Pasta Bolognese uden kød

Pasta Bolognese uden kød

Udgivet:

Sådan laver du en smagfuld bolognese med masser af umami

Jeg har længe arbejdet på den helt optimale opskrift på spaghetti med kødsovs - uden kød. Og det tror jeg er lykkedes nu. Det er derfor jeg nu med stor glæde kan præsentere et smagfuldt twist på den klassiske spaghetti bolognese med denne lækre (næsten) vegetariske version. Det Italienske Køkkens opskrift på spaghetti med kødsovs erstatter kødet med saftige plantebaserede ingredienser, der skaber en fyldig og velsmagende sauce.  

Hemmeligheden er umami, som der traditionelt er masser af i kød. Hvis der er godt med umami i sovsen, så vil du ikke savne kødet. Så enkelt er det. Og i denne kødfri bolognese er kødet erstattet af smagfulde San Marzano-tomater, soltørrede tomater og ansjoser. Mums. 

Servér den med masser af modnet Pargagiano Reggiano (som der i øvrigt også er godt med umami i) - og denne vegetariske spaghetti bolognese vil glæde dine smagsløg på en måde, som du troede en ellers kødtung italiensk klassiker ikke ville kunne. 

Clock Icon 45

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Bologna/Roskilde

OPRINDELSE

Ingredienser

2 dåser flåede tomater. Meget gerne de super lækre økologiske San Marzano-tomater


5-6 skiver soltørrede tomater. Vi anbefaler de smagfulde soltørrede tomater fra Marfuga3 gulerødder


4 stængler blegselleri2 løg1 rød chili2 fed hvidløg2 ansjoser2 peberfrugter4 spsk. Olivenolie. Vi anbefaler den klassiske olivenolie fra Marfuga.3 spsk. balsamicoeddike. Vi anbefaler den 3 Drops fra Note De Nero.


Tørret oregano og timianSalt og peber

Friskrevet Parmaggiano Regiano

500 g. Pappardelle pasta. Vi anbefaler denne lækre Pappadelle med æg.

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Pil og hak løg, hvidløg, peberfrugt, gulerødder og selleri groft. Han ansjoserne fint. Fjern kerner fra chilien og hak den fint. Hak de soltørrede tomater fint.

2. Varm olivenolien i en gryde og tilsæt løg, hvidløg, chili, soltørrede tomater og ansjoser. Lad det svitse ved lav varme et par minutter uden det tager farve af betydning. Til gengæld må du gerne mærke den fantastisk duft, som der breder sig i køkkenet.  

3. Tilsæt peberfrugt, selleri og gulerødder og svits det hele endnu et par minutter. 

4. Tilsæt hakkede tomater, balsamico og krydderier og lad det hele simre ved lav varme i en halv times tid. 

5. Servér med kogt Pappadelle pasta (eller en anden slags pasta) og masser af friskrevet Parmaggiano Reggiano - og pynt eventuelt med friske basilikumblade.

Buon Appetito