset Cascina Gilli. Begge vingårde er fra Piemonte. Du kan også se vores udvalg af italiensk vin fra mindre vingårde.

Clock Icon 15

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Capri

OPRINDELSE

Ingredienser

6-7 velsmagende tomater

2 små mozzarella-oste eller 1 stor

Ekstra jomfru olivenolie. Vi anbefaler økologisk ekstra jomfru olivenolie DOP Umbria fra Marfuga

Balsamico-eddike. Vi anbefaler ”I Travasi” Oro fra Aggazzotti

Salt og evt. peber

Frisk basilikum

Pesto. Vi anbefaler Pesto Ligure fra Alberti

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Vask tomaterne.

2. Skær tomater og mozzarella i skiver og placer dem på et fad.

3. Dryp ekstra jomfruolivenolie over retten.

4. Skyl basilikumbladene.

5. Fordel lidt salt og evt. peber på salaten og pynt med friske basilikumblade.

6. Serveres med pesto og et godt brød.