Ossobuco alla romana

Ossobuco alla romana

Udgivet:

Dejlig simreret med kalve- eller okseskank

Ossobuco alla romana er en skøn og velsmagende romersk kød- og simre-ret. Opskriften her er fra restaurant Hostaria Romana i centrum af Rom.

Det kan smages i retten, at du bruger gode råvarer og særligt gode tomater hæver den til nye højder. Vi elsker at bruge de fantastiske San Marzano tomater.

Clock Icon 20

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Roma

OPRINDELSE

Ingredienser

Ca. 1,2 kg ossobuco (kalve eller okseskank i skiver)

2 gulerødder

1 stilk bladselleri

2 små løg

1 dåse flåede tomater. Vi anbefaler flåede tomater Solania Srl

Salt og peber

½ glas hvidvin

50 gram mel

1 okse bouillonterning

1/2 liter vand

Ekstra jomfruolivenolie. Vi anbefaler økologisk ekstra jomfru olivenolie klassisk fra Marfuga

250 gram champignon

Cirka 100 gram friske eller frosne ærter

Eventuelt 1 fed hvidløg

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Hæld olivenolie i en pande. Vend kødstykkerne i mel og brun dem på alle sider på panden

2. Snit bladselleri, 1 lille løg og gulerødder fint. Hæld olivenolie i en stegegryde og brun grøntsagerne

3. Læg kødstykkerne i gryden, hæld hvidvinen over og lad det simre ved middelvarme i cirka 10 minutter

4. Opløs bouillonterningen i en halv liter kogende vand

5. Tilsæt de flåede tomater og bouillonvandet i gryden med kød og grøntsager. Krydr med salt og peber. Lad det simre ved svag varme i cirka 75 minutter, rør undervejs

6. Mens retten simrer på blusset, renses champignoner, der skæres i skiver. Hæld olivenolie og evt. 1 fed hakket hvidløg i en lille pande. Brun champignonerne

7. Hak 1 lille løg. Hæld olivenolie på en anden lille pande eller gryde, svits de hakkede løg og hæld derefter ærterne i

8. Når kødretten har simret færdig, blandes champignoner og ærter i retten

9. Server Ossobuco alla romana med ris, kartofler eller kartoffelmos.