Lasagne med laks & spinat

Lasagne med laks & spinat

Udgivet:

Velsmagende og mild lakselasagne for alle

Lakselasagne med spinat er en virkelig velsmagende ret, som måske ikke er klassisk italienk. Men den er et hit selv for dem, der normalt ikke er så meget for fisk. Som sædvanlig med alt madlavning er kvaliteten af råvarerne afgørende – og det gælder ikke mindst italienske retter, der oftest er ganske enkle og med få ingredienser. Denne ret er absolut ingen undtagelse.

Du kan som en lækker prik over i’et servere vores populære foccacia til.

Clock Icon 50

MINUTTER

Person Icon 4-6

PERSONER

Italian Flag Icon Køkkenet

OPRINDELSE

Ingredienser

2 løg, finthakkede

500 g spinat - gerne frisk (men frossen spinat er også fint)

1 knivspids muskatnød, fintrevet

175 g mascarpone

1 fed hvidløg, finthakket

1 dåse flåede tomater. Vi anbefaler vores lækre tomater fra La Carmela

0,5 dl piskefløde

500 g. fersk laks

1 pakke lasagneplader (ca. 10 stk). Her kan du med fordel bruge vores topanmeldte lasagneplader med æg fra Umbrien

Rigeligt olivenolie til stegningen. Vi anbefaler økologisk ekstra jomfru olivenolie klassisk fra Marfuga

Tørret oregano

Salt og peber

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Sautér løg og hvidløg i olivenolie.

2. Tilsæt spinaten og varm den godt igennem.

3. Tilsæt muskatnød, salt, peber og mascarpone og rør det godt sammen.

4. Varm hakkede tomater, fløde og oregano op i en anden gryde og lad det simre i 5 minutter.

5. Fjern skindet på laksen og skær den i skiver.

6. Smør et ovnfast fad med olivenolie - og læg skiftevis spinat, tomatsauce, laks og pastaplader i fadet

7. Bag lasagnen ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft