
Velsmagende og mild lakselasagne for alle
Lakselasagne med spinat er en virkelig velsmagende ret, som måske ikke er klassisk italienk. Men den er et hit selv for dem, der normalt ikke er så meget for fisk. Som sædvanlig med alt madlavning er kvaliteten af råvarerne afgørende – og det gælder ikke mindst italienske retter, der oftest er ganske enkle og med få ingredienser. Denne ret er absolut ingen undtagelse.
Du kan som en lækker prik over i’et servere vores populære foccacia til.
50
Minutter4-6
PersonerKøkkenet
OprindelseIngredienser
- 2 løg, finthakkede
- 500 g spinat - gerne frisk (men frossen spinat er også fint)
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 175 g mascarpone
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 dåse flåede tomater. Vi anbefaler vores lækre tomater fra La Carmela
- 0,5 dl piskefløde
- 500 g. fersk laks
- 1 pakke lasagneplader (ca. 10 stk). Her kan du med fordel bruge vores topanmeldte lasagneplader med æg fra Umbrien
- Rigeligt olivenolie til stegningen. Vi anbefaler økologisk ekstra jomfru olivenolie klassisk fra Marfuga
- Tørret oregano
- Salt og peber
Fremgangsmetode
Sådan gør du
- Sautér løg og hvidløg i olivenolie.
- Tilsæt spinaten og varm den godt igennem.
- Tilsæt muskatnød, salt, peber og mascarpone og rør det godt sammen.
- Varm hakkede tomater, fløde og oregano op i en anden gryde og lad det simre i 5 minutter.
- Fjern skindet på laksen og skær den i skiver.
- Smør et ovnfast fad med olivenolie - og læg skiftevis spinat, tomatsauce, laks og pastaplader i fadet
- Bag lasagnen ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft